RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Celozrnné odpalované briošky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Celozrnné odpalované briošky, recepty Celozrnné odpalované briošky, Celozrnné, odpalované, briošky


Recept na Celozrnné odpalované briošky

Recept na Celozrnné odpalované briošky je zařazen v kategorii slané pečivo. K přípravě Celozrnné odpalované briošky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: 1/4 l vody, 80 g másla, špetka soli, 140 g celozrnné mouky (měla jsem špaldovou), 3 vejce. Náplň A: Niva, máslo, tavený sýr, koňak nebo hruškovice, vlašské ořechy, hrušky (v zimě třeba sušené pokrájené fíky nebo datle). Náplň B: žervé, máslo, křen nebo krenex, šunka, hroznové víno..

Celozrnné odpalované briošky
Zvětšit obrázek

Recept na Celozrnné odpalované briošky

Recept na Celozrnné odpalované briošky:
Briošky: v hrnku svaříme vodu, máslo a sůl. Do vroucího vsypeme najednou všechnu mouku a za stálého míchání pořádně propaříme, až je z mouky tuhá koule a na dně hrnku se dělá bělavý povlak. Necháme vychladnou. Šlehačem zašleháme postupně jedno vejce po druhém (další přidáme, až je to předchozí pořádně zapracované). Na tukem potřený nebo papírem na pečení vyložený plech tvoříme pomocí dvou lžiček malé bochánky. Pečeme v předehřáté troubě na 220°C 10 minut, pak snížíme teplotu na 160°C a pečeme dalších 10 minut, troubu neotvíráme, aby pečivo nekleslo. Správně upečené nesmí být uvnitř mokré. Vlažné briošky rozkrojíme, necháme zcela vychladnout, naplníme a podáváme. Náplň A: Nastrouhanou nivu, tavený sýr a změklé máslo našleháme do pěny, zakápneme koňakem, přidáme posekané ořechy, kousky ovoce a promícháme. Naplníme do rozkrojených briošek a dozdobíme jádrem ořechu a kouskem ovoce. Náplň B: Žervé, máslo a strouhaný křen vyšleháme do pěny, naplníme do briošek, vložíme plátek šunky a kuličku vína.

Poznámka k receptu na Celozrnné odpalované briošky:
Tentokrát jsem dělala jen náplň s hruškami.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Celozrnné odpalované briošky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 07.12.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Slané pečivo
  • Suroviny: Těsto: 1/4 l vody, 80 g másla, špetka soli, 140 g celozrnné mouky (měla jsem špaldovou), 3 vejce. Náplň A: Niva, máslo, tavený sýr, koňak nebo hruškovice, vlašské ořechy, hrušky (v zimě třeba sušené pokrájené fíky nebo datle). Náplň B: žervé, máslo, křen nebo krenex, šunka, hroznové víno.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na celozrnné odpalované briošky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Celozrnné odpalované briošky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Celozrnné odpalované briošky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist