RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso sojová omáčka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso sojová omáčka

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Sojová omáčka je řídká tmavě hnědá slaná omáčka ze sójových bobů, fermentovaných pomocí plísní Aspergillus oryzae a Aspergillus soyae spolu s vodou a soli. Pochází z Číny, kde se jako dochucovadlo používala více než 2500 let a je typická pro asijskou kuchyni, v poslední době se ale čím dál více užívá i v západní kuchyni. Většinou se vyrábí průmyslově a pro použití v domácnostech kupuje hotová. Obsahuje velké množství antioxidantů a může být proto zdraví prospěšná jako prevence proti kardiovaskulárním chorobám. V některých průmyslově vyráběných omáčkách se ale mohou objevit alergenní plísně a někdy i karcinogenní látky.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů
Nejlepší recept na Toskánská omáčka s těstovinami
Toskánská omáčka s těstovinami Cibuli nadrobno nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mleté maso a orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Jakmile maso ztratí "syrovou barvu", přidáme protlak, mrkev na kostičky, žampiony na tenké plátky a zalijeme vodou. Necháme provařit na mírném o...
Dobrá sekaná - recept od maminky
Dobrá sekaná Vsechno smichame jako klasickou sekanou,dame do pekacku a peceme podlijeme trochou vody,ja jsem dala navrch 2 lzice sadla...
Luhačovický skřivan
Luhačovický skřivan Mleté maso si umícháme se všemi surovinami, rohlík namočíme v mléce a vymačkaný přidáme k masu. Pokud se nám zdá maso řídké, přihustíme polohrubou moukou. Klobásu si rozkrojíme napůl a konečky nařízneme. Z masa si uděláme placičky velké asi jako dla...
Nejlepší recept na rýžové rolky
rýžové rolky Vše smícháme dohromady jako při přípravě karbanátků. Rýžový papír namočíme do misky z vodou na cca půl minuty, poté rozprostřeme a směs poklademe na kraj. Pečlivě zabalíme a dáme smažit do rozpáleného oleje do zlatova....
Recept na Falešní tuzemští šneci
Falešní tuzemští šneci Žaludky uvaříme s cibulí v osolené vodě, pak je nasekáme nadrobno. Přidáme česnek, majoránku, vejce a zahněteme to vše do mletého masa. Zakápneme olejem a sójovou omáčkou a znovu dobře promícháme. Děláme asi 5 cm dlouhé šištičky, obalíme je ve stro...
Nejlepší recept na Domácí hamburger
Domácí hamburger Všechny suroviny jsem dávala od oka. Smíchala jsem mleté maso se solí, pepřem, sojovou omáčkou a s kapkou bílého vína. Maso jsem nechala odležet hodinu, poté jsem z něj vytvarovala větší placky než jsou samotné housky - maso se zcvrkne. Placky smažíme na ole...
Masové párty kuličky
Masové párty kuličky Smíchám všechny ingredience ve velké míse a vypracuji hladkou masovou hmotu. Pak nabírám malé kuličky průměr cca 2 cm a ty pořádně vyválím ve strouhance. Pokud chci pikantnější mini karbanátky, tak si kupuji od Kotanyi pikantní směs na obalování kuřete...
Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem - recept od maminky
Mleté maso zapečené v omeletě se sýrem Na olivovém oleji si orestujeme na plátky žampiony, přidáme mleté maso, trochu olivového oleje, ale ne moc, aby směs nebyla mastná a asi 20 minut dusíme. Přidáme sůl, pepř,kmín, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, hrášek, kečup, česnek a dle chuti worcester a...
Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já
Závitky z rýžového papíru, jak je dělám já Maso promíchejte s ostatními ingrediencemi a tepelně upravte na pánvi. Zbylou polovinu pórku nakrájejte na špalíčky. Namočte prkénko, položte na něj rýžovou placičku, potřete zase trošku vodou, položte lžičku náplně a špalíček pórku, zahněte strany ke...
Nejlepší recept na Jemný kedlubnový guláš
Jemný kedlubnový guláš Na oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme na hrubo nastrouhaný kedluben, rozmačkaný česnek a cca hodinu za občasného míchání vaříme. Dochutíme s...
Nejlepší recept na Rýže s mletým masem
Rýže s mletým masem Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chili a kečup. Znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme až je maso měkké. Dle potřeby podléváme. Pak přidáme hrášek, kuk...
Švédské kuličky - recept od maminky
Švédské kuličky Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a polovinu množství necháme na másle zesklovatět, poté necháme vychladnout. V míse smícháme maso, vejce, strouhanku, orestovanou cibuli, strouhanku a asi 4 lžíce mléka, přidáme sůl a důkladně promícháme. Z připravené hmoty...
Zahradnická kari směs - rychlovka - recept od maminky
Zahradnická kari směs - rychlovka Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, kari koření, pořádně maso rozdělíme, aby se neutvořily hrudky. Asi 10 min. dusíme, aby pustilo šťávu. Poté vložíme nakrájenou zeleninu, česnek, sójovou omáčku a ještě podusíme, aby ...
Recept na Bifteky z mletého masa s fazolovou přílohou
Bifteky z mletého masa  s fazolovou přílohou Ocistime cesnakove struciky. Cesnak ktory ide do fazulovej omacky nasekame. Nasekame petrzlenovu vnat. Ideme si urobit bifteky. K mletemu masu prelisujeme cesnak a vsetky prisady uvedene v surovinach. Vsetko poriadne premiesame do kompaktnej hmoty. Zmes nechame odpocinut v ...
Japanka
Japanka Všechny ingredience nakrájíme nadrobno a zapracujeme do mletého masa. Přichystáme si rýžový papír, který namáčíme do piva - díky tomu papír změkne a je tvarovatelný. Z masa tvoříme válečky, které zabalíme do rýžového papíru a pomalu smažíme dozlat...
Nejlepší recept na Palačinky s masovou směsí
Palačinky s masovou směsí Zpěníme cibulku, přidáme česnek nakrájený na plátky. Potom vložíme mleté maso, osolíme až na pánvi, ať se maso pěkně rozdělí a orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou, přidáme ml. pepř, ml. kmín a kečup. Vše podusíme a na závěr zastříkneme červen...
Placičky z mletého masa na letní zelenině - recept od maminky
Placičky z mletého masa na letní zelenině Do mletého mäsa vmiešame vajce, soľ, korenie, nastrúhaný zemiak a dáme do chladničky uležať. Potom formujeme guličky o priemere cca 3-4 cm, z nich placičky, obaľujeme v hladkej múke opečieme na panvici oleji. Na oleji po opečení mäsa restujeme mesiačiky cibu...
 
Nalezeno: 17 receptůZobrazuji: 1-17 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist