RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Bezmasá jídla kmín

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na ně

Recepty - Bezmasá jídla kmín

Bezmasá jídla - návody k vaření - online kuchařka

Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na něm zase netrvají rodiče. Přibývá dokonce rodin, ve kterých děti jedí jen vegetariánská nebo makrobiotická jídla.

Kmín jsou sušená semena kmínu kořenného (Carum carvi). Jde o jedno z nejstarších používaných evropských koření. Jeho používání je doloženo už ze starověku. Používá se ke kořenění chleba, brambor, pečení, omáček, salátů, a mnoha dalších jídel. Hospodářské využití kmínu je především jako pochutina do těsta v pekařství (pokmínovaný chléb), v konzervárenství, v likérnictví, ve farmacii a mnoha dalších odvětvích potravinářského průmyslu. Přidává se při vaření brambor, do kyselého zelí, k masům a do salátů. Obsažený karvon pozitivně ovlivňuje trávení.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 133 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Indické květákové "SABDŽÍ" - recept od maminky
Indické květákové Na oleji zpěníme cibuli, přidáme všechna koření, trochu necháme zavonět, přimícháme rajský protlak, česnek a rozdrobíme masox. Do tohoto základu dáme podusit nakrájené zelí, osolíme a dusíme do poloměkka. V této fází přidáme na růžičky rozebraný k...
Falešný tatarák ( 3 způsoby ) - recept od maminky
Falešný tatarák ( 3 způsoby ) Vařené brambory po oloupání nastrouháme, přidáme sůl, pepř, kmín, pálivou papriku, nadrobno nakrájenou cibuli a okurky, prolisovaný česnek, hořčici, kečup, žloutky a sójovou omáčku. Směs pořádně promíchat....
Zelňáky z čerstvého zelí
Zelňáky z čerstvého zelí Z mouky, vajec a vody připravíme řidší těsto, osolíme a přidáme kmín. Čerstvé zelí jemně nakrouháme a vmícháme do těsta. Před smažením vmícháme kypřící prášek do pečiva. Naběračkou tvoříme placky na větší pánev a smažíme z obou stran na oli...
Cizrnové placičky - recept od maminky
Cizrnové placičky Den předem namočenou a uvařenou cizrnu (15 až 20 minut) rozmačkáme čímkoliv co máme po ruce a smícháme s ostatními surovinami dle chuti. Lžící děláme placičky na pečící papír a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 st. asi 15 minut....
Nejlepší recept na Cizrnový guláš
Cizrnový guláš Na oleji orestujeme cibuli, mrkev, celer, kapustu, ke konci přidáme pokrájený česnek, 1 lžíci sl. papriky, trošku mletého kmínu, rajčata (protlak),podlejeme vodou (nebo zel. vývar Natur Vitana).Přidáme brambory nakrájené na kostičky, zrníček zbavený a nakráj...
Vařený sýr z tvarůžek - recept od maminky
Vařený sýr z tvarůžek V hrnci na velice mírném plameni rozpustíme máslo, neškvaříme ! Na máslo vložíme na kousky pokrájené tvarůžky. Za stálého míchání pomalu roztavíme ( dobře uležené se rozpouští lépe, ale jde to i z čerstvých ), pak přidáme sodu, kmín a tvaroh a za ...
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
Kysané zelí zahuštěné  -  rychlé a jednoduché Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobko...
Guláš z hlívy ústřičné
Guláš z hlívy ústřičné Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme. Pak přidáme gulášové koření, česnek a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme déle, protože hlíva je tužší,...
Nejlepší recept na Indická kuchyně - Gobbi ki Sabzi (autentické květákové sabdží) videorecept
Indická kuchyně - Gobbi ki Sabzi (autentické květákové sabdží) videorecept Rozpálíte olej v keramickém woku. Přidáte hořčičná semínka a necháte je chvíli skákat. Přidáte celý kmín a necháte pobublat a přidáte cibuli a zázvor. Teď do woku nasypete sůl a kurkumu. Nasypte tam zhruba půl lžičky kurkumy a chvíli vše smažte (cca 4...
Karbanátky z červené řepy (Řepové karbanátky)
Karbanátky z červené řepy (Řepové karbanátky) Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K řepě přidáme 1 vejce, 1 lžičku kurkumy, trochu chilli, sůl, pepř, mletý kmín a strouhanku. Směs důkladně promícháme a tvarujeme karbanátky. Karbanátky opékáme na oleji. Podávala jsem je s bram...
Rizoto z václavek - recept od maminky
Rizoto z václavek Na oleji v tlakovém hrnci mírně osmažíme cibuli a na ni přidáme očištěné, překrájené václavky. Chvíli restujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, zalijeme asi 2 dcl vody a dusíme cca 15 min. Podušené václavky dáme do zapékací misky, přisypeme sáček omy...
Placky z bramborové kaše
Placky z bramborové kaše Cibuli osmahneme na masle, pridame koreni a nechame zhruba minutku, aby se z koreni uvolnila vune a chut. Pote smichame cibuli s bramborovou kasi a mokryma rukama vytvorime male karbanatky, ktere osmahneme. Podavame s omackou – smetanu dame na panev, zahrejeme, pridame cerstvy...
Curry s květákem a červenou čočkou
Curry s květákem a červenou čočkou Na oleji jsem si osmahla na drobno nakrájenou cibulku a restovala, dokud nezesklovatěla. Poté jsem k ní přidala kari, kurkumu, kmín a koriandr, promíchala, nechala nasáknout chutě a nakonec jsem vsypala červenou čočku, kterou jsem minutku až dvě restovala s koření...
Výborný guláš z hlívy
Výborný guláš z hlívy Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle. Přidáme omytou a pokrájenou hlívu, zlehka osmahneme a přidáme mletou papriku, kmín a po pečlivém promíchání zalijeme vřelou vodou. Přidáme Masox a pokrájenou čerstvou zelenou papriku. Asi po 10 minutách...
Recept na Kvetakovy nakyp moji maminky
Kvetakovy nakyp moji maminky Brambory ve slupce uvarime do polomekka. Kvetak vlozime do slane vody a varime 5 minut. Nechame vychladnout. Mezitim si pripravime besamel. Z masla, trochy oliv.oleje a mouky si pripravime svetlou jisku, pridame tavene syry, smetanu ke slehani a vejce. Prohrejeme do zhoustnuti (...
Nejlepší recept na Mexický šmakoun na způsob tataráku
Mexický šmakoun na způsob tataráku Všechny suroviny důkladně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Tu necháme asi dvě hodiny vychladit a pak podáváme k očesnekovaným topinkám nebo toastům....
Úžasná sójová sekaná
Úžasná sójová sekaná Sojove maso uvarime v cca 2 l vody, do ktere jsme pridali cca 4 lzicky vegety koreni Mlete maso. Pote scedime, vymackame prebytecnou vodu a nechame vychladit. Pote pridame vejce, na drobno pokrajenou cibuli, cesnek, strouhanku, koreni Mlete maso a poradne promichame. Pokud je pot...
Nejlepší recept na Rýže s červenou čočkou a fazolkami
Rýže s červenou čočkou a fazolkami Připravíme si tři hrnce přiměřené velikosti na dané suroviny a naplníme vodou, kterou necháme vařit. Minutku si nastavíme na 20 minut. Nejprve dáme do vařící vody rýži i s kořením. Po 5 minutách přidáme do další vroucí vody fazolky s kořením a nakonec ...
Dušené křemenáče
Dušené křemenáče Křemenáče nakrájíme a přidáme k osmahlé cibulce, smažíme na másle, dokud houby nepustí vodu. Osolíme, okořeníme a dusíme 15 minut. Udušené houby smícháme s nasekanou petrželkou a podáváme na topinkách....
Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem Omyté brambory vaříme ve slupce do "skoroměkka" - dojdou v troubě (Do vody rád přidávám i libeček, pažitku, kmín a 2 lžičky soli. I přes tu slupku brambory chytnou lepší chuť). Během varu brambor si na másle zlehka osmažíme na kolečka nebo půlměsíčky...
1 | | ...
Nalezeno: 133 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ

Bezmasá jídla

Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist