RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Omáčky houby

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsk

Recepty - Omáčky houby

Omáčky - návody k vaření - online kuchařka

Omáčka je hustá kapalina podávaná k jídlu nebo používaná při jeho přípravě. Omáčky se nekonzumují samostatně, dodávají totiž pokrmu aroma, vlhkost a vzhled. Latinsky se řekne omáčka salsus (znamená osolený), z čehož je odvozeno toto slovo v mnoha jazycích, např. ve francouzštině a v angličtině. Jedna ze základních omáček je bešamel. Omáčka pro salát se nazývá dresing. Omáčka určená k namáčení se jmenuje dip. K dochucování omáček se používají dochucovadla, tekutá i další koření (Maggi, Worcestrová omáčka, sojová omáčka). V Česku jsou velmi rozšířené omáčky, které jsou hutné, obsahují maso a dávají se jako doplněk ke knedlíkům či jiné příloze.

Houby slouží jako potravina s malou kalorickou hodnotou nebo jako pochutina. Jsou bohaté na vitamíny a minerální látky. Někteří houbaři pěstují houby i doma. Češi jsou považováni za nejvášnivější houbaře na světě, alespoň jednou ročně vyrazí na houby přes sedmdesát procent obyvatel České republiky, což nemá ve světě obdoby. Kvasinky jsou nezbytné pro mnoho potravinářských technologií (zejména v pekařství a při výrobě alkoholických nápojů). Některé druhy kvasinek se používají k napouštění konzerv a tímto se zamezí kažení potravin. V potravinářství se vyrábí např. plísňové sýry (camembert, niva, hermelín,..)
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
"Roštěná" omáčka
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a hodně je obalíme v mouce. Nakrájíme si cibuli nadrobno a zpěníme na oleji v hrnci. Navrch přidáme plátky masa a opečeme. Poté je podlejeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme měkké houby, kostku masoxu a lžičku vegety. Pop...
FRIKO z jižních Čech
FRIKO z jižních Čech Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky cca 10-15 mm a dáme vařit do osolené vody, aby byly ponořené. Přidáme koření /já koření drtím v hmoždíří a nemusím vybírat mimo bob. listu. Když jsou brambory vařené, až se téměř rozpadají a dá nasek...
Recept na Omáčka z Nivy
Omáčka z Nivy Pokud máme houby a kuřecí maso, tak oboje nejdříve orestujeme. Až je hotovo tak přidáme mléko nebo smetanu a hodíme do toho nivu, na kousky nakrájenou. U nivy je to rozličné, jednou se podaří úplně rozpustit, jednou zase ne, ale i tak je to skvělé. Mezit...
Nejlepší recept na Omáčka ze sušených hříbků
Omáčka ze sušených hříbků Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Další den je dáme vařit, dolijeme vody jak kdo chce mít omáčky a přivedeme k varu. Přidáme sůl, kuličky pepře a nového koření, bobkový list, drcený kmín, masox a necháme vařit. Mezitím si připravíme zásmaž...
Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu)
Smetanová omáčka (na těstoviny, k masu) V kastrůlku rozpustíme máslo a orestujeme na něm houby (pokud děláme variantu s houbami), Pak přidáme lehce ušlehanou smetanu, sůl a bílý pepř. Povaříme – poté můžeme přidat strouhaný parmezán, necháme zhoustnout. Můžeme dochutit troškou octa (pokud d...
Nejlepší recept na Naše kyselo
Naše kyselo Ve vodě si uděláme vývar z koření, můžeme i v něm uvařit brambory nakrájené na malé kousky. Vody málo, jen aby byly brambory ponořené. Po uvaření brambor, vybereme koření a zalejeme mlékem, přidáme smetanu a nakrájené okurky na kostky. Na pánvi si osmah...
Nejlepší recept na Vepřové na houbách podle mého manžela
Vepřové na houbách podle mého manžela Nakrájíme maso na proužky, trochu osolíme a opepříme. Orestujeme si cibuli, přidáme maso, kmín a orestujeme. Na maso dáme pokrájené oloupané žampiony, špetku nového koření, špetku grilovacího koření, tenký plátek másla, masox, 1 lžíce plnotučné hořč...
Nejlepší recept na Houbová omáčka s knedlíkem
Houbová omáčka s knedlíkem Na oleji necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli. Potom přidáme kmín a nakrájené houby, osolíme a dusíme asi 10 - 15 minut. Přidáme mouku a necháme několik minut posmažit. Zalejeme smetanou a mlékem a za stálého míchání přivedeme omáčku do varu. Omá...
Recept na Chatařský buřtguláš
Chatařský buřtguláš Než začneme vařit, namočíme si suš. houby do malého množství vlažné vody. Na sádle osmahneme na malé kousky nakrájenou uzeninu. Po chvilce dáme nakrájenou cibulku (dost) a ihned trochu česneku. Po malé chvilce přidáme na kostičky nakrájené brambory (ne ...
Recept na Houbová omáčka
Houbová omáčka Očištěné a nakrájené houby dáme do malého množství vody, osolíme a vaříme je 1/2 hodiny. Kyselou smetanu rozkverláme s 1 lžící hladké mouky a přidáme do vařených hub. Necháme přejít varem. Dochutíme solí a octem....
Buši houbová omáčka
Buši houbová omáčka Nakrájíme houby na větší kusy. Máme - li zmražené, propláchneme je v sítu. Dáme vařit do méně vody - osolené (asi 20min) spolu s kořením z hmoždíře. V mléce rozkvedláme mouku. Zahustíme omáčku. Opatrně vmícháme zakyslou smetanu. Dochutíme cukrem, so...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje

Omáčky

Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist