RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně citron

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně citron

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Citron je plod citronovníku (Citrus limon). Plody citronů jsou tzv. hesperidia a jsou vejcovitého tvaru, velikosti slepičího vejce či menší. Je nepatrně větší než limetka. Citrony obsahují velké množství kyseliny citronové (3,5-8,0 g/100 g) a přibližně kolem 87 % vody, proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamín B, cca 3 % sacharidů. Je též zdrojem vápníku, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, zinku a dalších.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Španělské tapas
Španělské tapas Postup TAPENADE: Všechny ingredience mimo soli a pepře dáme do misky a tyčovým mixerem rozmixujeme. Pak dochutíme pepřem a solí. Podáváme s bilým pečivem. Tapenade je také výborné třeba s pečenými bramborami nebo těstovinami. Tapenade lze udělat nejen z ol...
Jednohubky na párty - recept od maminky
Jednohubky na párty Tak jak jdou suroviny po sobě....
Kuřecí koktejl - recept od maminky
Kuřecí koktejl Grilované kuře obereme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme je ke kuřeti. Šlehačku vyšleháme dotuha. Kuře s jablky spojíme Majolkou® a pak zlehka vmícháme šlehačku. Osolíme,...
Domácí rosol
Domácí rosol Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbír...
Recept na Jednohubky
Jednohubky 1. Plátky chleba a veky nakrájej na čtverečky, trojúhelníčky a obdelníčky, kolečka vykroj formičkou na vánoční cukroví. Knackebrot nakrájej pilkovým nožem. 2. Máslo vyšlehej, přimíchej do něho rajský protlak a směs ochuť solí. Pak s ní natři pečivo ...
Lososové rolky
Lososové rolky Umícháme Lučinu se sýrem, nakrájenou pažitkou, nebo bazalkou, nastrouhanou citronovou kůrou a trochou šťávy z citronu. Řádně promícháme a můžeme trošku osolit, ale opatrně, podle toho, jak máme slaného lososa. Na alobal, nebo folii si rozložíme lososa, tak...
Nejlepší recept na Krabí minichlebíčky
Krabí minichlebíčky Krabí tyčinky nakrájet na drobné kostičky, (1 až 2 tyčinky nechat na ozdobení), přidat špetku soli, pepř, najemno nakrájené bylinky, zakapat citrónovou šťávou podle chuti a smíchat s majonézou. Bagetu našikmo nařezat na plátky. Každý plátek namazat hoto...
Jogurtové poháry s ovocem
Jogurtové poháry s ovocem Šlehačku připravíme dle návodu, když je tuhá opatrně do ní na jemno vmícháme tvaroh a jogurt s cukrem a citr. šťávou. Jahody nakrájíme na kostičky, banán na plátky a dáme na dno skleničky, zalijeme jogurtovou šlehačkou, ozdobíme plátky jahod a banánů....
Nejlepší recept na Nachos party
Nachos party Guacamole: Avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužninu a vidličkou ji trochu rozmačkáme. Rajče rozpůlíme a odstraníme tekutý vnitřek (můžeme si ho schovat do nějakého dalšího pokrmu). Dužninu pokrájíme na drobné kostičky. Rozmačkané...
Recept na Chlebíčky "Saira"
Chlebíčky Uvařená vejce oloupeme. Z ryb slijeme nálev, maso dáme do misky, vykostíme a rozmačkáme nahrubo vidličkou. Přidáme na kostičky nakrájená vejce a cibuli,majonézu, přikápneme šťávu z citronu, osolíme a opepříme. Promícháme a případně ještě dochutíme. N...
Recept na Makrela vyprošťovák
Makrela vyprošťovák Cibuli nakrájíme na drobno, uvařenou mrkev a okurku na kostičky a vše smícháme v majonéze. Přidáme obrané maso z makrely a zamícháme. Dochutíme špetkou solí, cukru a pepře jak kdo má rád....
Aspik s uzenou rybou - recept od maminky
Aspik s uzenou rybou Želatinové plátky namočíme do studené vody. Uzené pstruhy vykostíme a kostry, kůži a hlavy dáme spolu s cibulí a kořením vařit na 5 minut do zeleninového vývaru. Odstavíme, okyselíme citronovou šťávou a v této horké tekutině rozpustíme namočenou vymačk...
Kisir (turecký salát) - recept od maminky
Kisir (turecký salát) Bulgur vsypeme do mísy, zalijeme vařící vodou, promícháme a zakrytý necháme asi 15 minut stát. Aby bulgur nechládnul moc rychle, je dobré pro udržení tepla mísu obalit třeba i utěrkou nebo ručníkem. Zatím si nakrájíme nadrobno petrželku, cibulku, okurky,...
Špagetový dort
Špagetový dort Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme a necháme okapat. Nivu nastrouháme na jemném struhadle a spolu s tvarohem vyšleháme dohladka. Směs dochutíme solí a pepřem. Jeden sáček želatiny připravíme podle návodu a smícháme jej s tvarohovou sm...
Paštika z uzených makrel
Paštika z uzených makrel Maso zbavené kostiček rozmixujeme s tvarohem,jogurtem a citronovou šťávou.Snítku kopru odložíme,zbytek nasekáme nadrobno.Želatinu necháme asi 5minut nabobtnat ve studené vodě.Potom ji vymačkáme a rozpustíme ve 3lžičkách horké vody.S nasekaným koprem ji vmích...
Recept na Salát z černé rýže s avokádem
Salát z černé rýže s avokádem Černou rýži propláchneme, zalijeme hrnkem vody a uvaříme pod pokličkou doměkka (asi 30 minut). Použijeme stejné množství vody jako rýže. Mně se osvědčilo rýži na několik hodin nechat namočenou a poté ji v té samé vodě uvařit, doba varu se tím zkrátí n...
Cibulový salát s hořčicí - recept od maminky
Cibulový salát s hořčicí Cibuľu nakrájame na cca 2-3 mm prúžky, osolíme, premiešame a dáme odstáť najmenej na 1 hodinu. Potom premačkáme, šťavu zlejeme. Pokvapkáme citrónom, pridáme korenie, trochu práškového cukru a horčicu. Necháme v chladničke v uzavretej nádobe odstáť....
Recept na Chuťovková pěna ze žloutků
Chuťovková pěna ze žloutků Žloutky vyšleháme se změklým máslem a ostatními ingrediencemi do hladké pěny. Rohlíky nebo veku či bagetky nakrájíme na kolečka a pomocí zdobicího sáčku na ně nanášíme vyrobenou chutnou pěnu ze žloutků, zdobíme podle chuti....
Těstovinový salát se šunkou a kořenovou zeleninou
Těstovinový salát se šunkou a kořenovou zeleninou Těstoviny uvaříme podle návodu a necháme dobře vychladnout. Kořenovou zeleninu si taktéž uvaříme a necháme vychladnout. Pak ji nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, šunku nakrájíme na drobné kostičky, cibuli nakrájíme drobněji, přidáme tatarskou om...
Jahodová zmrzlinka
Jahodová zmrzlinka Našleháme šlehačku, přidáme kysanou smetanu, jogurt (nebo tvaroh), cukr moučka, rozmixované jahody,(dle chuti citronu). Zamícháme. A dáme zmrazit....
Nalezeno: 32 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist