RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zeleninová jídla bobkový list

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pe

Recepty - Zeleninová jídla bobkový list

Zeleninová jídla - návody k vaření - online kuchařka

Česká kuchyně je velmi výrazně ovlivněna polohou České republiky. Česká republika má bohatou nabídku polních plodin, ovoce, zeleniny, ryb i zvěře. Podle toho je také pestrý český jídelníček. V České republice je také rozšířen sběr hub, které jsou poměrně častou přísadou jídel. Podle sezónní dostupnosti jsou v české kuchyni připravována i jídla zeleninová (smažený květák, lečo s vejci), velkou tradici mají pokrmy z lesních i pěstovaných hub a také sladká jídla s ovocem a moučníky. Z ovoce se kromě běžných druhů používají také meruňky a broskve. V české kuchyni se také používá mák a povidla.

Bobkový list je sušený list vavřínu ušlechtilého (Laurus nobilis) používaný zejména jako koření. Původem je pravděpodobně z Malé Asie, dnes je vavřín pěstován v celém Středomoří. Jedním z největších producentů je Turecko. Je hojně používán do smetanových omáček, voňavých polévek, kyselých jídel, při nakládání masa, okurek nebo hub, pečení masa a zvláště zvěřiny. Využívá se také k přípravě marinád a teriny. Spolu s tymiánem má nezaměnitelné místo v bouquet garni čili kytičce bylinek. Je známý i recept na ochucení anglického mléčného pudinku, kde se před zapečením naaranžuje čerstvý list. Působí lehce sedativně, podporuje trávení, má i antiseptický (protizánětlivý) účinek. Mimo jiné má velmi zajímavý účinek na snižování krevního cukru jako doplněk léčby diabetiků. Pije se nálev, který uděláme ze dvou bobkových listů. Zalejeme je vroucí vodou a necháme 5 minut louhovat (1/4l hrníček). Pijeme třikrát denně. Vavřínový olej se používá v parfémech a při výrobě vavřínového rumu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Nejlepší recept na Kapustový eintopf
Kapustový eintopf Do většího širšího kastrolu si dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme až nám cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půl kolečka nakr...
Recept na Bulharské zelí II.
Bulharské zelí II. Cibuli nakrájíme na měsíčky a osmažíme na oleji. Papriku, zelí a rajčata nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme. Zeleninu přidáme k cibuli, dáme bobkový list, pepř, vegetu a majoránku. Maso nakrájíme na kostky a prudce opečeme, osolíme, posypeme...
Zapečená quinoa s cuketou - recept od maminky
Zapečená quinoa s cuketou Cuketu oloupat, očistit, nakrájet na kostičky. V hlubokém hrnci rozpálit máslo + olej, do sklovita osmahnout cibuli nadrobno, přidat česnek a quinou a krátce orestovat. Přidat 1 dcl vývaru a počkat, než se vstřebá. Pak přidat kostky cukety, bobkový list, sůl (...
Recept na Kečup s bazalkou
Kečup s bazalkou Rajčata, cibuli a jablka pokrájíme a společně s kořením a octem vaříme 1,5 hodiny. Pak přidáme cukr a vaříme ještě 15 minut. Rozmixujeme a přepasírujeme přes sítko. Dáme do sklenic a sterilizujeme 20 minut při 80°C....
Nejlepší recept na Eintopf z červeného zelí
Eintopf z červeného zelí Cviklu uvaríme a olúpeme. Narezanú slaninu vyškvaríme a orestujeme na nej narezanú cibuľu. Pridáme na tenšie rezance narezanú kapustu, na kocky narezané zemiaky a na malé kocôčky narezané jablko. Osolíme, pridáme bobkový list a všetky koreniny, zalejeme výva...
Květák po italsku - recept od maminky
Květák po italsku Očištěný květák vložíme na čtvrt hodiny do vody s přídavkem soli, pak jej opláchneme a dáme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Rajčata pokrájíme na kostky, přidáme bobkový list, tymián, cibuli pokrájenou na kolečka, stroužek česneku a dusíme...
Nejlepší recept na Česnek na řecký způsob
Česnek na řecký způsob Česnek nakrájíme asi na 1 mm silná kolečka a celer nahrubo nastrouhat. Přidáme olej, postříkáme citronovou šťávou a pepřem, podlijeme trochou vroucí vody a podusíme. Necháme vychladnout, podle chuti osolíme, můžeme přidat nakrájené olivy a podáváme studen...
Zelný eintopf - recept od maminky
Zelný eintopf Cviklu uvaríme a ošúpeme. Kapustu bielu aj červenú narežeme na tenké rezance. Slaninu narežeme na kocky a roškvaríme. Opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme kapustu, bobkový list, klinčeky, rascu, osolíme, okoreníme a 10 min podusíme. Potom pridáme zemiak...
Cibulový salát - recept od maminky
Cibulový salát Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme asi na 10 minut povařit do osolené, oslazené a okyselené vody s kořením. Necháme vychladnout a přidáme olej....
Eintopf z červené řepy - recept od maminky
Eintopf z červené řepy Na oleji opražíme na kolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezanú cviklu a za stáleho miešania pražíme asi 5 minút. Zalejeme vodou, aby bola cvikla zakrytá, osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list a povaríme 10 minút. Potom vložíme na kocky narezané z...
Recept na Zelíčko
Zelíčko Slaninu narežeme na hrebienky a opečieme. Pridáme na kolieska narezanú cibuľu a orestujeme. Vmiešame mletú papriku, kečup, vopred namočené huby, bobkový list, narezané zemiaky, osolíme a podlejeme vodou. Dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké na 80 %. Potom pridáme ...
Recept na Zelí s rajčatovým protlakem
Zelí s rajčatovým protlakem Kapustu narežeme na rezance, zalejeme vodou, pridáme lyžičku rasce, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka. Z oleja, múky a mlieka uvaríme uvaríme bešamel, vlejeme do kapusty, rozmiešame, pridáme pretlak a krátko povaríme. Ochutíme troškou cukru a octu. Kapus...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení

Zeleninová jídla


SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist