RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Těstoviny ořechy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a příd

Recepty - Těstoviny ořechy

Těstoviny - návody k vaření - online kuchařka

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit ve vroucí osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin). Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové nebo rýžové.

Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a přípravě jídel. vlašský ořech – plod ořešáku královského; lískový ořech – plod lísky obecné či lísky turecké; burský ořech – semeno podzemnice olejné; pistáciový ořech – plod řečíku pistáciového; kešu ořech – tržní název pro nažky (plody) ledvinovníku západního; kokosový ořech – plod kokosovníku ořechoplodého; kolový ořech – sušené semeno kolovníku zašpičatělého; maledivský ořech – plod rostliny Lodoicea maldivica; para ořech – semeno juvie ztepilé; mandle – jádro pecky plodu mandloně obecné; pekanový ořech – plod ořechovce pekanového; kaštan jedlý – plod kaštanovníku setého. Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu, a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se lisuje olej či se vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Výborný těstovinový salát s rajčaty a mozzarelou
Výborný těstovinový salát s rajčaty a mozzarelou Těstoviny uvaříme podle návodu. Mezitím si nakrájíme mozzarelu a rajčátka a dáme do mísy. Přidáme semínka, polníček, bazalku a pažitku(dá tomu pikantnější chut). Potom přidáme uvařené těstoviny, které propláchneme studenou vodou (aby se nám mozzarela...
Broskvové cannelloni
Broskvové cannelloni 1. Uvaříme si pudink dle návodu a do téměř vychládlého zamícháme l vejce. 2. Mandle si opražíme na suché pánvi. 3. V kastrůlku svaříme sirup/nebo med s vodou, citrónovou šťávou, vanilkovou dření/nebo vanilkovým cukrem, skořicí a přidáme na kousky na...
Recept na Tagliatelle s ořechovo-sýrovou omáčkou a smaženou strouhankou
Tagliatelle s ořechovo-sýrovou omáčkou a smaženou strouhankou V mixéru rozmixujeme ořechy, sýr, chleb namočený v mléce, 1 stroužek česneku, sůl, pepř a trochu muškátového oříšku, dokud směs nebude hladká. Nakrájený celer si osmahneme na oleji s nasekaným 1 stroužkem česneku. Uvaříme si těstoviny v osolené vodě,...
Nejlepší recept na Těstoviny s koprovou zakysankou, žampiony a masem
Těstoviny s koprovou zakysankou, žampiony a masem Nejprve dáme vařit kuře zbavené kůže. Uvaříme těstoviny z tvrdé pšenice al dente. Dále nakrájíme žampiony a spolu s kukuřicí, částí kopru, česnekem a kořením orestujeme na másle a necháme chvíli dusit pod poklicí do změknutí. Do hotové směsi při...
Špagety 3
Špagety 3 Nejdříve uvaříme špagety (vaříme cca 6-8 minut (al dente) a necháme dojít), scedíme a prolijeme olivovým olejem. Dáme vařit mléko, když je horké vložíme do něj tavené sýry (postupně) a stále mícháme až vznikne krémovitá hmota (mohou zůstat kousky), po...
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry

Těstoviny

Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist