RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Karlovarský houskový knedlík

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Karlovarský houskový knedlík, recepty Karlovarský houskový knedlík, Karlovarský, houskový, knedlík


Recept na Karlovarský houskový knedlík

Recept na Karlovarský houskový knedlík je zařazen v kategorii přílohy. K přípravě Karlovarský houskový knedlík budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Ingredience: - pečivo 8 ks (rohlíky, kaiser-housky zbavené sezamových semínek, malé bagetky atp., nejlépe pečivo různých barev aby výsledný knedlík byl také pěkně barevný) - vejce 5 ks - hrubá mouka 200 gr. - mléko 400-500 ml - petrželka (4 lžíce zelené posekané nebo 4 špetky sušené) - muškátový květ 3 špetky - bílý pepř mletý 3 špetky - sůl cca 8-10 špetek.

Karlovarský houskový knedlík
Zvětšit obrázek

Recept na Karlovarský houskový knedlík

Recept na Karlovarský houskový knedlík:
Postup: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby nestvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě. Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací misky odlít žloutky. Dále do misky ke žloutkům přidat nasekanou petrželku (nebo sušenou), mléko, vmíchat mouku, osolit, přidat muškátový květ a bílý pepř. Promíchanou zálivku nalít do mísy s nakrájeným a upraženým pečivem a jemně promíchat tak, aby se pečivo příliš nerozpadlo. Takto připravenou směs nechat asi 10-15 minut odležet. V první míchací misce ušlehat sníh z bílků do tuha a vmíchat do odstáté směsi pečiva a těsto na karlovarský knedlík je hotové. Aby se knedlík nerozpadal a měl hezký tvar, naládujeme z jedné strany zavázaný igelit na tlačenku (průměr cca 13cm) hotovým těstem. Po naplnění zavázat také druhou stranu provázkem tak, aby se nám výsledná šiška vešla do hrnce. Jako variantu je možné zabalit šišku do olejem vymazaného alobalu nebo potravinové fólie. Hotovou šišku (šišky) budeme asi 20 - 25 minut vařit. Při vaření je knedlík na hladině, takže je potřeba jej otočit po 10 minutách. Cca po 10 minutách vaření propíchnout igelit na tlačenku, aby tlak uvnitř igelitu nerozvázal provázek. Knedlík krájet třeba keramickým nožem nebo režnou nití. Dobrou chuť.

Poznámka k receptu na Karlovarský houskový knedlík:
Do igelitu je potřeba těsto trochu stlačit, aby knedlík byl kompaktní.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Karlovarský houskový knedlík, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: frodobagin
  • Datum vložení: 03.02.2013
  • Počet porcí: 4-5
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Přílohy
  • Suroviny: Ingredience: - pečivo 8 ks (rohlíky, kaiser-housky zbavené sezamových semínek, malé bagetky atp., nejlépe pečivo různých barev aby výsledný knedlík byl také pěkně barevný) - vejce 5 ks - hrubá mouka 200 gr. - mléko 400-500 ml - petrželka (4 lžíce zelené posekané nebo 4 špetky sušené) - muškátový květ 3 špetky - bílý pepř mletý 3 špetky - sůl cca 8-10 špetek
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na karlovarský houskový knedlík, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Karlovarský houskový knedlík - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Karlovarský houskový knedlík

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist