RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Zavařeniny pomeranč

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařeni

Recepty - Zavařeniny pomeranč

Zavařeniny - návody k vaření - online kuchařka

Zavařenina je dlouhodobě tepelně konzervovaná potravina, která vznikla zavařováním (byly zavařena). Nejčastěji jde o konzervaci ovoce či zeleniny. Běžnými typy zavařenin jsou například džemy, kompoty, marmelády, povidla případně i některé speciální typy potravinářských sirupů či jiných ovocných nápojů.

Pomeranč je plod pomerančovníku pravého (Citrus sinensis) z čeledi routovité (Rutaceae). Pomerančovníky jsou stromy, zřídka i keře. Pochází pravděpodobně ze subtropických hraničních oblastí Číny a Vietnamu, nikde neroste jako planá rostlina. V 15. století byl do Evropy dovezen portugalskými obchodníky a záhy po objevení Ameriky i tam. Nyní je rozšířen do všech subtropických oblastí, v tropech se mu pro přílišnou vlhkost nedaří. Jde o nejvíce pěstované citrusové ovoce. Plody jsou kvalitním zdrojem vitamínu C a konzumují se čerstvé, kompotují se nebo lisují na osvěžující šťávu. Téměř 90% produkce pomerančů je průmyslově zpracováno. Ze slupek se získává pektin a hlavně esenciální oleje, které slouží k aromatizaci potravin a v kosmetice, v menší míře se používají v lékařství k výrobě tinktur. Květu se pro jeho vůní a chuť používá jako upravující složka řady čajových směsí. V lidovém lékařství se užívají okvětní plátky svařené se solí k uklidnění nervů, proti astmatu, vysokému tlaku, horečce a zvracení, svařené s cukrem proti nechutenství.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Pomerančový sirup
Pomerančový sirup Pokrájená jablka a mrkve rozvaříme ve vodě. Rozmixujeme a přecedíme přes sítko, které zachytí případné větší kousíčky. Znovu rozmixujeme, přidáme cukr, kyselinu citrónovou, popř. mírně zahřejeme - cukr se rychleji rozpustí. Přidáme tresť, nalijeme...
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků ( či mirabelek)
Špendlíky omyjeme, dáme do velkého kastrolu, přidáme badyán, skořici a hřebíček a podlijeme asi 200ml vody. Rozvaříme , až se začnou oddělovat pecky. Vzniklou ovocnou kaši protřeme cedníkem, tak se zbavíme slupek a pecek. Přecezenou hmotu odvážíme, vrát...
Dýňová marmeláda s citrusy - recept od maminky
Dýňová marmeláda s citrusy Dýni nakrájíme na kostky. Citrony a pomeranče dobře omyjeme a nakrájíme na půlměsíčky. Vše dáme do vody, přidáme zázvor a vaříme asi 30 minut. Potom vyjmeme citrusové slupky a směs rozmixujeme. Přidáme želírovací cukr a 10 minut vaříme. Horké plníme ...
Recept na Pikantní pečené švestky
Pikantní pečené švestky Oloupaný česnek, zázvor a cibuli si nasekáme nadrobno a dáme do pekáčku. Švestky rozpůlíme, vypeckujeme a narovnáme na cibuli do pekáčku řezem nahoru, jablka si oloupeme, vykrájíme, na hrubo posekáme a dáme mezi připravené švestky. Dále přidáme badyán, ro...
Nejlepší recept na Pomerančový džem
Pomerančový džem Pomeranče důkladně omyjeme v horké vodě. Kůru ze 2 pomerančů opatrně seřízneme a nakrájíme na malé kostičky. Zbylé pomeranče oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme jemné průsvitné slupky a dužinu nakrájíme na menší kousky. Dužinu, kůru, citronovou šťá...
Džem z rebarbory s banánem a pomerančem
Džem z rebarbory s banánem a pomerančem Rebarboru oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do vody. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut, pak přidáme oloupaný a nakrájený banán a neoloupaný, na kousky nakrájený pomeranč. Vaříme dalších 10 minut. Do cukru vmícháme Gelfix a vsype...
Recept na Voňavá dýňová zavařenina
Voňavá dýňová zavařenina Dýňovou dužinu si nakrájíme na kostky, přidáme kůru a šťávu z citronů a pomerančů, hřebíčky, nastrouhaný zázvor, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Vyjmeme hřebíčky a poté propasírujeme nebo rozmixujeme dohladka. V čistém kastrůlku si svaříme sirup...
Pomerančová marmeláda
Pomerančová marmeláda Do velkého hrnce (nejlépe 5 litrů či více) odměřte 2.25 litru vody. Rozpulte veškeré pomeranče a citrón a vymačkejte z nich šťávu. Zrníčka nevyhazovat! Nakrájejte poloviny pomerančů a citrón na půl a po té na tenké proužky a přidejte do vody. Z vymačk...
Marmeláda z mrkve
Marmeláda z mrkve Mrkev očistíme a nakrájíme na kousky, zalejeme sběračkou vody, přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče a vaříme doměkka. Pokud je třeb, přilejeme vodu. Ke konci varu, když už je mrkev měkká, přidáme cukr a rozvaříme ho. Mrkev s cukrem rozmixujeme nejlépe pon...
Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky
Jahodová marmeláda nejen pro diabetiky Jahody očistíme a rozsekáme do hladka, já použila nůž od mixéru Zepter. Přidáme cukr - želírovák pro diabetiky dávám kvůli diabetu v rodině. Vymačkáme šťávu z limetek a pomeranče, vaříme do zhoustnutí asi 5 minut a uděláme zkoušku - t.zn. kápneme ...
Nejlepší recept na Sváteční pomerančová marmeláda (vhodná i do cukroví)
Sváteční pomerančová marmeláda (vhodná i do cukroví) 1) Pomeranče oloupeme a zbavíme i blanek kolem jednotlivých dílků. Čistou dužinu nakrájíme na menší kousky (pokud chcete v marmeládě větší kusy ovoce, tak dužinu nekrájejte na tak drobné kousky, pokud naopak chcete jen hladkou jednolitou marmeládu, můžete du...
Nejlepší recept na Marmeláda mix citrusů s vůní skořice
Marmeláda mix citrusů s vůní skořice Důkladně kartáčkem očistíme a omyjeme veškeré citrusy (pokud nejsou bio). Mandarinky celé oloupané přepůlíme a rozdělíme na plátky, pomeranče a grapefruity oloupeme a ponecháme jen dužinu. Vše, mandarinky, pomerančovou a grapefruitovou dužinu cca půl hodiny...
Recept na Jablko hruškový džem
Jablko hruškový džem Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, pokrájíme a dáme vařit s 0,25 kg cukru. Jsou-li hrušky tvrdé, podlijeme je nepatrně vodou. Hrušky rozvaříme (není-li možné je rozvařit, pomůžeme si ponorným mixerem). Rozmixované nebo rozvařené hrušky do kaše odstavím...
Jablkovo-pomerančový pikantní džem
Jablkovo-pomerančový pikantní džem Jablka nakrájíme na kostičky nebo rozmixujeme a dáme do kastrolu. Přidáme na kousky pokrájené pomeranče (nejlépe zcela čistě vyloupané a vykrájené, mělo by ho být cca 300 g), přidáme kyselinu a šťávu ze 2 citronů a Gelfix. Za stálého míchání povaříme...
Džem z citrusů - recept od maminky
Džem z citrusů 1.den. Citrusy pořádně vydrhneme kartáčkem v horké vodě. Odkrojíme "prdelky", a nakrájíme na co nejtenčí plátky(silné se nerozvaří). Posbíráme jadérka a zavážeme je do plátýnka. Nakrájenou směs zvážíme, dáme do mísy, přidáme jadérka a přilijeme ...
Recept na Bezinkový med
Bezinkový med Citróny a pomeranče umyjeme a nakrájíme na plátky. Květy opereme a s citróny a pomeranči povařme v 1 1/2 l vody asi tak 20 minut. Necháme odstavit a vyluhovat 24 hodin. Potom předcedíme přes plátýnko a vymačkáme, přidáme cukr a vaříme pozvolna za občesného...
Nejlepší recept na Dýňovocitrusový kompot
Dýňovocitrusový kompot Očištěnou a na kostičky nakrájenou dýni necháme v míse 24 hod odpočívat ve 2l studené vody, ve kterých jsme rozpustili kyselinu citronovou. Občas promícháme. Druhý den slijeme nálev a dýni ve velkém hrnci zalijeme vodou, zasypeme cukrem, vložíme skořici, h...
Pomerančový džus
Pomerančový džus Mrkev pokrájíme na kolečka, jablkům vykrojíme jádřinec a bubáka a nakrájíme je na větší kousky a všechno to rozvaříme v 1,5 l vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Pak rozmixujeme, přecedíme, smícháme s cukrem a kyselinou citronovou a podle chuti (spíš vůně...
Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený
Pampeliškový „med“... tak trochu jarně vymazlený Citron a pomeranč nakrájejte na kolečka (pokud máte bio, tak i s kůrou) a společně s pampeliškovými květy, kopřivami a smrkovými výhonky zalijte 2,5 l vody. 15 minut povařte a pak nechte min 24 hodin louhovat. Sem-tam lehce promíchejte. Druhý den nálev přeceď...
Luxusní broskvovo-pomerančová marmeláda s príchutí vanilky
Luxusní broskvovo-pomerančová marmeláda s príchutí vanilky Ve velkém hrnci dobře promícháme broskve, filátka z pomeranče, vanilkové aroma. Přidáme pomerančovou štávu, Super želírovací cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme ...
Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso

Zavařeniny

Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist