RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bramborová jídla česnek

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhl

Recepty - Bramborová jídla česnek

Bramborová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Brambory jsou super, a nejen jako příloha. Bramborová jídla jsou většinou levná a hlavně dobrá! I když se to možná nezdá, brambory jsou skutečným zázrakem pro zeštíhlení. Přidejte k jídelníčku pár lehkých cviků a vejdete se znovu do všech úžasných kousku svého šatníku.Brambory mají tolik plus, až se tomu nechce věřit. Nejenže dokonale zasytí a dodají tělu chybějící energii, ale obsahem vody, komplexních uhlohydrátů a minerálních látek patří k těm nejlepším potravinám k dosažení štíhlé linie. Obsah kalorií na 100 g je ještě nižší než v jogurtu a vitamin C, který se v nich nachází v hojném množství, výborně spaluje tuky a stará se o stabilní hladinu cukru v krvi.

Česnek kuchyňský patrně pochází ze střední Asie, kde vznikl z planého druhu Allium longicuspis. Původní vlastí česneku je Mongolsko (Džungarsko) a Kirgizské stepi. Odtud ho brzy Mongolové přivezli do Číny. Jak se dovídáme z Herodotových zpráv, byl i ve velkém pěstován i ve starém Egyptě. Česnek byl dokonce považován za posvátnou rostlinu a Řekové a Římané ve starověku mu připisovali posilující účinky a dávali ho jíst svým vojákům na válečných výpravách, patriciové jím však opovrhovali a krmili laciným česnekem jako hlavní potravou své otroky. Česnek byl odedávna oblíbeným pokrmem Židů. Česnek je použitelný jako koření. Má charakteristické aroma, které způsobuje silice zvaná aliin. Česnek hraje významnou roli právě u národů s vyhlášenou kuchyní, počínaje Francií a konče Čínou. Jeho použití je všestranné: čerstvý rozetřený se solí do zelených salátů, jinak do omáček, k zelenině, k masům (skopovému a hovězímu), do salámů a k rybám. Pro použití u nás je nejzdravější česnek český, který je typický vyšším množstvím silic, výraznější a příjemnější chutí. Česnek je bohatý na vitamíny A, B a C, selen, vápník a jód. Dalšími obsaženými látkami jsou flavonoidy, polysacharidy, lutamylpeptidy, steroidní a triterpenové saponiny a lektiny. Má pozitivní účinky především na obranyschopnost organismu a trávení. V lidovém léčitelství je používán jako účinné antiseptikum a antibiotikum (viz alicin), snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu v krvi, prospívá srdci a pročišťuje cévy, proti nadýmání, proti kornatění tepen, ničí parazity ve střevech a v kombinaci s medem se používá při nachlazení a chřipce.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 310 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý) Uzeninu nakrájíme na menší kostky, brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme také na menší kostky.Cibulku oloupeme a nakrájíme si nadrobno. Ve větším hrnci na oleji zpěníme cibulku do sklovata, přidáme uzeninu, osolíme, opepříme. Necháme opéct, aby nebyla v ...
Nejlepší recept na Vošouch
Vošouch Uděláme si kvásek-trochu vlažného mléka, rozdrobené droždí,1 lžička mouky a špetku cukru. Brambory jemně nastrouháme, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, zbylé mléko, sádlo se škvarkama, nebo jen škvarky, na proužky nařezanou cibuli, smícháme, přidáme k...
Nejlepší recept na Bramborák plněný masovou směsí
Bramborák plněný masovou směsí Bramboráky : brambory si nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku, sůl, strouhanku, majoránku, pepř a mléko. Smícháme a usmažíme na oleji. Masovou směs si připravíme takto : vykostíme si kuře, nakrájíme na kousky jak na ...
Recept na Cmunda po kaplicku
Cmunda po kaplicku Brambory nastrouháme,přidáme všechny přísady,uzené maso nakrájíme na plátky asi půl cm.Na pánev klademe bramborové těsto,na něj plátek masa a znovu bramborové těsto.Smažíme zvolna po obou stranách.Podáváme s dušeným zelím...
Nejlepší recept na Bramborák na plech - Gugla
Bramborák na plech - Gugla Brambory nastrouhat na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slít, přidat na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promíchat. Česnekem a majoránkou nešetřit. Připravené těsto rozetřít na plech vymazaný sádlem ne...
Hluchec
Hluchec Brambory nastrouháme na jemném struhadle a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Přidáme ostatní suroviny a vše dobře promícháme.Necháme asi 1 hod.kynout. Dáme do pekáčků,které hodně vymažeme sádlem. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme do hněda.Bě...
Jednoduchá pakora - recept od maminky
Jednoduchá pakora Brambory zbavíme slupky a nakrájíme na tenké plátky přibližně 1x2 cm, cibuli nakrájíme na drobno. Připravené brambory smícháme s cibulí, rozmraženým hráškem, solí, pepřem a ostatním kořením. Do směsi přidáme trošku vody a 3-4 lžíce cizrnové mouky. V...
Zapékané brambory s uzeninou
Zapékané brambory s uzeninou Brambory oloupeme a vaříme v osolené vodě tak, aby byly napůl uvařené. Na pánvi rozpustíme sádlo a dáme najemno nasekanou cibuli s pórkem, zpěníme a přidáme uzeninu a nakonec na kostičky nakrájenou mrkev, okurku, papriku. Chvíli podusíme a přidáme najemno n...
Nejlepší recept na Klatovský báč
Klatovský báč Z trošky vlažného mléka, droždí, lžičky mouky, špetky cukru připravíme kvásek. Brambory oloupáme a najemno nastrouháme, slijeme z nich vodu a smícháme z vejcem, moukou, zbylým mlékem, sádlem ze škvarky a vzešlým kváskem. Nakonec přidáme rozetřený česne...
Zelník na plechu - recept od maminky
Zelník na plechu Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majo...
Brambory-ala harmonika
Brambory-ala harmonika Klobásu si nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na půlměsíčky, bůček na tenké, kratší plátečky, česnek na tenká kolečka. Můžeme použít i brambory ve slupce, pokud ji má hezkou, pokud ne, oloupeme je po celé šířce zakrajujeme do brambor tak, aby nám zůs...
Staročeský bác neboli liťák - recept od maminky
Staročeský bác neboli liťák Nejdříve dáme do trošky vlaž.mléka a špetky soli vykynout droždí, mezi tím do mísy nasypeme mouku, rozklepneme celá vejce, vlijeme zbytek mléka, přidáme koření dle chuti - pepř, sůl, lisovaný česnek, majoránku, na hrubo nastrouhané oba brambory, vlijeme vy...
Bramborka (litá na plech)
Bramborka (litá na plech) Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme kvasnice zalijeme trochou vlažného mléka. Až kvasnice vzejdou, přidáme vejce, nastrouhané brambory, nastrouhanou cibuli, rozmačkaný česnek, rozpuštěné vlažné sádlo, sůl, pepř a majoránku. V...
Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš  (poněkud jinak) Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou Nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. V...
Recept na Bramborové placky s kuřecím masem a zeleninou
Bramborové placky s kuřecím masem a zeleninou Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, zasypeme jemně moukou, přidáme koření a smažíme menší placky. Kuřecí směs: Kuřecí nudličky naložíme do koření den předem. Maso osmažíme na pánvi. Přidáme trochu mouky zamícháme a zalijeme vodou. Poté přid...
Vošouchy (pálivé)
Vošouchy (pálivé) Brambory oloupeme,nastrouháme,půlku na jemném struhadle a druhou na hrubém.přidáme ostatní suroviny a uděláme si těsto na bramboráky.Smažíme z obou stran dozlatova....
Kynutý bramborák
Kynutý bramborák Vařené brambory nastrouháme na jemném struhadle,syrové na nejjemnějším,zalijeme vařicím mlékem,v hrnku necháme vzejít kvásek,k bramborám přidáme vejce,majoránku,sůl,česnek a mouku,přilijeme kvásek a necháme kynout.Poté si vymažeme plechy asi 3 velké,vysy...
Bramboráková roláda
Bramboráková roláda Brambory i česnek ustrouháme najemno a smícháme s vejcem, solí a kořením. Podle potřeby zahustíme moukou a těsto v tenčí vrstvě rozetřeme na plech s pečícím papírem nebo fólí. Poklademe krájeným syrovým nebo i dušeným kysaným zelím, houbami a kolečky ...
Litina - recept od maminky
Litina Postavíme na kvásek ( droždí, cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlahého mléka). Nastrouháme brambory, slijeme vodu a přidáme mléko, vejce, sůl, mouku prolisovaný česnek, slaninu nebo salám, sadlo a majoránku. Umícháme těsto, do kterého vmícháme nakonec připra...
Odlehčený bramborový salát - recept od maminky
Odlehčený bramborový salát Oloupané, uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na kostičky, to samé uděláme s paprikou, okurkami, cibulí, rajčetem a jablkem. Celer s mrkví si povaříme a také nakrájíme na kostičky, rajče taktéž.Všechno máme v míse smíchané a dáme česnek na plátky,...
1 | | ...
Nalezeno: 310 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla

Bramborová jídla

Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist