RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně mrkev

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně mrkev

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Mrkev obecná je rostlina z čeledi miříkovitých, pěstovaná jako kořenová zelenina. Obsahuje mnoho vitamínů a jiných užitečných látek, z nichž nejvýznamnější jsou β-karoteny – dimery vitamínu A zodpovědné za červenou barvu kořene. Dále je bohatá na vlákniny a antioxidanty. Po chemické stránce byla podrobně prozkoumána a v jejím kořenu a semenech bylo nalezeno několik set různých chemických sloučenin. Mrkev se může jíst syrová, vcelku jen tak po opláchnutí, nasekaná či nastrouhaná do salátů v kombinaci s jablky nebo cibulí, posypané petrželkou, pažitkou nebo ořechovými jádry, či tepelně upravená v polévce, játrové omáčce atd. V polévkách bývá často kombinována s celerem a cibulí kuchyňskou.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů
Nejlepší recept na Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun Do menšího kastrůlku dáme převařit 200ml vody a odstavíme z ohně. Po 5minutách vsypeme želatinu, vidličkou dobře promícháme a necháme 10minut nabobtnat. Mezitím nakrájíme obrané maso ze skeletu a pokud nám nevadí vařená mrkev, tak tu nakrájíme na drobné...
Recept na Norské vejce
Norské vejce Vlašský salát připravíme takto: Brambory uvařit ve slupce, studené oloupat a nakrájet na drobné kostičky. Přidat nakrájené sterilované okurky, syrovou cibuli a kápii, uvařenou mrkev a celer - vše na drobné kostičky. Přidat sterilovaný hrášek. Gothajský sal...
Jednohubky z loveckého salámu a mrkve
Jednohubky z loveckého salámu a mrkve Mrkev očistíme a nastrouháme na drobných nudličkách. Na hrubších nudličkách nastrouháme lovecký salám a natvrdo uvařené vajíčko. Přidáme majonézu a vše smícháme....
Recept na Cuketový salát s mrkví
Cuketový salát s mrkví Cuketu nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Osolíme ji, vložíme do sítka a necháme 1/2 až 1 hodinu vypotit. Mrkev nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Cuketu osušíme a dáme k mrkvi. Přidáme ostatní ingredience, zamícháme, ochutnáme a případně doch...
Nejlepší recept na Sushi
Sushi Příprava rýže: Rýži propláchněte několikrát pod tekoucí vodou, neměla by odtékat bílá voda, ale skoro čirá. Dejte rýži a vodu do hrnce. Přiveďte k varu a vařte nepřikryté 2 až 3 minuty na prudkém ohni, jakoby ji zavařte. Voda by se měla vsáknout do r...
Sushi / Maki a California Rolls - recept od maminky
Sushi / Maki a California Rolls Rýži připravíme dle návodu, přidáme octový nálev a necháme vychladnout. Maki sushi: Na bambusovou podložku dáme mořskou řasu, kterou poklademe s centimetrovým okrajem po celé délce rýží. Dle chutě potřeme wasabi pastou a poklademe v jedné řadě zelenin...
Recept na Slavnostní chlebový dort -
Slavnostní chlebový dort - Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe. Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na velký, celé pomažeme tvarohovou pomazánkou ( tvaroh, majonéza, trochu želatiny, sůl...
UTOPENCI - Marcela
UTOPENCI - Marcela Dávám 1 až 1 a půl hrnku octa a 3hrnky vody,15 kuliček nové koření, 20 kuliček pepře, 3 bobk. listy, lžíci cukru a lžičku soli. Feferonku. Vše svářím. Lák ochutnejte, můžete přidat ocet nebo cukr-jakou chuť máte raději. Nechám vychladnout a naliji na uto...
Recept na Makrela vyprošťovák
Makrela vyprošťovák Cibuli nakrájíme na drobno, uvařenou mrkev a okurku na kostičky a vše smícháme v majonéze. Přidáme obrané maso z makrely a zamícháme. Dochutíme špetkou solí, cukru a pepře jak kdo má rád....
Slaný dort - A je to!!!
Slaný dort - A je to!!! Dám si toastový chléb 3x2 krajíčky na tác a namažu pomazánkovým máslem, plochu obložím uzeninou (vysočina), přidám další vrstvu toastového chleba ze spodu namazanou pomazánkovým máslem, nahoru rozetřu pařížský salát a dám další vrstvu chleba, pomazá...
Těstovinový salát se šunkou a kořenovou zeleninou
Těstovinový salát se šunkou a kořenovou zeleninou Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře vychladnout. Kořenovou zeleninu si taktéž uvaříme a necháme vychladnout. Pak ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, šunku nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme drobněji, přidáme tatarskou om...
Recept na Můj první aspikový amaroun
Můj první aspikový amaroun Amaroun nebo jinou formu si vyplachneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme radi. Všechny suroviny na želatinku svaříme a nechame chviličku zchladnout jen aby to nebylo úplne vřelé. Pak přímícháme 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku a pořad...
Nalezeno: 12 receptůZobrazuji: 1-12 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist