RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché, recepty Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché, Kysané, zelí, zahuštěné, , -, , rychlé, jednoduché


Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 PL sádla místo sádla lze použít cca 100 g slaniny anglické nakrájené na kostičky 1 střední cibule - nakrájet najemno 1 sáček zelí kysaného bílého nebo červeného - cca 500 g voda dle potřeby kmín 1 bobkový list cukr podle chuti na zahuštění cca 1 PL mouky polohrubé nebo 1 střední syrový brambor jemně nastrouhaný.

Kysané zelí zahuštěné  -  rychlé a jednoduché
Zvětšit obrázek

Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

Recept na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché:
Zelí ochutnat a je-li moc kyselé, vymačkat z něj lák - ale nevylévat, uschovat !!! Sádlo rozpustit (nebo slaninu trochu vyškvařit a škvarečky vyndat). Na tuku zpěnit cibuli - množství podle chuti. Potom vložit zelí bez láku, podlít vodou, přidat kmín, bobkový list a dusit téměř doměkka. Kyselost regulovat přiléváním láku ze zelí. Nakonec dochutit cukrem, příp.solí a kdo má rád i pepřem. Na zahuštění zaprášit moukou nebo přidat jemně nastrouhaný brambor a nechat ještě provařit. Při podávání lze posypat osmaženou cibulí nebo škvarečky. A co k tomu? Kdo co rád – knedlíky bramborové, houskové, špekové, ...., nebo vařené brambory, vařené těstoviny, vše nejlépe i s masem, ať už pečeným či uzeným. Já mám ráda i samotné zelí.

Poznámka k receptu na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché:
Dát sem recept na zelí, který je tu už mnohokrát, hlavně jako příloha k masu, ... mě přimělo to, že někteří lák ze zelí vylévají a ještě zelí proplachují vodou. Je to škoda, protože se ochudí o spoustu vitamínů a vůbec látek našemu tělu prospěšných. Některé kysané zelí je ale tak kyselé, že ho bez slití láku vůbec nelze pozřít. Nemám ráda zelí moc kyselé a cukr tu kyselost nesrazí, i když ho tam nasypete hodně. Lák, který mi zbyde, podle chuti naředím vodou a vypiji, takže ho ani kapka nepřijde nazmar. -------------------------- Já měla dnes zelí s opečeným bramborem, nejprve uvařeným v mikrovlnce: http://www.toprecepty.cz/recept/15538-brambory-var...

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Nadja (Naďa)
  • Datum vložení: 17.05.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 1 PL sádla místo sádla lze použít cca 100 g slaniny anglické nakrájené na kostičky 1 střední cibule - nakrájet najemno 1 sáček zelí kysaného bílého nebo červeného - cca 500 g voda dle potřeby kmín 1 bobkový list cukr podle chuti na zahuštění cca 1 PL mouky polohrubé nebo 1 střední syrový brambor jemně nastrouhaný
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist