RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem, recepty Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem, Předvýplatní, zapečené, brambory, se, špenáte


Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem

Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
4-7 brambor (podle velikosti brambor a počtu strávníků) 1 cibule čerstvá nebo mražená zelenina (mrkev, kukuřice, pórek, brokolice, hrášek atd - kdo co má rád...) špenát - nejlepší je samozřejmě listový a čerstvý, ale já měl, bohužel, jen 1/2 balení toho mraženého protlaku) máslo 1/2 kostičky masoxu 2-x stroužků česneku (podle chuti a země původu) 2 vejce na tvrdo 2 velké hrsti oblíbených hub nebo žampionů 1 hermelín koření - já jsem dal pepř, sůl, grilovací koření, drcený kmín, trochu vegety, trochu směsi na čínu a na špičku nože zázvoru) tuk na vymazání strouhanka na vysypání.

Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem
Zvětšit obrázek

Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem

Recept na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem:
Omyté brambory vaříme ve slupce do "skoroměkka" - dojdou v troubě (Do vody rád přidávám i libeček, pažitku, kmín a 2 lžičky soli. I přes tu slupku brambory chytnou lepší chuť). Během varu brambor si na másle zlehka osmažíme na kolečka nebo půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu (kdo chce, může i na kostičky nakrájený salám nebo dokonce maso), houby a špenát, společně osmahneme, osolíme, opepříme, okořeníme, podlijeme malým množstvím vody a hodíme k tomu masox. Tak 10 minutek dusíme pod pokličkou do měkka. Pak vodu necháme vysmažit a odstavíme. Teprve pak nastrouháme nebo nadrtíme česnek (když ho přidáte do něčeho, co se vaří, tak se jeho chuť zpravidla vypaří, takhle je to silnější a lepší). Brambory oloupeme a nakrájíme asi tak na půl až 1 cm silná kolečka, která v míse opatrně promícháme dohromady s na kostičky nakrájenými vejci na tvrdo a připravenou směsí. Raději ještě ochutnáme, popřípadě dochutíme. Jsme-li spokojeni, přesuneme směs do vymazané a strouhankou vysypané zapékací misky a zlehka "uplácáme", lépe řečeno utemujeme vařečkou. Hermelín nakrájíme natenko tak, aby nám vyšel na rovnoměrné zakrytí celého povrchu. No, a už nezbývá nic, než přiklopit víko, otevřít troubu a péci na plný plyn zhruba 30 - 40 minut a na středním roštu do zezlátnutí sýra. Stupně Vám neřeknu, mám obyčejnou plynovou troubu. Doufám, že Vám bude chutnat, já jsem zrovna dojedl, a myslím, že špatné to není. Podobných receptů je jistě spousta, jsou to takové FrBr trochu jinak, takzvaně, když máte v lednici vymeteno a dali byste si přeci jen něco malinko nevšedního a v mrazáku, v takzvaných železných zásobách, najednou objevíte nevídané poklady :D. Recept jsem psal polopaticky, aby si jej mohli uvařit i začátečníci ;) Za komentáře a případné bodíky děkuji :) P. S.: Omluvte, prosím, sníženou kvalitu fotografií, foceno telefonem ;)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: bouma.music (Jan Bouma)
  • Datum vložení: 30.07.2012
  • Počet porcí: 2-3
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 4-7 brambor (podle velikosti brambor a počtu strávníků) 1 cibule čerstvá nebo mražená zelenina (mrkev, kukuřice, pórek, brokolice, hrášek atd - kdo co má rád...) špenát - nejlepší je samozřejmě listový a čerstvý, ale já měl, bohužel, jen 1/2 balení toho mraženého protlaku) máslo 1/2 kostičky masoxu 2-x stroužků česneku (podle chuti a země původu) 2 vejce na tvrdo 2 velké hrsti oblíbených hub nebo žampionů 1 hermelín koření - já jsem dal pepř, sůl, grilovací koření, drcený kmín, trochu vegety, trochu směsi na čínu a na špičku nože zázvoru) tuk na vymazání strouhanka na vysypání
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Předvýplatní zapečené brambory se špenátem a hermelínem

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist