RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso salám

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso salám

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Salám (z italského salame solená uzenina, solené maso, pův. latinsky salare solit) je typ uzenin z hrubě nasekaného masa a dalších přísad. Existuje velké množství druhů salámu, lišících se použitými surovinami (druh masa, složení kořenících směsí apod.) i detaily přípravy. Salámy se dělí na tři velké skupiny v závislosti na tepelné úpravě, kterou během výroby prochází. První skupina jsou měkké masné výrobky, druhá tepelně opracované tzv. trvanlivé (např. turistický salám) a třetí tepelně neopracované, trvanlivé (např. lovecký salám). Rozsekané (nejčastěji) vepřové maso se ochutí kořením v závislosti na druhu a přidá se vepřové sádlo, které je následně naplněno do střívek, či do moderních obalů. Následně se některé druhy salámu přesunou do sušárny, kde jsou po nějaký čas uloženy. V současné době se při výrobě salámů užívají náhražky, které zlevňují jeho výrobu. Jedná se zejména o strojně oddělené drůbeží maso (drůbeží separáty), kůže, rostlinné bílkoviny, voda kombinovaná se škroby a zahušťovadly, apod.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
Nejlepší recept na Šumperské vejce na 2 způsoby
Šumperské vejce na 2 způsoby 1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší placky. Doprostřed dáme náplň ze salámu, okurky, papriky, cibule a vajíčka. Dobře ...
Nejlepší recept na Kladenská roláda
Kladenská roláda Polovinu salámu umeleme,druhou polovinu nakrájíme na kostky, přidáme sůl, kmín, vegetu,prolisovaný česnek ,mleté maso a spojíme vejci.Vše propracujeme .Dáme do sáčku na tlačenku a vaříme asi 45 min.po jedné straně a 45 min. po druhé.Podáváme s chlebem nebo ...
Husarská roláda
Husarská roláda Bůček rozkrojíme na plát, naklepeme, přidáme sůl, pepř, kmín. Mleté smícháme s cibulí, česnekem, nakrájeným salámem na kostičky, paprikou, pepřem, solí, kmínem. Naneseme na bůček a zavineme. Upevníme nití a pečeme v troubě asi 80 min. Podléváme podl...
Nejlepší recept na Cuketa v sekané
Cuketa v sekané U cukety uřízneme oba konce, neloupeme jí, jen vydlabeme dlouhou lžící a naplníme směsí: osmažený salám drobně nakrájený papriky na proužky, nastrouhaný sýr a část vydlabané dužiny. Pak připravíme mleté maso s namočenou houskou ve vodě, na másle osma...
Recept na Závitky z kysaných zelných listů
Závitky z kysaných zelných listů Do mletého masa zapracujeme sůl, česnek, mletý pepř, drcený kmín, vajíčko a strouhanku. Anglickou nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka, šunku a uzený sýr na hranolky (viz foto). Z mletého masa vytvoříme placky, položíme na ně šunku se sýrem, uzavřeme ...
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)
Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta) Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky a zalejeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené. Pak přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme. Formu na srnčí hřbet vyložíme...
Recept na Bůčková roláda
Bůčková roláda Bůček umlet s česnekem, přidat ostatní přísady a nechat uležet v chladu do druhého dne. Pak směs rozetřít na mokrý igelit, potříř hořčicí, dát smažená vejce a salám, a pomocí igelitu stočit do rolády a dát péct. (Spoj rolády dát dolů, aby neprask...
Pikantní "lovecká" fašírka
Pikantní Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu. Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky. Slaninu ...
Nejlepší recept na Roláda z mletého masa 2
Roláda z mletého masa 2 Vepřové maso jemně umeleme,(já kupuji již mleté) ochutíme Vegetou či Podravkou a promícháme se šlehačkou. Necháme aspoň 2 hodiny uležet v chladničce. Mezitím si připravíme nádivku. Slaninu pokrájíme na nudličky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakr...
Recept na Sekana zase trosku jinak
Sekana zase trosku jinak mlete maso ,koreni a vymackany chleb zpojime dohromady udelame sekanou,do pekacku si rozetreme pulku ty sekany tak aby byla rozetrena rovnomerne potreme horcici dame platky sunky a nakonec vejce na kolecka a polozime druhou pulkou sekany,ja jsme delala mensi placky a pokladala js...
Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH
Závitky z mletého masa se zakysanou smetanou v PH Maso nijak zvlášť neochucujeme, jen postříkáme vodou, osolíme, opepříme, promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby nám šlo tvarovat. Dáme si na podložku trochu mouky, z masa vytvoříme placky, potřeme je hořčicí a naskládáme náplň-1/4okurky, 1/4 sýra, ...
Sekaná podle Itala
Sekaná podle Itala Měkký salám a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, cibuli nakrájíme na malé kostičky, nať z mladé cibulky na kolečka a česnek utřeme. Přidáme 2 vejce a vše smícháme s mletým...
Recept na Sekaná trochu jinak
Sekaná trochu jinak Můžeme použít ochucené mleté maso (většinou se prodává v supermarketech v alobalové vaničce, nebo si dle svých zvyklostí mleté maso ochutíme. Pak vypláchneme pekáč studenou vodou a polovinu masa rozprostřeme po dně. Plátek gothaje potřeme obyč hořčicí, ...
Masovo-zeleninové"šišečky"v anglickém kabátku
Masovo-zeleninové 1 cibuli si nakrájíme nahrubo a odložíme bokem. 2 cibuli si nakrájíme nadrobno,očistěnou mrkev nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, očistěnou, dužiny a jader zbavenou cuketu si také na jemném slzičkovém struhadle nastrouháme a lovecký salám zbavený s...
Plněné rolky z mletého masa
Plněné rolky z mletého masa Rohlíky namočíme do mléka přidáme mleté maso sůl pepř , koření do mletého masa a 2 vajíčka to vše smícháme(když je těsto moc řídké přidáme trochu strouhonky). Pak naděláme z mletého masa placička do kerých dáme proužek slaniny , salámu , okurky , ...
Mlete masicko s bramborovou cepickou
Mlete masicko s bramborovou cepickou Cibuli nakrajime na kosticky, pridame trochu oleje, osmahneme, pridame mlete maso, ja mam rada hovezi, nechame zatahnout, pak pridame koreni a poradne promichame. Mezitim, co se nam maso hezky dela, si nakrajime salam na kosticky i tu slaninu, zeleninu na male kousky. Nejdriv pri...
Jumboli - recept od maminky
Jumboli Těsto: Z 50 ml vlažné vody, cukru a droždí si uděláme kvásek. Do mísy dáme mouku a sůl, přidáme kvásek, zbylou vlažnou vodu a olej. Vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pak vyválíme na větší placku. Náplň: Uzeninu, papriky, chilli, cibuli si nakrá...
Karbanátková kapsa
Karbanátková kapsa Rohlíky nakrájíme na kostky,rozmočíme v mléce,osolíme okořeníme tím co máme rádi.Nastrouháme do toho nahrubo sýr,najemno nekrájené maso(salám).Uděláme z toho matlanec na plnění karbošů(musí se to lepit-proto pivo). Z mletiny uděláme klasiku karboše kte...
Českošpanělský ptáček
Českošpanělský ptáček Z mletého masa, soli, 1 vejce, strouhanky a koření si připravím masové těsto, jako na karbántky. Pokrájím si věci na plnění: kousky salámu, kousky špíčku, kousky okurky, kousky vajíčka. Z masového těsta vytvořím kuličky, následně placičky, na které n...
Sekaná plnená s omeletou
Sekaná plnená s omeletou Mäso dáme do misy pridáme, vajíčko, soľ, rozotretý cesnak, korenie a dobre pomiešame (ak treba, pridáme strúhanku). Alobal potrieme troška s olejom a roztlačíme mleté mäso. Urobíme 2 omelety, dáme na mäsko, potom syr, salámu a nakoniec kápiu, urobíme valček ...
Nalezeno: 23 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist