RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Slané pečivo ořechy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření. ořechy Termínem ořec

Recepty - Slané pečivo ořechy

Slané pečivo - návody k vaření - online kuchařka

Slané pečivo dochutíme například čerstvými jemně nasekanými bylinkami – bazalkou, pažitkou, tymiánem, oreganem…, nebo přidáme směsi koření.

Termínem ořech se nazývá mnoho různých plodů a semen, které jsou zdrojem výživných látek a oleje, používají se jako potravina nebo surovina při vaření a přípravě jídel. vlašský ořech – plod ořešáku královského; lískový ořech – plod lísky obecné či lísky turecké; burský ořech – semeno podzemnice olejné; pistáciový ořech – plod řečíku pistáciového; kešu ořech – tržní název pro nažky (plody) ledvinovníku západního; kokosový ořech – plod kokosovníku ořechoplodého; kolový ořech – sušené semeno kolovníku zašpičatělého; maledivský ořech – plod rostliny Lodoicea maldivica; para ořech – semeno juvie ztepilé; mandle – jádro pecky plodu mandloně obecné; pekanový ořech – plod ořechovce pekanového; kaštan jedlý – plod kaštanovníku setého. Vlašské ořechy se využívají převážně v potravinářském průmyslu, a to v pekařství a cukrářství, kde se využívají jako dochucující nebo dekorační prvek. Z ořechů se lisuje olej či se vyrábí alkoholický nápoj, tzv. ořechovka.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Zázrak z Olomouce
Zázrak z Olomouce Do mísy nasypeme mouku a uděláme důlek pro kvásek. Do důlku nalijeme vlažné mléko, nadrobíme droždí a zasypeme lžící cukru. Někdo dělá kvásek v jiné nádobě, ale já šetřím myčce práci a dělám ho takto :-). Asi po deseti minutách je kvásek nakynutý...
Recept na Sýroví šneci od Čiriny
Sýroví šneci od Čiriny Ze všech přísad zpracujeme těsto, mléko dáme dle potřeby, rozdělíme na 2 díly a vyválíme na obdélníkové pláty. Potřeme nádivkou, pevně svineme do rolády a dáme do chladničky ztuhnout. Pak krájíme na spíše tenší kolečka a dáme na plech vyložený pap...
Dva slané záviny
Dva slané záviny První závin-rozválíme těsto na plát posypeme mletými ořechy přidáme nastrouhanou nivu znova posypeme mletými ořechy a stočíme do závinu potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mletými ořechy. Druhý závin-rozválíme těsto poklademe anglickou slaninou a sal...
Křehké koláčky s cuketovou nápní
Křehké koláčky s cuketovou nápní Ze surovin zpracujem těsto, které necháme 2 hodiny odstát. Děláme v ruce bochánky, na vále sklenkou uděláme doprostřed důlek. Plníme nápní (promíchame nastrouhanou cuketu s nastrouhanou nivou, opepříme, posypeme ještě náplň tvrdým sýrem, položíme půl ...
Nejlepší recept na Celozrnné odpalované briošky
Celozrnné odpalované briošky Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se dělá bělavý povlak. Necháme vychladnou. Šlehačem zašleháme postupně jedno vejce ...
Nejlepší recept na Kotouče s medvědím česnekem
Kotouče s medvědím česnekem Údený syr nastrúhame, zmiešame s rozšľahanými vajíčkami. Listové cesto rozmrazíme a vyvaľkáme. Naukladáme husto aj viac vrstiev medvedieho cesnaku. Rozložíme syrovo vaječnú zmes, zvinieme roládu, pokrájame na cca 1,5 hrúbku a ukladáme na peč. papier, prile...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla

Slané pečivo

Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist