RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Řezy tuk

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Moučníky - Řezy tuk Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu

Recepty - Řezy tuk

Moučníky - Řezy - návody k vaření - online kuchařka

Moučníky - Řezy

Vícenenasycené mastné kyseliny (angl. PUFA) jsou nejvíce obsaženy v tucích rostlinného původu a v rybím tuku. Pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi efektivněji než MUFA, a tím snižovat riziko vzniku krevních sraženin. Mají významnou úlohu v prevenci srdečně-cévních onemocnění. Do této skupiny vícenenasycených mastných kyselin patří omega-6 a omega-3 nenasycené mastné kyseliny kyseliny, které jsou pro naše zdraví velmi důležité. Transmastné kyseliny, neboli TFA (trans-fatty acids), se podílejí se na zvýšení hladiny cholesterolu v krvi a mají negativní vliv na náš srdečně-cévní systém. Rostlinné tuky jsou získávány z rostlin, které hromadí ve svých plodech, semenech nebo jiných částech tuky. Tyto tuky obsahuje např. dužnina a jádra palmy olejné, kokos, olejniny, jako jsou řepka, sója, slunečnice, sezam, podzemnice, světlice, aj. Převážná většina tuků rostlinného původu má ze zdravotního hlediska velmi vhodné složení mastných kyselin, protože obsahují vícenenasycené mastné kyseliny, které mají příznivější vliv na naše zdraví než tuky živočišné. Výjimku tvoří například tuk kokosový a palmojádrový, ve kterém převažují nasycené mastné kyseliny, jež jsou považovány za nevhodné pro zdraví. Často také tuky samy o sobě obsahují některé příměsi, jako jsou steroly, lecitiny, vitamíny rozpustné v tucích a jiné látky. Nenasycené mastné kyseliny, zejména kyselina linolová a linolenová, jsou samy o sobě nepostradatelnou součástí potravy, neboť je jich třeba k syntéze glycerofosfatidů a prostaglandinů. Proto se označují jako vitamin F.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 320 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Hříšné řezy
Hříšné řezy Postup: Všechny suroviny na těsto rukou zpracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na 3 stejné díly - do jednoho přimícháme kakao. Z dílů vyválíme obdélníky o velikosti plechu a upečeme každý zvlášť. Upečené placky necháme odležet do druhého dne. Krém: V...
Řezy Izidor
Řezy Izidor Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mouku smíchanou s ořechy, kakaem a práškem, na konec vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s vyšším okrajem vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě as...
Řezy amoniové.
Řezy amoniové. Těsto rozdělíme na 4 díly. Rozválíme na vále a doválíme na obráceném plechu, podle velikosti plechu. Upečeme. Krém: 25 dkg másla, 20 dkg moučky, Uvaříme z 1 litru a 3 pudinků pudink. Přidáme rum. Na první placku dáme krém, položíme druhou p...
Švestkový koláč ze špaldové mouky - recept od maminky
Švestkový koláč ze špaldové mouky V míse řádně promícháme všechny sypké ingredience. Přidáme vejce, mléko, olej, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, Amaretto a opět řádně promícháme. Vylijeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe rozpůlenými švestkami, posypeme žmolenkou. Plech dáme ...
Recept na Řezy JADRAN
Řezy JADRAN Korpus: Žloutky s vodou a olejem ušleháme do pěny, přidáme cukr, mouku s práškem do peč. a kakaem, poté přidáme sníh z bílků. Dáme do formy (za použití peč. papíru)velikosti 40x31 cm. Upečeme a necháme vychladnout. Ořechový krém: Svaříme mléko s...
Nejlepší recept na Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami
Jablíčkový štrůdl z domácího listového těsta se švestkami Ze surovin si zpracujeme těsto, tuk si nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři... Každý dílek si rozválíme na vále klasickým způsobem na delší pás, ten posypeme lehce strouhankou, na n...
Cikánské řezy
Cikánské řezy Vypracujeme těsto, rozválíme na plát a plát vložíme do tukem vymazaného plechu. Potřeme meruňkovou marmeládou a dále ořechovou nádivkou. Pak pečeme v mírné troubě. Ještě teplý moučník krájíme na malé obdelníčky....
Nejlepší recept na Banánové řezy s karamelem
Banánové řezy s karamelem Žloutky, cukr a vodu utřeme do hustého krému. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec přidáme pevný sníh z bílků. Dáme na vymazaný, vysypaný plech a upečeme (teplotu neuvádím - peču od oka při střední teplotě). Vychladlý plát potřeme dž...
Ovocné želé řezy
Ovocné želé řezy Hladkou mouku prosijeme s cukrem a kypřicím práškem na vále.Přidáme vejce a máslo.Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a necháme 30 min . odpočinout v chladu . Těsto rozdělíme na dva díly.Každou rozválíme na plat velký 25x30 cm a oba poté přeneseme na dv...
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou - recept od maminky
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou Změklé máslo utřeme s vejci a cukrem.Připáme mouku s prdopečem,mlékou a vymícháme těsto.Těsto rozetřeme na vymyzaný plech ( nebo do formy na dort). Tvaroh smícháme s vejcem a vanilkovým cukrem,rozetřeme na těsto,nasypeme očitěný rybíz a posypeme drobenko...
Mraky
Mraky Vodu se sádlem dáme vařit do vroucího vsypeme hl.mouku a mícháme když se těsto odlepuje od hrnce a je vše spojeno je hotové.Do studeného vmíchat vejce a vymíchat na hladkou kaši.Rozdělit na dvě poloviny a dát na plech vymazaný sádlem rovnoměrně potřeme je to...
Nejlepší recept na Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem
Borůvkový letní koláč s želatinou a tvarohem Žloutky s cukrem vymicháme nebo ušleháme ručním šlehačem, přidáme uvařený olej s vodou a mouku s kypřícím práškem. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Nalijeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 170-180 stupňů asi 35-40 minut. Piškot nech...
Recept na Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá Žloutky trochu utřeme s cukrem a van. cukrem, postupně přiléváme olej, mouku s kypř. práškem a mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, nebo vymazaný a vysypaný, jak je kdo zvyklý a na vrch natřeme ušlehaný sníh, do kterého jsme přidaly nejdří...
Recept na Koláč z josty
Koláč z josty Z ingrediencí na korpus vypracujte rukama těsto, až se pěkně spojí, zabalte ho do folie a nechte alespoň hodinu odležet v chladu. Jostu operte, odstraňte stopky i "bubáky", smíchejte s oběma cukry a krátce povařte. Směs rozmixujte a přeceďte, aby se odstranila...
Švestkový koláč bez droždí - hrnkový
Švestkový koláč bez droždí - hrnkový Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny a umícháme těsto, které rozetřeme na plech (vymazaný a vysypaný či na pečící papír). Drobenku si prsty vytvoříme z mouky, cukru, vanilkového cukru a másla. Povrch švestkového koláče po...
Povidloně
Povidloně Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši. Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva. Těsto rozdělíme a ihned rozetřeme do sla...
Snickers řezy - recept od maminky
Snickers řezy Těsto: Vyšleháme vejce s cukry do pěny, poté chvilku ještě s olejem šleháme. Prosejeme mouku, kakao a prášky do pečiva- promícháme a střídavě s mlékem přidáváme do pěny. Dáme do vymazaného a vysypaného plechu a dáme do předehřáté trouby na 200°C a ...
Oříškový bílkový chlebíček - recept od maminky
Oříškový bílkový chlebíček Formu si pečlivě vymažeme a vysypeme moukou. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu,a po částech zašleháme oba druhy cukru,mouku si promícháme s ořechy a pomalu s rozpuštěným(vychladlým) máslem vmícháme do sněhu.Nakonec přidáme dle chuti plátkové mandle a na ...
Výborné jahodové řezy
Výborné jahodové řezy Smícháme žloutky, cukr, olej, vodu, pol. mouku, prášek do pečiva a sníh s bílků. Upečeme plát. Jahody rozmačkáme, zahřejeme mírně na kaši, přidáme trochu cukru, 2 vanilkové pudinky. Necháme vychladnout a vmícháme máslo. Natřeme na plát a polijeme čokol...
Tříbarevné tvarohové řezy
Tříbarevné tvarohové řezy 1. těsto: všechny přísady dáme do mísy a smícháme, nejlépe ručně. Vznikne tužší těsto, které namačkáme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. nápln: smícháme tvaroh s cukrem,vanil.cukrem, vejce, trochu mléka a rozinky-rozetřeme na 1.těsto ...
1 | | ...
Nalezeno: 320 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
ŘEZY

 → Řezy s ovocem, bublaniny
 → Smažené
 → Záviny, rolády


Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist