RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Studená kuchyně cibule

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a o

Recepty - Studená kuchyně cibule

Studená kuchyně - návody k vaření - online kuchařka

Studené pokrmy mají ve srovnání s teplou kuchyní několik předností: výroba není časově omezena; můžeme je podávat ve větším časovém odstupu od výroby; zeleninu a ovoce používáme v syrovém stavu; můžeme je podávat v kterékoliv denní době; hospodárné vyžití surovin; lze obměnami vytvářet nové výrobky; splňují předpoklady biologicky hodnotné stravy(saláty, ovoce); jsou čím dál víc oblíbenější; cenová dostupnost. Jejich NEVÝHODOU je oproti teplé k. že jejich vůně není výrazná.

Cibule je široce užívaná při vaření jako zelenina či koření. Používají se její cibule, oloupané od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájené, řidčeji se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí[zdroj?]. Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se používá jako základ gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů. Při loupání, krájení či smažení cibule se uvolňuje dráždivá slzotvorná látka, těkavý propathial S-oxid, který vzniká enzymatickým rozkladem z s-I-propenylcysteinsulfoxidu. Tato látka pak ve styku s vodou (například v oku) hydrolyzuje na propanol, kyselinu sírovou a sirovodík. Při smažení je tato směs látek vnímána jako příjemné aroma. Existuje mnoho návodů, jak pálení očí při krájení cibule předejít – například krájení cibule pod vodou či průběžné vlhčení cibule během krájení, nošení ochranných brýlí či kontaktních čoček, použití co nejostřejšího nože atd.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 89 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | |
Utopenci v aspiku
Utopenci v aspiku Ocet a litr vody + sůl, cukr, celý pepř, bobkový list, nové koření a vegetu -podravku svaříme. Necháme 3 minuty vařit, pak koření scedíme a dáme na 3minut vařit do láku oloupanou a na proužky nakrájenou cibuli. Špekáčky „svlékneme z kůže“ a nakrájí...
Nejlepší recept na Jednohubky se sušenými rajčaty
Jednohubky se sušenými rajčaty Rohlíky nakrájíme na plátky. Na pomazánku nastrouháme na jemném struhadle salám, vejce a cibuli nakrájíme ne jemné kostičky. majonézu a sýr společně vyšleháme a smícháme se salámem, vejci a cibulí. Dochutíme solí a pepřem. Plátky rohlíků namažeme po...
Recept na Vajíčková tlačenka
Vajíčková tlačenka Nálev z moravanky si dáme stranou. Všechny suroviny nakrájíme na malé kostičky včetně těch z moravanky. Všechno osolíme a opepříme a přidáme Majolku®. Želatinu si uvaříme dle návodu i s nálevem z moravanky. Počkáme až trochu vychladne a nalijeme ke vš...
Nejlepší recept na Vajíčková roláda
Vajíčková roláda Žloutky a sůl vyšleháme do tuhé světlé pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem a paprikou. V další míse ušleháme bílky se solí do tuhého sněhu. Třetinu sněhu přidáme k žloutku s moukou a důkladně zašleháme . Přidáme zbylý sníh a ten ...
Utopenci - nejlepší co známe - recept od maminky
Utopenci - nejlepší co známe Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... ) Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí. Necháme odležet asi týden, ale ji...
Nejlepší recept na Paštika z králíka
Paštika z králíka Králíka rozporcujeme, osolíme a osmahneme na cibulce. Přidáme všechno koření a podusíme s troškou vody, tak dlouho,než lze maso oddělit od kostí. Pak vyndáme, obereme maso a umeleme spolu s bůčkem. Přidáme propasírovanou cibuli i se šťávou z dušení králí...
Domácí rosol
Domácí rosol Maso jsme zalili osolenou vodou a vařili asi 1 hod. Pak jsme přidali pokrájenou zeleninu, koření, ocet a asi hodinu vše vaříme doměkka. Měkké maso a zeleninu scedíme, vývar přisolíme, popř. přikyselíme a necháme zchladnout. Z tuhnoucího rosolu lžící sbír...
Kuřecí chuťovky - recept od maminky
Kuřecí chuťovky 1. Nejprve si připravíme marinádu smícháním všech ingrediencí v odstavci č. 1. Potom si nakrájíme maso na kousky tak akorát do pusy, které dáme přes noc do marinády. Na druhý den maso posypeme country kořením /opatrně, marináda je slaná/, balíme do plátků...
Recept na NAKLÁDANÉ ŠPEKÁČKY S HERMELÍNEM
NAKLÁDANÉ ŠPEKÁČKY S HERMELÍNEM Nejdříve si připravíme nálev: vodu a ocet přivedene k varu. Přidáme DEKO, olej,bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 mimut. Po vypnutí přidám cibuli nakrájenou na kolečka. Hermelín a špekáčky nakrájím na přibližně stejně velké dílky. Mora...
Nejlepší pomazánka na chlebíčky - recept od maminky
Nejlepší pomazánka na chlebíčky Salám nastrouháme na struhadle, cibuli najemno nakrájíme a přidáme zbylé ingredience. Vše smícháme a mažeme na plátky osmahlé veky....
Nejlepší recept na Masová paštika
Masová paštika Na sádle necháme zrůžovět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájená játra, zprudka zarestujeme a odstavíme. Pečené maso pomeleme i s výpekem a orestovanou játrou s cibulkou. Do pomleté směsi přidáme vejce, smetanu, paštikové kořen...
Nejlepší recept na Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Utopenci - ráno naložit, večer baštit 1. Párky nakrájíme na kolečka, cibuli na půlkolečka. 2. Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme. 3. Do sklenice dáme půlku nakrájených párků a cibule, zalijeme polovinou horkého nálevu, přidáme zbytek párků a cibule, dolijeme zbylý nálev...
Rumcajs salát II.
Rumcajs salát II. Sýr a salám nakrájíme ne nudličky asi 2cm.dlouhé.Feferonky a cibuli nadrobno a okurky nastrouháme nahrubo.Vše promícháme,opepříme,osolíme a přidáme Majolku®.Kdo chce může dát napůl s jogurtem.Ještě dobře promícháme a necháme asi 30minut odležet.Podá...
Nejlepší recept na Letní obložené chlebíčky
Letní obložené chlebíčky Z mléka, vajec, mouky vytvoříme klasické vajíčkové těsto. Přidáme trochu papriky a pepř a rozmícháme ve vláčné těstíčko. V něm pak obalujeme jednotlivé plátky veky a ty pak smažíme na rozpáleném oleji. Pozor smaží se rychle. Nakrájíme si rajčata a ...
Švédský rybí salát - recept od maminky
Švédský rybí salát Ryby nakrájíme na proužky, uvařená vajíčka a kyselé okurky na kolečka, cibuli na půlkolečka, kopr nadrobno. Majonézu prošleháme s jogurtem, osolíme, opepříme a všechny suroviny smícháme dohromady. Podáváme s pečivem, nejlépe s plátky knackebrotu....
Silvestrovské jednohubky - recept od maminky
Silvestrovské jednohubky Vše našleháme a mažeme na kolečka rohlíku. Zdobíme citronem, petrželkou nebo okurkou a kapií....
Tvarohová pomazánka s matesy
Tvarohová pomazánka s matesy Matesy si nakrajíme na nudličky a poté nakrájíme na kostičky. !!OLEJ Z MATESŮ SI PONECHÁME STRANOU!! Nakrájené matesy vložíme do větší misky a přidáme tvaroh s nakrájenou cibulkou. Řádně promícháme a přilijeme olej z matesů. Jestli máte raději "řidší...
Nejlepší recept na Nakládaná variace sýrů
Nakládaná variace sýrů Sýry nakrájíme na kostky velké jak chcete. Z tvarohu a 200 gr goudy- nastrouhané utvoříme tužší hmotu, z které válíme kuličky a obalíme v provensálském koření nebo v mleté paprice. Cibuli na kolečka, česnek oloupat a jednu paličku prolisovat a jednu na plá...
Nejlepší recept na SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem
SULC...klasický recept, podle starých řeznických norem nožičky rozvaříme do měkka, nejlépe v papiňáku, kam jsme přidali, nové koření, bobkový list, celý pepř, sůl... do dalšího hrnce dáme vařit kůže, aby byly jen ponořené a opět stejné koření. Po uvaření,necháme vystydnout. Nožičky obereme a pak i s...
Aspik
Aspik Svaříme si nálev a nechám ho odstát než si nachystám suroviny do aspiku. Šunku naplním salátem a smotám do ruliček. Na dno formy dám uvařená nakrájená vajíčka, proložím to okurkama a paprikou, na to naskládám ruličky šunky a pak zase vajíčka a okurek a ...
1 | | |
Nalezeno: 89 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo

Studená kuchyně

Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist