RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla ocet

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 39 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Recept na Cuketový prešovský prívarok
Cuketový prešovský prívarok Cukety oloupeme, zbavíme semínek, ale kdo je má rád, tak je pryč nedává. Nevadí tam. Cibuli nakrájíme najemno a necháme zesklovatět. Přidáme na kostky nebo hranolky nakrájenou cuketu, osolíme a podle druhu cukety buď podlijeme šálkem vody, kdo chce vývaru, a ...
Nejlepší recept na Fazolové lusky nakyselo
Fazolové lusky nakyselo Cibuli najemno nakrájenou osmahneme na oleji do zesklovatění, přidáme uzeninu nakrájenou na kostičky, orestujeme a okořeníme solí, pepřem a trochou podravky. Zalijeme lehce vodou (není to omáčka, jen sos) a přidáme mražené fazolové lusky. Dusíme pod pokličkou...
Dýňové zelí
Dýňové zelí Dýni oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na másle si zpěníme cibulku, zaprášíme moukou, osmahneme a přidáme dýni. Osolíme, okmínujeme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Dochutíme podle chuti cukrem a octem....
Kvašáky alá "Sparta" dle Jožky Valáška - recept od maminky
Kvašáky alá Okurky očistíme,naskládáme do 4litrové sklenice a proložíme koprem.Zalijeme vlažným nebo studeným nálevem....
Smažený celer s překvapením
Smažený celer s překvapením Oloupaný celer vaříme do poloměkka v osolené a mírně okyselené vodě (octem nebo citrónem) cca 15-20 minut. Po vychladnutí nakrájíme na 1 cm plátky. Kulatým tvořítkem na cukroví (průměr o něco menší než tvarůžek) vyřízneme v celeru otvor, tvarůžek tvo...
Recept na Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně Do hrnce dáme mražené fazolky, zalijeme půl litrem vody a nadrobíme kostku vývaru. Zavřeme víkem a vaříme na program RICE COOKING (od začátku syčení asi 8 minut). Po uvaření vypneme tlačítkem CANCEL. Necháme vyjít páru a hrnec otevřeme. Mouku rozmícháme se...
Celerová kolečka zapečená
Celerová kolečka zapečená Oloupaný celer nakrájíme na tenké plátky a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka. Necháme okapat a zchladnout. Olejem nebo máslem vymažeme pekáček a naskládáme celerová kolečka. Poklademe kostičkami šunky a kapie smíchanými s vajíčkem. Posypeme sýr...
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení
Cuketové karbanátky se sýrem s možností naložení Cuketu nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme cca 30 minut odpočinout v ledničce. Pak vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vegetu, pepř, vajíčka, strouhanku, solamyl, hladkou mouku, utřený česnek a nahrubo nastrouhanou cibuli. Tvoříme ...
Hořčice ČERT
Hořčice ČERT Zeleninu pomeleme, přidáme 1 a ½ lžíce soli, 12 dkg cukru, 2 lžíce hořčičného semene - dusíme 25 minut, přidáme 1/4 l octu ještě 10 minut povaříme a teplé plníme do skleniček, důkladně uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru, už nesterilizujeme....
Nejlepší recept na Fazolky s koprem, uzeným masem a smetanou
Fazolky s koprem, uzeným masem a smetanou Žebírko si uvaříme, obereme a nakrájíme na kousky, necháme si nějaký vývar a z ostatního si uděláme polévku. Slaninu si nakrájíme nadrobno, necháme ji osmahnout, přidáme malinko oleje a na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, pak přidáme fazolky, kte...
Lilkový vějíř - recept od maminky
Lilkový  vějíř Baklažán narežeme po dĺžke na plátky tak, že ho pri užšom konci nedorežeme úplne, aby sa nerozpadol. Plochy plátkov potrieme prelisovaným cesnakom a osolíme. Cibuľu a paradajky narežeme na kolieska. Baklažán vložíme do vymasteného pekáčika a plníme med...
Recept na Adžabsandál
Adžabsandál Na plátky nakrájíme lilek, posolíme a necháme dvě hodiny odstát, pak slijeme vodu. Na pánvi na rostlinném oleji osmahneme lilek. Na druhé pánvi podusíme doměkka ostatní zeleninu. Pak vše smícháme. Vše dáme do pekáče a na vrch dáme čtyři nakrájená rajča...
Zapečený chřest s brambory a cuketou - recept od maminky
Zapečený chřest s brambory a cuketou Brambory nakrájíme na kolečka cca 5mm a spolu s oloupaným chřestem dáme vařit na 10 minut do osolené vody. Cuketu nakrájíme na kolečka jako brambory. Mezitím si připravíme bešamelovou sýrovou omáčku. Na pánvi rozpustíme máslo, zasypeme moukou a upražíme s...
Recept na Mrkvové palačinky
Mrkvové palačinky Mrkev očistíme a nakrájíme nanudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, trošku osmahneme a přidáme drobně nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, přidáme mrkev, osolíme , trochu opepříme a za mírného podlévání vývarem dusíme, až mrkev změkne. Pak zapr...
Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech
Melanzane con pomodoro - lilek v rajčatech Lilky nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit. Osušíme a opečeme v pánvi na oleji ze sušených rajčat. Téměř hotové lilky posypeme kolečky červené cibule, plátky česneku, zalijeme obsahem rajčatových konzerv, který jsme dochutil...
Mrkev s rozpekama - recept od maminky
Mrkev s rozpekama Mrkev bud nastrouháme na hrubo nebo nakrajíme na kostičky a uvařime do měkka. Maso nakrájíme na kostky a podusime na cibulce do měkka. Smíchame dohromady, necháme převařit, aby se spojily chuťe a dochutíme solí, cukrem a octem podle své chuťi. Na rozpeky vypracuj...
Recept na Mrkvička s hráškem
Mrkvička s hráškem Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev. Také krátce orestujeme a dusíme do změknutí spolu s bujónovou kostkou a solí. Přidáme hrášek a záklechtku ( v trošce vody rozmíchaná hladká mouka ). Dochutím...
Recept na Pečená cuketa s fetou a salsou z manga
Pečená cuketa s fetou a salsou z manga Nejprve si připravíme salsu - nadrobno pokrájíme všechny suroviny (kdo chce klasickou salsu, vynechá fetu) a dáme do mixéru. Rozmělníme na kaši. Dáme vychladit. Cuketu nakrájíme podélně na plátky, dáme na plech s pečicím papírem. Cukety popepříme, posol...
Dušená mrkev se šlehačkou
Dušená mrkev se šlehačkou Nahrubo nastrouhám mrkev, kterou osmahnu na lžíci másla, osolím, hodně opepřím-manžel to má takhle rád a zaleju kelímkem šlehačky, kelímek je zhruba na půl kila mrkvičky. Dusím dokud mrkvička není měkká. Smetana se odvaří a zůstane jen taková omáčka, d...
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným
Fazolky na smetaně s hovězím masem vařeným V kastrolu si připravíme světlou jíšku z mouky a másla. Hned jak začne růžovět, ji zalijeme vývarem z hovězího masa, které jsme si uvařili předem. Pokud nebudeme k omáčce podávat maso, ale vejce, stačí zalít vodou s masoxem. Provaříme a podle potřeby doh...
Nalezeno: 39 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist