RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně ořechy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně ořechy

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a přípravě jídel. vlašský ořech – plod ořešáku královského; lískový ořech – plod lísky obecné či lísky turecké; burský ořech – semeno podzemnice olejné; pistáciový ořech – plod řečíku pistáciového; kešu ořech – tržní název pro nažky (plody) ledvinovníku západního; kokosový ořech – plod kokosovníku ořechoplodého; kolový ořech – sušené semeno kolovníku zašpičatělého; maledivský ořech – plod rostliny Lodoicea maldivica; para ořech – semeno juvie ztepilé; mandle – jádro pecky plodu mandloně obecné; pekanový ořech – plod ořechovce pekanového; kaštan jedlý – plod kaštanovníku setého. Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu, a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se lisuje olej či se vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů
Sýrový chlebíček s hroznovým vínem - recept od maminky
Sýrový chlebíček s hroznovým vínem V hlubší míse vyšleháme z netučného tvarohu a ze změklého másla nakrájeného na malé kousky hladký krém. Nivu nastrouháme nahrubo a společně s petrželkou ji vmícháme do krému. Náplň dochutíme vegetou a bílím pepřem. Dle potřeby osolíme.Formu vytřeme ...
Sýrovo - ořechový dip
Sýrovo - ořechový dip Všetko zmiešať, dať do chladničky schladiť a prepojiť chute....
Plněný sýr
Plněný sýr Sýr podélně rozkrojíme, obě půlky vydlabeme tak abychom neporušili tvar. Hmotu utřeme s jednou lučinou, přidáme lžíci nasekaných vlašských ořechů, špetku soli, oregano a nasekaný česnek podle chuti. Promícháme a plníme vydlabaný sýr, jehož obě poloviny...
Slaný narozeninový dortík
Slaný narozeninový dortík V domácí pekárně připravíme těsto (nejprve tekuté, pak suché suroviny, program těsto). Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout. Pak těsto upečeme v troubě (já pekla na 180°asi 20 min) a po vyndání necháme vychladnou...
Pikantní, ostřejší, olivovo - sýrová chuťovka
Pikantní, ostřejší, olivovo - sýrová  chuťovka Na náplň si nejdříve nastrouháme nahrubo nivu, přidáme ostřejší paprikovou pastu, pomazánkové máslo a tavené sýry. Podle chuti dochutíme. Náplň umícháme do hustší konzistence. Olivy propláchneme a pokrájíme na menší kousky. Na plech si připravíme ...
 
Nalezeno: 5 receptůZobrazuji: 1-5 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist