|
Recept na Zelník na plechu
Recept na Zelník na plechu je zařazen v kategorii bramborová jídla.
K přípravě Zelník na plechu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg brambor 500 g kysaného zelí 3 vejce 4-5 lžic polohrubé mouky 200 g uzeného masa 5-10 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 1 lžička drceného kmínu čerstvá petrželka a pažitka sůl pepř sádlo.
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Zelník na plechu
Recept na Zelník na plechu: Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, stejně jako z kysaného zelí a smícháme dohromady. Přidáme hrubě nastrouhané uzené maso, vejce, mouku, strouhaný česnek, kmín, zelené bylinky, osolíme, opepříme a nakonec vsypeme promnutou majoránku. Plech nebo pekáček vytřeme sádlem, rozetřeme na něj bramborovou hmotu, povrch uhladíme a potřeme rozehřátým sádlem. Pečeme při 180-200°C asi 40 minut.
Poznámka k receptu na Zelník na plechu: Posilam 26. bod, meli jsme k obedu, jen jsem nesmazila na plechu, ale normalne na panvi. Pridavam fotecku na konec, jidlo bylo vyborne.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Zelník na plechu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 25.11.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bramborová jídla
- Suroviny: 1 kg brambor 500 g kysaného zelí 3 vejce 4-5 lžic polohrubé mouky 200 g uzeného masa 5-10 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 1 lžička drceného kmínu čerstvá petrželka a pažitka sůl pepř sádlo
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na zelník na plechu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Zelník na plechu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Zelník na plechu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|