RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na "HORKÝ PES"

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na "HORKÝ PES", recepty "HORKÝ PES", "HORKÝ, PES"


Recept na "HORKÝ PES"

Recept na "HORKÝ PES" je zařazen v kategorii zdobení. K přípravě "HORKÝ PES" budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Omládek: 100 ml vlažné vody lžička Sladěnky (prodává se v biopotravinách - výborná věc na dělání kynutích těst!!!) 10 g droždí 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru 140 ml vody 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky) 355 g hladké mouky 25 g tuku - já používám rozpuštěné máslo 9 delších párků černé olivy, plátek aidamu.


Zvětšit obrázek

Recept na "HORKÝ PES"

Recept na "HORKÝ PES":
Do pekárny si dáme suroviny na omládek, zapneme program těsto - necháme pouze vymíchat, vypneme a necháme 35-45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, opět zapneme program Těsto a tentokrát ho necháme projít komplet i s kynutím. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 9 stejných dílků. Každý bochánek rozválíme na placku, dáme párek a zabalíme, přebytky těsta na koncích odkrojíme (necháme na konci válečku jen kousek těsta na ocásek a čumáček). Z ořezků si vytvarujeme nožičky a ouška (viz odkaz na video). Na plechu, na teplém a vlhkém místě necháme pejsky chvilku odpočinout, aby mírně nakynuli a potřené vodou je upečeme ve vyhřáté troubě (210°C/13-15min) s kastrůlkem vody na dně. Po upečení si v nosánku vyhloubíme menší důlek, do kterého zastrčíme kousek olivy. Očka uděláme ze sýrových koleček (já je vykrojila vrškem od fixy :-) ) a kousku olivy. Pokud sýr nechce na pejskovi držet, tak si pomůžu kapkou hořčice.

Poznámka k receptu na "HORKÝ PES":
Recept na těsto jsou staré známé http://www.toprecepty.cz/recept/15429-klasicke-ces... nejlepší rohlíčky :-) Doufám, že samotné autorce rohlíčků nebude vadit, že jsem to tu uvedla i s jejím receptem :-) Inspiraci na pejsky mi poslala kamarádka :-) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd... Počet bochánků určitě přizpůsobíme dle velikost párků... Pokud jsou menší, tak si nachystáme bochánků 10 :-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu "HORKÝ PES", kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Mirusha
  • Datum vložení: 16.04.2013
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Zdobení
  • Suroviny: Omládek: 100 ml vlažné vody lžička Sladěnky (prodává se v biopotravinách - výborná věc na dělání kynutích těst!!!) 10 g droždí 125 g hladké mouky Dále: 5 g cukru 140 ml vody 7,5 g soli (asi 1,5 lžičky) 355 g hladké mouky 25 g tuku - já používám rozpuštěné máslo 9 delších párků černé olivy, plátek aidamu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na "horkÝ pes", pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na "HORKÝ PES" - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď "HORKÝ PES"

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist