RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Reformované kynuté buchty

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Reformované kynuté buchty, recepty Reformované kynuté buchty, Reformované, kynuté, buchty


Recept na Reformované kynuté buchty

Recept na Reformované kynuté buchty je zařazen v kategorii moučníky - kynuté. K přípravě Reformované kynuté buchty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto Je důležíté, aby všechny ingredience měly stejnou (pokojovou) teplotu! 250 - 300 g hladké mouky (používám celozrnnou, ale můžete použít klasickou "bílou" - těsto z celozrnné mouky budete trochu tužší, ale zato zdravější:-) 70 g másla cca 15 g droždí 3 lžíce cukru 100 ml mléka (může ho trochu ohřát, ale i zde platí pravidlo "méně je více") 1 vejce (žloutek samozřejmě postačí) cca 150 g másla na potření Náplň 500 g měkkého tvarohu (do náplně se skvěle hodí tvaroh v alobalu) cukr podle chuti 1 vejce alternativně brusinky.

Reformované kynuté buchty
Zvětšit obrázek

Recept na Reformované kynuté buchty

Recept na Reformované kynuté buchty:
Droždí rozmělníme s 1 lžící cukru a 1/3 mléka. Přídáme lžíci mouky, promícháme. Nyní mísu zakryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě (v zimě je nejideálnějším místem topení). Cca po 8 - 10 minutách uvidíte, že kvásek začíná kynout, pokud se nic neděje, je asi něco v nepořádku - máte staré droždí, příliš teplé mléko... a kvásek Vám nevykyne - musíte tudíž začít znovu). Kvásek nechte kynout cca 20 minut. Mezitím si promíchejte zbylý cukr s mlékem a vejcem. Přilijte kvásek, přisypejte mouku, promíchejte a přilijte rozpuštěné (zchladlé) máslo. Vypracujte hladké těsto, které se nebude lepit. Chce to trochu lásky, trochu síly, hodně trpělivosti a cviku. Hladké těsto nechte opět na teplém místě kynout. Vykynuté těsto můžete rozválet nebo rukou rozmačkávat na malé (nepravidlné) placičky. Na placičky dejte trochu náplně - tvaroh rozmíchejte s cukrem a vejcem. A teď inovace: na tvaroh jsem dala ještě lžíci brusinek. Placičky zabalte do roztomilých buchet. Každé buchtě věnujte speciální péči v podobě potření rozpuštěným máslem, aby se dala po upečení odtrhnout od své sousedky. Pokud Vám zbyla náplň jako mne, v každé buchtě udělejte menší důlek, do kterého dejte po lžíci tvarohové náplně a samozřejmě ozdobte brusinkami. Pečte pozvolna (při nízké teplotě kolem 160 stupňů)a dozlatova.

Poznámka k receptu na Reformované kynuté buchty:
Buchty jsem pekla v remosce.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Reformované kynuté buchty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: coco-choc
  • Datum vložení: 20.12.2009
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
  • Suroviny: Těsto Je důležíté, aby všechny ingredience měly stejnou (pokojovou) teplotu! 250 - 300 g hladké mouky (používám celozrnnou, ale můžete použít klasickou "bílou" - těsto z celozrnné mouky budete trochu tužší, ale zato zdravější:-) 70 g másla cca 15 g droždí 3 lžíce cukru 100 ml mléka (může ho trochu ohřát, ale i zde platí pravidlo "méně je více") 1 vejce (žloutek samozřejmě postačí) cca 150 g másla na potření Náplň 500 g měkkého tvarohu (do náplně se skvěle hodí tvaroh v alobalu) cukr podle chuti 1 vejce alternativně brusinky
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na reformované kynuté buchty, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Reformované kynuté buchty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Reformované kynuté buchty

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist