RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Smažené rozinky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je tepl

Recepty - Smažené rozinky

Moučníky - Smažené - návody k vaření - online kuchařka

Smažení je tepelná úprava pokrmu, při které se pevné kusy polotovaru ponechají po dobu až 15 minut na pánvi v oleji o teplotě značně vyšší (přes 200 °C), než je teplota varu vody. Během této doby je zpravidla potřeba je několikrát obrátit. Tím se pokrmy připraví rychleji než vařením. Aby nedocházelo k připalování při vysoké teplotě, ale přitom byl pokrm dostatečně tepelně upraven i uvnitř, je nutné smažit pouze tenké plátky. Zvláštní formou smažení je fritování, při kterém jsou pevné kusy polotovaru do nádoby s olejem zcela ponořeny a obvykle leží na zvláštním sítku – z praktických důvodů.

Rozinky, často též hrozinky jsou sušené plody vinné révy. Mohou se jíst syrové, především však se používají při pečení (do těsta – např. bábovka, mazanec, vánočka, či se přidávají do náplní – především tvarohové k plnění drobného sladkého pečiva – koláče, šátečky aj.) či vaření (např. některé omáčky, kapr na černo, čatní). Rozinky jsou velmi sladké díky velké koncentraci cukrů. Pokud se rozinky skladují delší dobu, cukr uvnitř krystalizuje, krystalky se však dají rozpustit krátkým ponořením rozinek do nějaké tekutiny (alkohol, ovocná šťáva, mléko či horká voda). Rozinky se někdy prodávají též pod názvem sultánky. Sultánky jsou obzvlášť sladké rozinky sušené z vinných odrůd s velkými, bezsemennými plody, zpravidla žlutozelenými. Rozinky jsou toxické pro psy a podobné účinky se předpokládají i u koček. U psů způsobují akutní renální selhání. Toxin, který tyto obtíže působí, nebyl doposud zjištěn.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 3 receptůZobrazuji: 1-3 receptů
Nejlepší recept na Sirniky
Sirniky Vše smícháme dohromady, přidáme koření od každého asi 1/2 lžičky, nasypeme rozinky a kandované ovoce. Lžící nebo mokrýma rukama děláme menší placičky a dáváme smažit na pánev. Podávat se můžou studené i teplé. Jsou výborné s jogurtem nebo se zakys...
Recept na Tažený štrúdl
Tažený štrúdl Mouku s cukrem prosijeme a přidáme rozehřáté máslo. Za postupného přilévání teplé vody s octem zpracujeme na vále nejprve nožem a potom rukama hladké, pružné a nelepivé těsto. Podle kvality mouky musíme upravit množství vody. Těsto necháme zakryté, aby ne...
Nejlepší recept na Výborný štrúdl
Výborný štrúdl Těsto se vyválí, jablka se nakrájí na plátky, přidá se mák, rozinky, cukr, lžička skořice, můžou se dát i oříšky, je to chutnější. Potom se dá doprostřed vyváleného těsta, zabalí, potře se máslem a dáme na 20 minut upéct....
 
Nalezeno: 3 receptůZobrazuji: 1-3 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
SMAŽENÉ


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist