RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Ostatní čokoláda

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Ostatní recepty nezařazené v kategoriích. čokoláda Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Sl

Recepty - Ostatní čokoláda

Ostatní - návody k vaření - online kuchařka

Ostatní recepty nezařazené v kategoriích.

Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl, jenž má stejný význam. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako čokoláda (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Výroba čokolády je založena na surovinách, které tvoří kakao, a to kakaový prášek, kakaová hmota a kakaová pokrutina. Dále je to tuk, cukr nebo sladidla a další přísady. Tyto přísady se pečlivě promíchají v míchacím stroji. Čokoláda je velmi populární pochutina a je dostupná v mnoha typech. Různé formy a chutě čokolády se vyrábějí obměňováním množství přísad. Neslazená čokoláda Čistý čokoládový nápoj, též znám jako hořká nebo čokoláda na vaření. Je to nesmíšená čokoláda: mletá pražená čokoládová zrna bez přísad dávají silnou, hlubokou čokoládovou chuť do všech sladkostí, do kterých jsou přidána. I s přidaným cukrem jsou používané jako základ vrstvových dortů, koláčků, cukroví, keksů atd.Tmavá čokoláda Čokoláda bez mléka jako přísady, někdy zvaná jako prostá čokoláda. V USA se oficiálně nazývá sladká čokoláda a vyžaduje 15% koncentraci čokoládového moku. Evropské normy specifikují minimálně 35 % kakaové sušiny.Couverture Termín používaný pro čokolády obsahující mnoho kakaového másla nejvyšší kvality. Populární druh čokolády Couverture používaný profesionálními cukráři a často prodáván v gurmánských a speciálních potravinových obchodech obsahuje ingredienty: Valrhona, Lindt, Coco Barry a Esprit des Alpes. Tyto čokolády obsahují vysoké procento čokoládového moku (někdy víc než 70 %) právě jako kakaové máslo, aspoň 32–39 %, jsou velmi tekuté po rozpuštění a mají výbornou chuť.Mléčná čokoláda Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny.Bílá čokoláda Cukrářský výrobek založený na kakaovém másle bez pevných kakaových složek.Ledová čokoláda Čokoláda obsahující nerafinovaný kokosový tuk, který se rozpouští již při teplotě 20–23 °C, čímž v ústech způsobuje chladivý efekt. Ledová čokoláda by neměla být uchovávána v ledničce, protože pak se chladivý efekt v ústech nedostaví.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů
Sladké ovocné zapečené mističky - recept od maminky
Sladké ovocné zapečené mističky 1. Čokoládu nalámeme do misky vhodné do mikrovlnky, zalijeme smetanou a chvíli vlníme. Vyndáme a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout. Toto lze samozřejmě udělat i na sporáku, ve vodní lázni. 2. Do mističek na zapékání rozdělíme o...
Recept na Moje domácí musli
Moje domácí musli Vločky s ořechy a medem jsem si opražila na pánvi, pak přendám do misky a přimíchám k tomu nastrouhanou čokoládu a slunečnicová semínka....
Nejlepší recept na Musli
Musli Máslo rozpustíme na teflonové pánvi. Přidáme vločky a necháme je vysát máslo. Dříve než začnou hnědnout přidáme cukr a za stálého míchání na slabém ohni ho necháme rozpustit a nalepit na vločky. Ty nesmí zhnědnout! Jakmile už na pánvi nejsou žádná...
Černobílá čokoládová pěna MOUSE AU CHOCOLAT
Černobílá čokoládová pěna MOUSE AU CHOCOLAT Hořkou čokoládu a bílou čokoládovou polevu nasekáme a dáme odděleně do dvou misek. Hořkou čokoládu zahřejeme se 2 lžícemi mléka a hladce rozmícháme. Bílou čokoládovou polevu zahřejeme s 1 lžící mléka a hladce rozmícháme.Máslo rozpustíme, 2 lžíce v...
Domácí nanuky s čokoládovou polevou
Domácí nanuky s čokoládovou polevou Ovocie rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a prešľaháme. Vmiešame jogurt a ovocnú drť. Dobre premiešame a naložíme do formičiek na nanuky. Dáme do mrazničky zmraziť. Čokoládu spolu s tukom ( len minimum, asi 1 kávovú lyžičku ) rozpust...
Recept na Vinná pěna
Vinná pěna Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout, nakonec vmícháme ušlehanou smetanu, dáme do mističek a dozdobíme hrozny a čokoládou....
Recept na Banánovo-čokoládové toasty
Banánovo-čokoládové toasty Banán oloupeme a nakrájíme na kolečka (0,5cm). Čokoládu rozlámeme na jednotlivé dílky. Spodní dno sendvičovače potřeme lehce máslem, položíme na něj vedle sebe 2 plátky toast.chleba. Každý plátek poklademe plátky banánů a kousky čokolády a přiklopím...
Jablko s čokoládovým kabátkem
Jablko s čokoládovým kabátkem Jablko omyje a necháme osušit. Mezi tím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a tuk. Jablko napíchneme na širokou dřevěnou špejli a celé ho ponoříme do čokolády. Zdobíme podle fantazie. Marshmallow jsou super.Ale můžeme použít i lentilky, ořechy, ... míst...
Borůvkovo-čokoládová mňamka - recept od maminky
Borůvkovo-čokoládová mňamka Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink, do kterého po vychladnutí zamícháme kousky čokolády. Borůvky smícháme z tvarohem a dosladíme. Do poháru si na dno dáme tři piškoty a polijeme koňakem, nalijeme část pudinku, položíme bebe sušenku a nevrstvíme tvaroh...
Nejlepší recept na Erotický banán
Erotický banán Banán ošúpeme a pozdĺžne rozrežeme na polovicu. Každú polovicu uložíme na tanierik. K jednej strane banánu uložíme 2 kopčeky zmrzliny, na druhý koniec banánu nastriekame šľahačku. Ozdobíme rozpustenou čokoládou....
Nejlepší recept na Ruská zmrzlina s kakaem
Ruská zmrzlina s kakaem Ślehačky ušleháme a vešleháme vanilkový i moučkový cukr. Pak ušleháme bílky v tuhý sníh a opatrně vmícháme do šlehačky. Pokud chceme, můžeme do poloviny směsi přimíchat kakao, nebo čokoládové hoblinky. Hmotu dáme do nějakých plastových kelímků a z...
Recept na Marshmallow sandwich
Marshmallow sandwich Nad taborovym ohnem nahrejeme bonbony Marshmallow dokud se nezacnou trochu topit, pote je velmi rychle dame mezi susenky bebe mezi ktere prijde jeste ctverecek cokolady. Sandwiche jime hned teple. Horke marshmallow roztopi cokoladu a vytvori skvelou chut. Je to vynikajici rece...
Čokoládová zmrzlina - recept od maminky
Čokoládová zmrzlina Ve smetaně a mléku opatrně rozvaříme čokoládu a necháme vychladnout. Pak rozmixujeme s ostatními ingrediencemi a dáme zmrazit do strojku....
Nejlepší recept na Lupínky v čokoládě
Lupínky v čokoládě Nejdříve si připravíme lupínky ke smažení. Tyto polotovary poté usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvičce při teplotě 180 – 200 °C. Pokud po několika sekundách zvětší svůj objem a získají zlatavou barvu, tak má olej správnou teplotu. Nabereme hrst...
Černé perly - recept od maminky
Černé perly Oloupané stroužky česneku dáme na 5-10 minut do studené vody s ledem. Osušíme, napíchneme na jehlici nebo špejli a obalujeme v rozpuštěné čokoládě na vaření. Na hodně vychlazených stroužcích čokoláda rychle ztuhne. Některé kousky můžeme obalit v mletýc...
 
Nalezeno: 15 receptůZobrazuji: 1-15 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky

Ostatní

Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist