|
Recepty -
Kynuté naťMoučníky - Kynuté - návody k vaření - online kuchařka
| Moučníky - Kynuté
Nať, latinsky herba, je nadzemní část rostliny, spojující kořen s listy. Nať sbíráme např. u pelyňků, mateřídoušek či routy. Sušení se musí věnovat velká pozornost, neboť právě při této fázi zpracování léčivých rostlin se rozhoduje o tom, zda získaná sušina bude kvalitní či nikoliv. Optimální teplota se pohybuje od 30 °C do 45 °C, sušení je nutné provádět ve stínu v tenké vrstvě. Jestliže při sušení nať zhnědne či zčerná, jde o hrubé znehodnocení a musí se vyřadit. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Hamanovy uši |
|
Do mísy dáme mléko, máslo a fruktosu. Ohřejeme na vlažnou teplotu a přidáme droždí a vejce. Promícháme a vmícháme mouku a sůl. Propracujeme a těsto dáme přikryté kynout na 1hod do tepla. Mezitím mák smícháme s horkým mlékem a necháme vychladnout. Vmích...
|
|
|
Pravá drážďanská štóla |
|
Do vlažného mléka s trochou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, změklé máslo, mandle, rozinky namočené v rumu a kandované ovoce a sůl, přidáme kvásek a zaděláme. Necháme 60min. kynout. Poté vzniklé těsto vy...
|
|
|
Nejlepší recept na Velikonoční cop |
|
Mouku promícháme s mletým cukrem. Droždí rozpustíme v trošce vlažného mléka a společně s vlažnou herou, vejci, solí a strouhanou citronovou kůrou přidáme do moučné směsi, zalijeme vlažným mlékem podle potřeby a vařečkou vypracujeme jemné, hedvábně les...
|
|
|
Trojbarevná velikonoční pletenka - recept od maminky |
|
Z múky, droždia, mlieka, soli, tuku a 1 vajíčka urobíme cesto a necháme vykysnúť. Potom ho znova premiesime a rozdelíme na 3 časti. Do jednej zapracujeme papriku, do druhej na jemno nasekané bylinky a všetky sformujeme na rovnaké valčeky, ktoré spletieme do vrkoč...
|
|
|
Reformované kynuté buchty |
|
Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přídáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je nejideálnějším místem topení). Cca po 8 - 10 minutách uvidíte, že kvásek začíná kyn...
|
|
|
Vánočka podle pana Boliny - recept od maminky |
|
Z části mléka,trochu cukru,trochu mouky a droždí udělat kvásek, nechat vzejít.Do mísy dáme mouku smíchanou se zbylým cukrem a solí,v mléce rozkvedlat žloutky, do mouky udělat důlek a přidat citronovou kůru, kvásek a mléko se žloutky.Zadělat kynuté těsto,...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|