RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zdobení droždí

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradi

Recepty - Zdobení droždí

Zdobení - návody k vaření - online kuchařka

Zdobí se například perníky buď barevnými cukrovými polevami a nebo čokoládou. Zdobené perníky jsou jedním z druhů tradičního vánočního cukroví. Komu nestačí tradiční, více či méně jednoduché techniky ozdobení vánočního cukroví, může si užít tvůrčí palety možností, které nabízejí jedlé cukrářské modelovací hmoty. Na trhu, převážně ve specializovaných internetových obchodech, jsou k mání hotové výrobky pod názvy White Icing, K2, Fondant, Gum Pasta aj. Případně si lze doma připravit pravý nebo falešný marcipán ze sušeného mléka. Ten však na rozdíl od moderních hmot není čistě bílý.

Čerstvé pekařské droždí lze definovat jako jednobuněčný mikroorganismus, který patří do druhu hub. V jednom gramu čerstvého droždí můžeme nalézt až 12 miliard buněk, které jsou schopné bez přístupu vzduchu přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý. Droždí je především bohatým zdrojem vitaminů skupiny B: Thiamin (vitamin B1): nepostradatelný především pro srdeční a nervovou činnost. Riboflavin (vitamin B2) a niacin (vitamin B3). Droždí však nevděčíme jen za kynutí. Taktéž pomáhá při rozvoji chuti a vůně pečiva a dokonce má vliv i na vytvoření křupavé kůrky. Nepoužívá se jen v pekařství, v závislosti na kmenu vybraného droždí a způsobu množení nachází uplatnění také při výrobě vína a piva, v kosmetice a dokonce i v biopalivech. A jelikož droždí neobsahuje lepek, mohou ho používat lidé, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Pokus o chodské koláče - recept od maminky
Pokus o chodské koláče Přímo na plechu jsem vyválela malým válečkem těsto a na něj nanášela nádivky. Je třeba před zdobením i po něm nechat těsto ještě nakynout, protože těch náplní je tam poměrně dost, tak aby se těsto dobře propeklo. Protože jsem měla tvaroh ve vaničkách...
Kynutý adventní věnec
Kynutý adventní věnec Těsto zaděláme v domácí pekárně nebo klasicky. Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a přilijeme asi 1 dcl vlažné vody. Promícháme, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Do mísy dáme asi 3/4 množství mouky, sůl, zbylý cukr, žlo...
Nejlepší recept na Kynutý Mikuláš
Kynutý Mikuláš Z uvedených přísad vypracujeme těsto a necháme vykynout. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vykrájíme rovnoramenné trojúhelníky. Ty přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem s trochou mléka, ozdobíme podle fantazie semínky či oříšky či kousky t...
Medoví velikonoční zajíčci
Medoví velikonoční zajíčci Vytvoříme kynuté těsto - pomohla mi pekárna. Po vykynutí z těsta tvarujeme zajíčky podle obrázků a nebo jidáše. Opět necháme kynout na plechu, potřeme bílkem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Zchladlým zajíčkům vytvoříme oči pomocí čokolády. ...
Recept na Slepička nebo kohout z kynutého těsta
Slepička nebo kohout z kynutého těsta Kynuté těsto si připravíme buď v domácí pekárně - dolů voda a sádlo, pak mouka smíchaná se solí a nahoru cukr a rozdrobené droždí. Program Těsto. Nebo zaděláme klasicky, mouku smícháme se solí, přidáme vlahý rozpuštěný tuk, kvásek, zbytek vody a vypr...
Recept na Jablíčka
Jablíčka Z vykynutého těsta uděláme menší kuličky, které necháme nakynout ve vymazané formě na maličké muffiny. Do vykynutých pak uděláme hlubší dírky něčím tenčím (např. omoučeným prázdným obalem průpisky), jablka pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vložíme...
Nejlepší recept na Velikonoční zajíčci
Velikonoční zajíčci Suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, rozdělíme na 12 dílů, z každého uděláme malou bulku a necháme odpočinout. Pak z bulky vyválíme kolečko a čtyřmi zářezy vytvarujeme zajíčka. Při ohýbání š...
Nejlepší recept na Levné kynuté těsto na modelování
Levné kynuté těsto na modelování Droždí rozmíchat s cukrem na kašičku, přidat vlažné mléko, žloutky, rozehřátý vlahý tuk a mouku se solí a vymíchat hladké nelepivé těsto. Nechat vykynout a dělat tvary. Znovu nechat kynout, potírat rozkvedlaným vejcem, péct do červena. Tyto tvary peču ka...
Nejlepší recept na Abeceda z kynutého těsta
Abeceda z kynutého těsta Těsto zaděláme obvyklým způsobem, necháme vykynout, rozdělíme na dílky, zpracujeme do bochánků a z nich vyvalíme válečky. Na plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií tvarujeme písmena. Pokud máme nějaké spoje, tak je potřu vlažnou vodou, m...
Recept na "HORKÝ PES"
Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím. Vykynuté těsto vytáhneme, proprac...
Zajíčci pro děti do školky
Zajíčci pro děti do školky Těsto se nenechává kynout, rozdělí se na 16 kousků, z každého se vždy třetina oddělí na ocásek a hlavičku. Očička jsou z rozinek. Potřít rozšlehaným vejcem a péct na 200 stupňů do růžova. Na jeden plech jsem dávala 6 zajíčků, při pečení dost n...
Pomerančové slunečnice - recept od maminky
Pomerančové slunečnice Suroviny na těsto dáme do pekárny (sádlo rozehřáté, zchládlé) a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a rozdělíme na nestejné poloviny - menší bude na "okvětní lístky", větší na roládu (střed květu). Menší polovinu rozděl...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny

Zdobení

Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist