RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak), recepty Řízek Ondráš (poněkud jinak), Řízek, Ondráš, , (poněkud, jinak)


Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak) je zařazen v kategorii bramborová jídla. K přípravě Řízek Ondráš (poněkud jinak) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Bramborákové těsto: oloupané brambory, hladká mouka, sůl, česnek, pepř, drcený kmín, majoránka, krapet mléka, jedno vejce. Náplň : petrželová a celerová nať, plátky měkkého salámu, plátky voňavějšího salámu (např. Herkules, Křemešník, Poličan), Niva. Sádlo na smažení..

Řízek Ondráš  (poněkud jinak)
Zvětšit obrázek

Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Recept na Řízek Ondráš (poněkud jinak):
Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí. Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou Nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu. Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky. Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že Niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě. Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.

Poznámka k receptu na Řízek Ondráš (poněkud jinak):
Opět něco z archívu. Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby nám po otočení Ondráše sýr nevytékal. Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Řízek Ondráš (poněkud jinak), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Jenda1
  • Datum vložení: 24.11.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bramborová jídla
  • Suroviny: Bramborákové těsto: oloupané brambory, hladká mouka, sůl, česnek, pepř, drcený kmín, majoránka, krapet mléka, jedno vejce. Náplň : petrželová a celerová nať, plátky měkkého salámu, plátky voňavějšího salámu (např. Herkules, Křemešník, Poličan), Niva. Sádlo na smažení.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na Řízek ondráš (poněkud jinak), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Řízek Ondráš (poněkud jinak) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Řízek Ondráš (poněkud jinak)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist