RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ryby rajče

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah leh

Recepty - Ryby rajče

Ryby - návody k vaření - online kuchařka

Rybí maso patří k velmi kvalitním potravinám, jehož vysoká nutriční hodnota vychází z jeho složení. Z dietního hlediska je v kapřím mase ceněný především obsah lehce stravitelných bílkovin a nízké množství tuků. Tuky v kapřím mase jsou zároveň zdrojem zdravotně prospěšných polynenasycených mastných kyselin řady n-3, které působí preventivně proti civilizačním chorobám. Nezanedbatelný je i obsah vitamínů a minerálních látek. Pro rybí maso je typický vysoký obsah vody (50 –83%), který souvisí také s obsahem tuků (1 až 35%). Obecně platí, že ryby s vyšším obsahem vody mají nižší obsah tuků. U kapra se obsah vody pohybuje kolem 70 % a z hlediska obsahu tuků patří mezi středně tučné ryby (2 – 9 %). Bílkoviny v kapřím mase jsou charakteristické svojí vysokou biologickou hodnotou. Z hlediska obsahu všech esenciálních aminokyselin jsou srovnatelné s bílkovinami teplokrevných zvířat a navíc se jednotlivé aminokyseliny nacházejí ve velmi příznivých poměrech. Lehká stravitelnost kapřího masa souvisí s obsahem krátkých svalových vláken. Velmi nízký obsah vazivových bílkovin a absence elastinu umožňuje navíc velmi snadnou a rychlou tepelnou úpravu. Množství tuku v kapřím mase je proměnlivé, pohybuje se v rozmezí 2 – 9 %. Obsah tuku i jeho kvalitu ovlivňuje mnoho faktorů, jako je například věk ryby, roční období a v nemalé míře i způsob výživy. V české kuchyni patří k nejčastějším úpravám kapřího masa tradiční vánoční smažený kapr. Vařením či dušením kapřího masa získáte kvalitní zdravé pokrmy, které jsou často využívány i v různých typech diet. K dalším oblíbeným úpravám patří pečení a grilování kapra.

Rajče pochází ze Střední a Jižní Ameriky. Nezralé (zelené) plody rajčete mohou způsobit otravu organismu. Ty zralé jsou naopak bohaté na beta karoteny a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B, lykopeny. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku. Z více než 90 % tvoří voda, cca 5 % sacharidů a 2,5 % bílkovin. Má vysoký podíl vláknin, naopak tuk neobsahuje téměř žádný. Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Vhodná jsou i na různé redukční a očistné diety, neboť mají antioxidační účinky. Podle některých studií působí blahodárně i na problémy s prostatou. Dále jsou rajčata vhodná ve stravě osob s nemocemi srdce, krevního oběhu a poruchami látkové výměny. Rajčata jsou základem pro výrobu mnoha druhů kečupů, kterým dodává jak barvu, tak charakteristickou chuť a proto jsou řazena i mezi koření.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 22 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Pečený losos v alobalu
Pečený losos v alobalu Do mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut. Po deseti minutách odkryjte alobal z lososa a vložte na něj kousek másla. Dopečte. Můžete si...
Filé zapečené s vejcem
Filé zapečené s vejcem Filé rozmrazíme a položíme do zapékací misky. Posypeme kmínem a trochou koření na ryby. Osolíme. Navrch přídáme máslo a čtvrtky rajčete.Zakapeme citrónem. Pečeme v troubě 20 - 30 min při 200-250 stupních. Po odpaření vody polijeme rozšlehanými vejci. Peč...
Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou
Zapečené jáhly s tuňákem a zeleninou Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené jáhly, které smíchejte s na kostky nakrájenou zeleninou, pórkem, cibulkou a tuňákem, kte...
Recept na Treska na zelenině
Treska na zelenině Rybí filety si opláchneme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.Mezitím si na plátky nakrájíme rajčata a papriku. Nasekáme cibulku. Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby a kmínem a položíme na máslem (1/2) vymazaný pekáč. Na rybu poklademe ...
Recept na Pstruh na zelenině, v troubě
Pstruh na zelenině, v troubě Ryby omyjeme, kůži trochu nařízneme na několika místech, posolíme a do těla ryby vložíme citron a rozmačnaný česnek. Já osobně uřezávám hlavy a ocasy,ale není to rozhodně nutné. Na plech nasypene zeleninu(+ brambory) dle chuti a nápadu..je možno použít ...
Lehký zeleninový salát s rybou na másle
Lehký zeleninový salát s rybou na másle Nejprve si na pánvi si rozpustíme máslo. Položíme na ní osolenou rybu a lehce ji posypeme kmínem. Opékáme z obou stran. Mezitím si připravíme salát. Zeleninu nakrájíme na větší kousky a promícháme. Připravíme si také dresing. Do hlubokého talíře nejp...
Nejlepší recept na Rizoto s lososem
Rizoto s lososem Lososa opláchneme, usušíme, narkrájíme na velké kostky, osolíme a posypeme trochu kořením Aglio peperoncini. Na lžíci oleje z rajčat osmahneme cibulku, pórek a přidáme lososa, kterého orestujeme z obou stran. Potom přidáme zeleninu nakrájenou na kostičky, dle...
Pstruh s citronem a tymiánem
Pstruh s citronem a tymiánem Pstruha pořádně umyjeme ve vodě. Osolíme, opepříme a dochutíme paprikou z venku i uvnitř. Dovnitř dáme rybí koření. Do mističky dáme: ½ citrónu nakrájeného na poloviční plátky, stejně tak i cibulku a nadrobno nasekaný tymián. Všechno v misce promíchá...
Treska s fazolkami a zeleninou
Treska s fazolkami a zeleninou Oprané a osušené filety z tresky pokapeme šťávou z citronu a necháme chvíli odstát. Posolíme a lehce okořeníme směsí koření Severské scampi. Na pánvi tresky krátce osmahneme, cca 2 min. po každé straně. Opatrně vyndáme a necháme v teplé nádobě stranou...
Grilované špízy z mečouna v marinádě
Grilované špízy z mečouna v marinádě Mečouna si omyjeme, odřežeme kůži a vysušíme, osolíme a opepříme. Do mísy si připravíme marinádu: olivový olej+pažitku+šťávu z citronu+cibuli nakrájenou na kroužky+papriku na čtverečky+cherri rajčátka na půlky(nebo velké na kolečka a osolíme-ne moc, r...
Zapečené filé s nivou a rajčetem - recept od maminky
Zapečené filé s nivou a rajčetem Filé osolíme a opepříme, naskládáme do pekáčku, poklademe plátky rajčete, posypeme nastrouhanou nivou a zalijeme smetanou. Pečeme zakryté cca 15 minut na 150 stupňů, poté sejmeme alobal nebo poklici a dopékáme dalších cca 15 minut,než sýr vytvoří krustič...
Nejlepší recept na Ryba pod peřinkou
Ryba pod peřinkou Na másle osmažíme strouhanku, necháme vychladnout a pak smícháme se sýrem Rybu osolíme, posypeme kořením na ryby, obalíme v mouce, opečeme na oleji a přendáme do zapékací misky. Na oleji krátce podusíme nakrájenou zeleninu,osolíme, můžeme okořenit , p...
Rybí filé na rajčatech s bazalkou
Rybí filé na rajčatech s bazalkou Na másle orestujeme cibuli nakrájenou na tenká půlkroužky. Přidáme osolenou a opepřenou rybu a dusíme do poloměkka. Potom vhodíme nakrájené rajče a vše společně dodusíme. Pozor- zeleninu na skus, ne na kaši. Můžeme ještě podle chuti dosolit a dopepřit. Na ...
Nejlepší recept na Paella z krabích tyčinek
Paella z krabích tyčinek Rýži uvařit v osolené vodě. Krabí tyčinky nakrájet na kostičky. Cibuli nakrájet nadrobno, papriku na nudličky, rajče na větší kostičky. Na olivovém oleji opéct všechnu zeleninu, přidat krabí tyčinky a za stáláho míchání počkat dokud se ,,nenafouknou...
Kapr s dušenou zeleninou
Kapr s dušenou zeleninou Porce kapra osolíme, posypeme kořením, pokapeme citr. šťávou a necháme odležet. Na rozpáleném oleji opečeme kapra obaleného v mouce, vyjmeme, dáme stranou a držíme v teple. Na výpek dáme nakrájenou zeleninu a dusíme chvíli tak, aby zůstala křupavá (asi dese...
Recept na Římská treska
Římská treska File z tresky osušíme, osolíme a opečeme na trošce olivového oleje, na hotové přidáme sekané bylinky a zakápneme rozpuštěným máslem. Toust opečeme na sucho, lehce potřeme rozpuštěným máslem, poklademe římským salátem, poté treskou, krájená rajčata na...
Recept na Zapečené filety z Pangasia se zeleninou
Zapečené filety z Pangasia se zeleninou Filety z Pangasia (stačí částečně rozmražené) z obou stran osolím a opepřím. Pokladu na hlubší plech a zakapu trochu olejem. Dále filety poleji citronovou šťávou. Papriku zbavím semínek a pokrájím na tenké nudličky. Těmi posypu filety. Mrkev očistím a po...
Pangas se zeleninou v alobalu
Pangas se zeleninou v alobalu Rybu necháme rozmrazit, otřeme papírovou utěrkou, osolíme, posypeme kořením na ryby nebo jakýmkoliv jiným kořením a necháme asi hodinu odležet. Alobal potřeme olejem, položíme plátek uzené krkovičky nebo anglické, rybu, posypeme na nudličky nakrájenou papr...
Provensálský pangasius se zeleninou - recept od maminky
Provensálský pangasius se zeleninou Filety pangase nakrájíme na proužky - z každé cca 6 ks. Osolíme, posypeme s jedné strany kořením na ryby, z druhé bylinkami. Můžeme dle chuti zakápnou citronem. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme dozlatova na oleji. Dno zapékací mísy vymažeme olejem, l...
Pangas twistr - recept od maminky
Pangas twistr Ryby si podélně rozkrojíme a uděláme z nich 2 delší pruhy. Každý z nich osolíme, posypeme grilovacím kořením a drceným kmínem. Śunku také podélně rozkrojíme a naklademe na pruhy pangase. Na každý kousek dáme čtvrt rajčete, jednu zelenou olivu a stočíme...
Nalezeno: 22 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky

Ryby

Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist