RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dukátové buchtičky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dukátové buchtičky, recepty Dukátové buchtičky, Dukátové, buchtičky


Recept na Dukátové buchtičky

Recept na Dukátové buchtičky je zařazen v kategorii sladká jídla. K přípravě Dukátové buchtičky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g hladkej múky, 30 g droždia, asi 2 dl mlieka, 100 g masla alebo oleja, 110 g práškového cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice hrozienok, mletá škorica, maslo alebo olej na potretie Krém: 1/2 l mlieka, 2 žĺtky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice maizeny ( solamyl ), rum.

Dukátové buchtičky
Zvětšit obrázek

Recept na Dukátové buchtičky

Recept na Dukátové buchtičky:
Spracujeme cesto z vykysnutého kvásku (mlieko, droždie a troška cukru) a ostatných prísad. Rumom ochutíme. Cesto má byť pevnejšie. Necháme 30 minút kysnúť. Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, posypeme zvyšným cukrom, hrozienkami a škoricou. Zvinieme do rolády. ( Môžeme urobiť rolády dve, lepšie sa pracuje ). Roládu nakrájame na plátky asi 2 cm silné a skladáme na vymazaný plech tesne k sebe ( tak ako boli v závine, nie reznou stranou ), pričom dotykové strany omastíme, aby sa dali dobre oddeliť. Necháme asi 15 minút kysnúť a potom vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Teplé dukátové buchtičky oddelíme, uložíme na taniere, prelejeme krémom a podávame. Krém: v mlieku rozmiešame žĺtky, maizenu, vanilkový cukor a privedieme k varu. Uvaríme na hladký krém a necháme trochu vychladnúť. Ochutíme rumom. Pre deti rum vynecháme.

Poznámka k receptu na Dukátové buchtičky:
Namiesto takto pripraveného krému sa výborne hodí krém zo Zlatého klasu v strednej hustote.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dukátové buchtičky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: tejaja
  • Datum vložení: 29.08.2009
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Sladká jídla
  • Suroviny: 500 g hladkej múky, 30 g droždia, asi 2 dl mlieka, 100 g masla alebo oleja, 110 g práškového cukru, štipka soli, 3 žĺtky, rum, 1 vanilkový cukor, strúhaná citrónová kôra, 2 lyžice hrozienok, mletá škorica, maslo alebo olej na potretie Krém: 1/2 l mlieka, 2 žĺtky, 70 g cukru, 1 vanilkový cukor, 2 lyžice maizeny ( solamyl ), rum
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dukátové buchtičky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dukátové buchtičky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dukátové buchtičky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist