|
Recept na Povidloně
Recept na Povidloně je zařazen v kategorii moučníky - Řezy.
K přípravě Povidloně budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1/2 l vody, špetka soli, 100 g ztuženého 100 % tuku (IVA, Omega), 230 g hrubé mouky, 5 vajec, půl lžičky prášku do pečiva Krém: 2 tvarohy po 250 g, 1 zakysaná smetana 200 ml, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku, 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) Povidla asi 200 g (podle chuti).
|
|
 Zvětšit obrázek
|
Recept na Povidloně
Recept na Povidloně: Vodu ze solí a tukem necháme přejít varem a za stálého míchání přisypáváme mouku, až uvaříme hustou kaši. Dáme částečně vychladit a pak postupně zašleháváme jedno vejce za druhým a nakonec prášek do pečiva. Těsto rozdělíme a ihned rozetřeme do slabé vrstvy na 2 suché plechy, nebo vyložené pečícím papírem (ideálně to jde na pečící podložky). Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 10 min bez otevírání, až má těsto slabě růžovou barvu a naskočí jako věnečky. Dáme vychladit, pak jednu placku potřeme povidly - pokud jsou hodně hustá, naředíme lžící teplé vody nebo rumem, ale moc ne, aby pak při řezání nevytékala, na povidla rozetřeme tvarohový krém (všechny suroviny smícháme najednou dohromady) a navrch přiložíme druhou placku. Trochu přimáčkneme a povrch pocákáme citronovou a čokoládovou polevou. Necháme odležet do druhého dne.
Poznámka k receptu na Povidloně: Už se peče,už se maže,vypadá to skvěle,už se moc těšíme,posílám bodík
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Povidloně, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 05.07.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy
- Suroviny: 1/2 l vody, špetka soli, 100 g ztuženého 100 % tuku (IVA, Omega), 230 g hrubé mouky, 5 vajec, půl lžičky prášku do pečiva Krém: 2 tvarohy po 250 g, 1 zakysaná smetana 200 ml, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce rozpuštěného ztuženého tuku, 1 ztužovač šlehačky (nemusí být) Povidla asi 200 g (podle chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na povidloně,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Povidloně - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Povidloně
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|