RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Kapustový eintopf

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Kapustový eintopf, recepty Kapustový eintopf, Kapustový, eintopf


Recept na Kapustový eintopf

Recept na Kapustový eintopf je zařazen v kategorii zeleninová jídla. K přípravě Kapustový eintopf budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Kapusta 1/2 větší, sádlo 2 lžíce (olej), hladká mouka 3-4 lžíce, cibule 2 ks, česnek 7-8 stroužků, mrkev 2 ks, brambory 3 ks, paprika mletá sladká 3 lžičky, sůl, pepř mletý , kabanos 250 g (nemusí být), koření : bobkový list malý kousek, nové koření kuličku, pepř celý 2 kuličky, kmín špetka, voda na podlití..

Kapustový eintopf
Zvětšit obrázek

Recept na Kapustový eintopf

Recept na Kapustový eintopf:
Do většího širšího kastrolu si dáme rozehřát (ne rozpálit) sádlo (olej). Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k sádlu. Mícháme až nám cibule zesklovatí, pak přidáme očištěnou a na kolečka (1/2 cm) nakrájenou mrkev, na půl kolečka nakrájený kabanos, na plátky pokrájený česnek (1 stroužek si ponecháme stranou) a na kostky nakrájené brambory. Vše orestujeme, zasypeme hl. moukou, řádně promícháme, přisypeme papriku, promícháme a zalijeme studenou vodou. Za častého promíchávání uvedeme do varu (konzistence by měla být jako zahuštěná polévka)a necháme asi 10 min. pomalu provářet. Poté přidáme na kostky (asi 3x3 cm - ne menší) nakrájenou kapustu (bez košťálů), mírně osolíme, přidáme koření a pod pokličkou za občasného promíchnutí dusíme asi 1O min. Ke konci přidáme prolisovaný poslední stroužek česneku : na vůni. Pak ochutnáme - jestliže je potřeba, tak ještě chvíli podusíme - dosolíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem nebo chlebem.

Poznámka k receptu na Kapustový eintopf:
Toto jídlo hraje v mém jídelníčku prim. Je to jídlo, které mi vařila moje babička a vždy jsem se po něm mohla utlouct a hlavně, je to super jídlo na úsporu nádobí;-). Eintopf je moc dobrý hned po uvaření, ale když se chvilku rozleží, tak je to velká mňamka. Kapustu si na to kupuji hned velkou - protože ty větší listy oloupu a schovám na plnění a zbytek kapusty (pokud nějaký je) dám vařit do vývaru z kostí; z hovězího (to miluje manžel) ;-). Eintopfu dělám vždy víc, protože nám klasické 3 porce nikdy nestačí :-D.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Kapustový eintopf, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 14.11.2009
  • Počet porcí: 5-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zeleninová jídla
  • Suroviny: Kapusta 1/2 větší, sádlo 2 lžíce (olej), hladká mouka 3-4 lžíce, cibule 2 ks, česnek 7-8 stroužků, mrkev 2 ks, brambory 3 ks, paprika mletá sladká 3 lžičky, sůl, pepř mletý , kabanos 250 g (nemusí být), koření : bobkový list malý kousek, nové koření kuličku, pepř celý 2 kuličky, kmín špetka, voda na podlití.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na kapustový eintopf, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Kapustový eintopf - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Kapustový eintopf

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist