RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Sladká jídla solamyl

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s

Recepty - Sladká jídla solamyl

Sladká jídla - návody k vaření - online kuchařka

Sladká jídla jsou oblíbená především u dětí, zejména taková, která si mohou sami připravit, nebo s jejich přípravou pomoci rodičům. Nejsou to však jen děti, které s chutí sedají ke stolu obloženému sladkým pokrmem a proto bychom mohli sladká jídla zařadit do našeho jídelníčku častěji. Někteří se mohou obávat o svou linii, ale vězte, že sladkým jídlem přijmete téměř tolik kilojoulů, kolik byste přijali jakýmkoliv jiným poctivým jídlem. Na sladko se mohou připravovat různé druhy příloh, jako jsou například těstoviny či rýže. Těstoviny se dají připravovat se sladkým tvarohem, chutnější varianta je však s mletým mákem, posypané moučkovým cukrem a polité rozpuštěným máslem. Z rýže se pak připravují různé nákypy s jakýmkoli čerstvým, mraženým nebo kompotovaným ovocem. Z bramborového těsta můžeme připravovat bramborové šišeky, sypané mletým mákem, cukrem a polité rozpuštěným máslem. Dalším hitem sladkých jídel jsou buchtičky se šódó, plněné palačinky marmeládou nebo ovocem a zmrzlinou a také samozřejmě ovocné knedlíky, ať už jsou kynuté a nebo tvarohové. Oboje můžeme sypat nastrouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polévat rozpuštěným máslem.

Solamyl je označení pro velmi jemný bramborový škrob, který je v naší kuchyni využíván především k přípravě pečiva, moučníků a dortů. Zahustit s ním ale lze i exotické pokrmy jako je čína nebo klasické omáčky k masu. Doporučuje se hlavně pro alergiky na lepek, kterým není dovoleno zahušťovat moukou. Škrob totiž obsahuje z 80% sacharidy a z 20% tuky a bílkoviny.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Kynuté sladké knedlíky
Kynuté sladké knedlíky Do mouky se solí a solamylem udělám důlek pro kvásek :cukr, droždí, vlaž.mléko. Necháme asi 15 min odpočívat.Poté přidáme vejce,zbylé mléko a máslo a zaděláme těsto dokud se nelepí na stěny mísy. Necháme 1 hod kynout.Z těsta si vytvoříme váleček a na...
Recept na Kaki knedlíky
Kaki knedlíky Do 3litrového hrnce dáme vodu a dáme vařit. Kaki důkladně umyjeme a nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle. Pokud mají kaki na sobě nehezké skvrny, nebo nějak narušenou slupku, tak raději ostrým nožíkem oloupeme. Přidáme citronovou kůru, špetku soli...
Borůvkový žahour na livanečky - recept od maminky
Borůvkový žahour na livanečky Cukr pokropíme s 2 lžícemi vody a přivedeme k varu. Když se začnou tvořit perličky, přidáme borůvky a povaříme, aby se nerozvařily. Přidáme máslo a mléko, ve kterém je rozmíchaný solamyl a krátce povaříme....
Nejlepší recept na Blbouny se žahourem
Blbouny se žahourem Zadělejte si těsto, je jedno jestli ručně nebo v pekárně a nechte vykynout. Vykynuté těsto rozdělte na asi 20 stejně velkých kousků, které v dlani zakulatíte a necháte ještě chvíli kynout. Knedlíky vařím v páře na pečícím papíru asi 12 minut - je to lep...
Nejlepší recept na Dukátové buchtičky
Dukátové buchtičky Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom...
Recept na Pěry z bramborového těsta
Pěry z bramborového těsta Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme pevné těsto. Vyválíme na tloušťku 1/2 cm. Nařežeme na obdélníky, které plníme povidly. Přeložíme a okraje pevně přitiskneme k sobě. Já jsem použila vykrajovací kolečko. ...
Nejlepší recept na Palačinky s pudinkem
Palačinky s pudinkem Suroviny na palačinky všechny smícháme dohromady a necháme chvíli odstát. Poté smažíme palačinky na oleji. V půl litru mléka uvaříme pudink spolu s cukrem, dle návodu na obale. Zmrzlé ovoce nemusíme vytahovat předem. Množství si určíme sami dle potřeby....
Krupicové flameri s ovocnou omáčkou
Krupicové flameri s ovocnou omáčkou V mlieku necháme 10 minút nabobtnať krupicu a uvaríme z nej veľmi hustú kašu. Vmiešame vanilkový cukor a cukor a vylejeme do studenou vodou vypláchnutých mištičiek. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť úplne na 12 hodín. Potom vyklopíme na tani...
Banánové lívanečky s nektarinkou
Banánové lívanečky s nektarinkou V kefíru rozšleháme vejce, přidáme špetku soli, solamyl a opět prošleháme. Přidáme rozmačkané ovoce a vše promícháme. Na pánev do rozehřátého tuku tvarujeme lžící malé lívanečky, které pozvolna smažíme po obou stranách do zlatavé barvy. Lívane...
Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem
Povidlové taštičky sypané ořechovým cukrem Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Lehce osolíme, přidáme vejce, solamyl a hrubou mouku a uhňoucáme těsto. Z něj vyválíme plát tlustý asi půl centimetru a vykrájíme kolečka, já použila skleničku o pr...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty

Sladká jídla

Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist