RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Pokrmy z vnitřností olivový olej

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy h

Recepty - Pokrmy z vnitřností olivový olej

Pokrmy z vnitřností - návody k vaření - online kuchařka

Vnitřnosti nebo také droby, vedlejší produkt při zpracování masa. Droby neboli drůbka z kuřete jsou části, které již není možno dále jinak zpracovat či prodat - tedy hlava, krk, nohy, játra, srdce, žaludek. Mnohdy se jedná o různé odřezky kuřete (kůže, křídla, biskup, skelet, krk). Používají se především k přípravě drůbežího vývaru, často však také k přípravě hlavních jídel.

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Je používán především při výrobě pokrmů, v kosmetickém a farmaceutickém průmyslu. Olivový olej je typickou součástí středomořské kuchyně. Konzumace olivového oleje je považována za zdraví prospěšnou, protože obsahuje mono-nenasycené mastné kyseliny a vitamin E. Olivové oleje se obecně dělí na panenské, rafinované a směsi obou skupin. Panenské oleje – jsou lisované přímo z celých plodů za studena (do 50 °C). Rafinované oleje – je lisován za vysokých teplot a tlaků. Produkt bývá následně chemicky upraven. Olivový olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje a panenského olivového oleje, jiného než lampantového, s volnou kyselostí méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olej z pokrutin – Olej získaný smícháním rafinovaného olivového oleje z pokrutin a panenského olivového oleje, jiného než lampantovaného, s obsahem volných kyselin méně než 1,5 g na 100 g včetně. Olivový olej pomáhá snižovat riziko vzniku závažných kardiovaskulárních chorob, tedy onemocnění srdce. Obsahuje antioxidanty a vitamíny (např. skupiny A, D, E a K). Pomáhá snižovat hladinu tzv. špatného cholesterolu, podporuje trávení, absorpci vápníku a zpomaluje stárnutí. Prospívá pleti i vlasům.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 34 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Králičí párty ledvinky
Králičí párty ledvinky Ledvinky nejdříve očistíme od tuku a blán. Do pánve wok nalijeme olivový olej (cca. 1cm ode dna)+ dvě PL Sukiyaki a necháme rozehřát. Mezitím si ledvinky trošku osolíme a posypeme sušenou čili papričkou.Promícháme. Vložíme do rozehřáté pánve a smážíme...
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce - recept od maminky
Kuřecí žaludky v lahodné omáčce Na oleji osmažíme cibulku pokrájenou na proužky s česnekem na plátky, přidáme mletou papriku, na to dáme vyčištěné a nakrájené žaludky na menší kousky a zalijeme vývarem, aby byly potopené a necháme dusit. Když začnou žaludky měknout přidáme nakrájeno...
Recept na Výborná domácí paštika
Výborná domácí paštika Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla. Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového ...
Ledvinky s játry na houbách - recept od maminky
Ledvinky s játry na houbách Ledvinky si připravíme, jak jsme zvyklí a nakrájíme na proužky, játra na kousky a nakrájíme si všechny ingredience na menší kousky a houby si namočíme do teplé vody. Na oleji osmažíme cibuli na proužky spolu s česnekem na plátky a přidáme ledvinky s játry, ...
Nejlepší recept na Kuřecí játra na majoránce
Kuřecí játra na majoránce Kuřecí játra si očistíme, nakrájíme na menší kousky, mírně osolíme, opepříme a a opečeme na rozpáleném másle s olejem - z každé strany cca 3 minuty (játra začnou na pánvi "poskakovat") - při opékání je otáčíme pouze pouze jednou. Játra musí zůstat...
Kachní játra na zázvoru - recept od maminky
Kachní játra na zázvoru Na pánvi s troškou olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli a jarní cibulky jen bílé části, pak přidáme nakrájenou slaninu, orestujeme a dáme na ní opéct kusy jater, které jsme omyli a osušili. Opečeme dost a po obou stranách, aby byla šťáva pěkně hn...
Recept na Játra pana premiéra
Játra pana premiéra Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Opečeme na oleji, přidáme na proužky nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme na kousky nakrájenou feferonku, opepříme, přidáme kari a zarestujeme. Přidáme kečup, podlijeme troškou vody a chvilku podusíme. Ke...
Dobrá drůbeží játra
Dobrá drůbeží játra Připravíme si játra, které trošku pokrájíme, v misce si smícháme mouku s grilovacím kořením a v tom vyválíme játra, hezky se obalí. Na pánev si nalijeme trochu oleje, osmažíme na něm cibuli nakrájenou na měsíčky, přidáme játra, mícháme, zalijeme mal...
Recept na Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem
Krůtí játra s fenyklem a jablíčkem Na pánvi rozehřejeme olej s jednou lžící másla a játra zprudka orestujeme. Opepříme, přilijeme víno a necháme ho vyvařit. Přidáme fenykl nakrájený na větší kousky, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Na závěr zjemníme šťávu lžící másla....
Nejlepší recept na Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado
Drůbeží játra s penízovkou sametonohou a kořením Adobado Na pánvi s olivovým olejem osmažíme dorůžova na měsíčky nakrájenou cibuli, na ní pak očištěné a na laloky nakrájená játra, ty osmahneme, promícháváme, posypeme česnekem, kořením Adobado, rozmarýnovými lístečky a po chvíli přihodíme na kousky nakrá...
Provensálská kuřecí jatýrka - recept od maminky
Provensálská kuřecí jatýrka Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky. Na oleji z rajčat (příp. olivovém oleji) orestujeme cibulku na půlkolečka a po chvíli přidáme i česnek na plátky. Přidáme játra a restujeme do světla (asi 10 minut). Pak přidáme sušená rajčata (pokud nemáte...
Brambory zapečená s kuřecími játry
Brambory zapečená s kuřecími játry Brambory i se slupkou omyjeme a nakrájíme na čtvrtky ( na malý plech jsem jich měl 8 kusů ). Dáme do pečící nádoby, trochu podlijeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením, mletým kmínem a trochu posolíme a dáme do trouby asi na 30 minut. Mezitím si na...
Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony
Naložená hovězí játra s čerstvým zázvorem a žampiony Uděláme si v misce hmotu na naložení-dáme několik lžic olivového oleje, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, papriku, sojovou omáčku, pepř a sůl, všechno promícháme. Játra si nakrájíme na plátky a vložíme do směsi, kde je necháme...
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce - recept od maminky
Drůbeží játra na mateřídoušce a bazalce Na oleji si osmažíme nakrájenou cibuli a dáme na ní pokrájená játra, která necháme orestovat. Zalijeme vývarem(nebo vodou)a dusíme, v polovině dušení přidáme nakrájené rajče, papriku, nasekanou bazalku, podravku, pepř a osolíme pokud je třeba(podravka i vý...
Srdíčková rýže s vlasovými nudlemi
Srdíčková rýže s vlasovými nudlemi Nejprve si uvaříme rýži, jak je kdo zvyklí(já jí dělám v mikrovlnce podle Jany Remků a vařím si jí den před), srdíčka si nařežeme na půlky a dáme je dusit na pokrájenou cibulku s pórkem, za chvíli přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na čtverečky, os...
Dršťky na mrkvi
Dršťky na mrkvi Na omastku osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mrkev nastrouhanou na hrubém struhadle a orestujeme. Na tento základ vložíme dršťky, které je dobré převařit a scedit. Osolíme, okořeníme, přidáme vinný ocet podlejeme silným vývarem a dusíme. Dola...
Recept na Ledvinky na pórku s paprikou, brokolicí a chilli
Ledvinky na pórku s paprikou, brokolicí a chilli Na olej dáme nakrájenou cibuli s nakrájeným pórkem, osmahneme a přidáme očištěné, umyté a nakrájené ledvinky. Zprudka opečeme, přidáme chilli, kmín a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, pak přilijeme vodu a dusíme dál. Tak v polovině dušení přidáme na...
Recept na Minutková játra
Minutková játra Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi, přidáme nakrájená sušená rajčata, cibuli, česnek a dusíme pod poklicí asi 5. min. na k...
Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem
Jazyk na cibulce se žampionama a zázvorem Nejprve si uvaříme jazyky doměkka ve slané vodě s pepřem, jalovcem, cibule a bobkového listu. Při vyndání jazyky očistíme (svlékneme) a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme na proužky, osmažíme ji na oleji do hněda spolu s žampionama nakrájenýma na pl...
Nejlepší recept na Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem
Husí játra na cidru s jablkovou rýží se šafránem Do vody na přípravu rýže přidáme šafrán a uvaříme ji obvyklým způsobem. Jablka zbavíme jadřinců a neoloupaná nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme 2/3 másla, přidáme jablka a velmi krátce podusíme. Vmícháme uvařenou rýži a dochutíme...
Nalezeno: 34 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy

Pokrmy z vnitřností

Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist