RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Přílohy mléko

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, peč

Recepty - Přílohy mléko

Přílohy - návody k vaření - online kuchařka

Příloha jídla je jídlo, které se podává jako příloha k jinému jídlu, většinou k masu. Mezi přílohy např. patří: brambory, knedlík, rýže, těstoviny, hranolky, pečivo, zelenina, houby, luštěniny

Mléko je produkt mléčných žláz samic savců. Mléko je základním zdrojem výživy hlavně pro mláďata, která z tzv. "mleziva" získávají potřebné protilátky a vitamíny pro upevnění své imunity. Kravské mléko má nižší obsah cukru (4,5 - 5 % laktózy) a vyšší obsah bílkovin (3,2 - 3,6 %), a obsahuje asi 3,5 % - 6,5 % mléčného tuku, 8,5 % - 9,0 % tukuprosté sušiny a asi 88 % vody. Jeho hlavní protein (80 %) je sýrovina (kasein), zatímco syrovátka tvoří většinu zbytku. Mléko se zpracovává na mléčné výrobky jako jsou smetana, máslo, jogurt, sýr, syrovátka, laktóza, sušené mléko a mnoho jiných potravinových přísad a průmyslových produktů.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 30 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Plzeňské rozpeky - recept od maminky
Plzeňské rozpeky Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka a zaděláme je vlažnou vodou.Pro zjemnění lze přidat vlažné mléko.Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout.Pečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou....
Jemné domácí houskové knedlíky
Jemné domácí houskové knedlíky Droždí rozdrobíme do mísy, mírně posolíme a necháme pár minut stát, až se droždí rozteče. Poté přilijeme vlažné mléko, přidáme vejce a rozmícháme. Přisypeme trochu mouky, rozmícháme, znovu přisypeme mouku smíchanou se solí a vypracujeme (vařečkou /...
Recept na Babiččiny škvarkové placky
Babiččiny škvarkové placky Do mísy dáme všechny ingredience vč. rozemletých škvarků,vypracujeme těsto, nenecháme ho kynout, potřeme sádlem a upečeme....
Kaše "černé oko" - recept od maminky
Kaše 1. Fazole přes noc namočte (proti nadýmání se mi osvědčila trocha jedlé sody - při namáčení). Vodu pak vyměňte a fazole uvařte zcela do měkka. 2. Mačkadlem na brambory rozmělněte fazole s ostatními ingrediencemi (všeho trochu, přibližně, do požadované h...
Nejlepší recept na Bavorské knedlíky
Bavorské knedlíky Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel a vejce. Z těsta děláme knedlíky, které potom vaříme ve vařící vodě asi 10 min...
Recept na Karlovarský houskový knedlík
Karlovarský houskový knedlík Postup: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby nestvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě. Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací misky odlít žloutky. Dále do misky ke žloutkům přidat nasekanou petrželku (nebo sušen...
Hrníčkové knedlíky s pažitkou
Hrníčkové knedlíky s pažitkou Vezmeme vetší hrnec a dáme vařit vodu cca hladina 2cm. Oddělíme bílky a ušleháme sníh.Rohlíky nakrájíme na kostičky. Ostatní ingredience smícháme.Přidáme sníh a lehce ho vmícháme. Vymažeme hrníčky máslem (4ks) a vložíme do hrnce, vaříme přiklopen...
Recept na Bramborová kaše s bazalkou a česnekem
Bramborová kaše s bazalkou a česnekem Brambory oloupeme, rozkrájíme na větší kostky a uvaříme společně s oloupanými stroužky česneku(já vařím v páře, ale jde to samozřejmě i klasicky v osolené vodě - zkrátka jako když vaříte brambory na bramborovou kaši :-) ) Doměkka uvařené (a popř. sc...
Pohankové knedlíčky do polévky
Pohankové knedlíčky do polévky Z pohankové mouky a mléka uvaříme hustší kaši, necháme jí úplně vystydnout, do studené přidáme vajíčko, petržel, drobně nakrájenou šunku, libeček a osolíme. Vypracujeme těsto z kterého uštipujeme kousky a děláme kulaté knedlíčky, které zaváříme d...
Houskové knedlíky
Houskové knedlíky Starý rohlík nakrájíme na kostičky. Přisypeme mouku, rozklepneme vejce, osolíme, přidáme prášek a s mlékem zpracováváme, až vznikne těsto. Navlhčenýma rukama uplácáme dva knedlíky, které postupně vhodíme do vroucí vody. Vaříme 20 minut, v půlce času k...
Nejlepší recept na Hořčičná bramborová kaše
Hořčičná bramborová kaše Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě do měkka. Poté je scedíme, rozšťoucháme , přidáme horké mléko a vyšleháme na hladkou kaši. Posle chuti přidáme hořčice, dosolíme a vmícháme kousek čerstvého másla....
Špenát - recept od maminky
Špenát Nakrájejte kousek špeku na kostičky, velkou cibuli na drobno. Na oleji opečte špek s cibulí, když je dozlatova přidejte hrubou mouku a míchejte jíšku. Předem si připravte mléko a jakmile se mouka opeče, postupně vmíchejte mléko a uvařte hustou kašičku. Přide...
Sýrová omáčka k čemukoli
Sýrová omáčka k čemukoli Do hrnce nalijeme šlehačku, zahřejeme, přidáme nastrouhaný sýr a na kousky rozebraný tavený. Přidáme sůl, pepř, bylinky a mícháme, než se sýry rozpustí. Pokud je moc řídké, zahustíme moukou rozmíchanou v troše mléka....
Houskové knedlíky s petrželí
Houskové knedlíky s petrželí Rohlíky navlhčíme mlékem, přidáme margarin, sůl, petržel, hrubou mouku a nakonec ze 2 bílků ušlehaný sníh. Knedlíky zabalíme do předem navlhčeného ubrousku a zavážeme režnou nití. Knedlíky vaříme ve vařící vodě 20 minut....
Knedle dle mé babičky
Knedle dle mé babičky Syrové brambory nastrouhat, vymačkat přebytečnou vodu. Z mléka a krupice uvařit kaši, vmíchat do brambor a osolit. Osmažit na kostičky pokrájený špek a rohlík, vmíchat do těsta a tvořit kulaté knedlíky. Vařit v osolené vodě asi 20 min. Příloha : zelí ne...
Nejlepší recept na Zapečené brambory
Zapečené brambory Brambory okrájíme, rozkrájíme na čtvrtky a omyté dáme do hlubšího pekáčku.Zalijeme šlehačkou, může být i 12% smetana.Měly by být brambory trochu utopené, můžeme přilít trochu mléka. Osolíme , opepříme. Dáme do trouby zapéct. Pečeme asi 30-40 minut na...
Bramborová kaše s cibulí
Bramborová kaše s cibulí Uvaříme brambory s kmínem a nakrájenou cibulí, poté slijeme pouze vodu. K uvařeným bramborám, cibuli a kmínu přidáme teplé mléko, máslo. Vyšleháme do hladka.. Přejeme dobrou chuť.....
Bylinkové noky
Bylinkové noky do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, krupici a vaříme dokud se těsto nepřestane lepit,odstavíme a necháme vychladnout. do studeného těsta přidáme sekané bylinky a vejce, dobře promícháme a necháme hodinu odstát. Noky tvoříme lžičkou namočenou ...
Knedliky po australsku
Knedliky po australsku Knedle po australsku. Nouze naučila Dalibora housti a mě „vařit“ knedlíky. Houskové knedlíky jsou českou specialitou a proto žádná z „domorodých“ manželek českých emigrantů nemá ani potuchy, jak je vařit. Našinci tedy nezbývá, než vyhrnout rukávy ...
Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem
Tapiokovo-parmazánové lívanečky s česnekovým špenátem Tapiokovou mouku smícháme s rozšlehanými vejci a teplým olejem a vytvoříme hladkou hmotu. Přidáme jemně strouhaný parmazán, osolíme a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom vytvořili středně husté těsto na lívance. Necháme odstát. Na lžíci másla poma...
Nalezeno: 30 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy

Přílohy

Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist