RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Mleté maso ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar

Recepty - Mleté maso ocet

Mleté maso - návody k vaření - online kuchařka

Na mleté maso klade legislativa jasné požadavky. Pokud do něj výrobce přidá mimo malého množství soli ještě další ingredience nebo přídatné látky, už jde o polotovar. Spotřebitel by měl být na přídatné látky v mase upozorněn skrze etiketu. Mlýnek na maso nebo též masomlýnek či masořezačka, je stroj používaný především k rozemletí vepřového, hovězího, či jiného druhu masa. I když je mlýnek na maso určen především pro mletí masa, jeho použití je mnohem širší. Běžně se mlýnky používají např. i na mletí sýrů, zeleniny, máku a k přípravě strouhanky. Základem sekané je mleté maso, které může bývá zpravidla mixem různých druhů mas, např. vepřového, hovězího, králíčího atd. Klobása je uzenina z mletého masa, tvrdá, pikantní, kořeněná a trvanlivá.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů
Recept na Rumunská sarma
Rumunská sarma Pokud nemáme kysané listy, povaříme ty čerstvé v octové osolené vodě asi 10 minut. Po zchladnutí vyřízneme košťál. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata. Přidáme k mletému masu, ochutíme paprikou, pepřem, solí a promícháme s propláchnutou r...
Nejlepší recept na Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí
Masová placička v ražené housce s karamelizovanou cibulí Hovězí i vepřové maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, povolené máslo, důkladně zpracujeme v kompaktní hmotu a necháme ½ hodiny odpočinout. Pak tvoříme placičky, které z obou stran grilujeme. Karamelizovaná cib...
Recept na Papriky plněné masem a pohankou
Papriky plněné masem a pohankou Mleté maso smícháme s uvařenou pohankou podle návodu na krabici. Přidáme 2 vejce, koření do mletých mas, sůl a promícháme. Papriky vydlabeme a naplníme směsí. Vložíme do kastrolu, polijeme olejem a dáme péct do trouby a občas je obrátíme. Mezi tím udělám...
Masové kuličky v bramborových hnízdech
Masové kuličky v bramborových hnízdech Očistěné maso nakrájíme na plátky, přidáme koření, koňak, důkladně promícháme, necháme ½ hodiny odpočinout a pomeleme. Přidáme vajíčko, promícháme a pokud je směs řídká, zahustíme strouhankou. Necháme další ½ hodinu odpočinout. Oloupané bramb...
Masove kulicky se zeleninou a vejcem
Masove kulicky se zeleninou a vejcem Vsechny suroviny na masove kulicky dame do misy a radne promichame, prohneteme. Ze vznikle smesi rukama tvorime kulicky. Ve vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme trochu olivoveho oleje a lzici masla. Vlozime kulicky a opeceme je do zlatova. Pridame pokrajenou cibuli a k...
Recept na Plněné papriky s omáčkou
Plněné papriky s omáčkou Maso smícháme s vejsem, polovinou nakrájené cibule, solí, pepřem, petrželkou a strouhankou. Papriky rozřízneme na půl, očistíme a naplníme masem. Do pekáče nalijeme trochu oleje, dáme zbytek cibule na drobno, plněné papriky, zalijeme rajčaty a protlakem, přid...
Masová dobrota se smetanovými brambory - recept od maminky
Masová dobrota se smetanovými brambory Z ingrediencí na placičky vytvarujeme placičky. :-) Dáme smažit na olej jako klasické karbenátky, po posledním otočení posypeme jednu stranu sýrem, dopečeme a vyndáme z pánve. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, naklademe na vymazaný pekáč a posolíme, ...
Nejlepší recept na Karbanátky se sýrovou omáčkou
Karbanátky se sýrovou omáčkou K mletému masu přidáme žloutky, nasekanou zelenou petržel, sůl, pepř a promícháme. Z této směsi vytvoříme malé karbanátky, které usmažíme dozlatova. Příprava omáčky: Rozpustíme lžíci másla a na ní osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zalijeme sme...
Závitky v zelných listech
Závitky v zelných listech Hlávku zelí dáme vařit do octové vody tak dlouho, aby nám šli dobře trhat listy a necháme vychladnout. Uděláme směs z masa, rýže, koření a děláme válečky, kterými plníme zelné listy. Závitky rovnáme do zapékací nádoby na dost omastku a dáme péci do...
Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce
Masovo-rybí kuličky v klasické smetanové omáčce Ančovičky rozsekáme v mixéru a smícháme s mletým masem. Přidáme hořčici, vejce a strouhanku. Osolíme méně, než jsme zvyklí a lehce opepříme. Dobře promícháme a necháme odpočinout, aby se strouhanka stihla nasáknout. Vytvoříme kuličky velikosti pingpong...
Nejlepší recept na Tvarůžková vinná klobása
Tvarůžková vinná klobása Vinnou klobásu si nařežeme na porce a smotáme do tvaru šneka a konec připíchneme párátkem, aby se nám nerozjely. Ve středu šneka vznikne otvor, do kterého vtlačíme půlku kulatého tvarůžku (až jí osmažíme). Do pekáčku dáme trošku oleje a na něm osmaží...
 
Nalezeno: 11 receptůZobrazuji: 1-11 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky

Mleté maso

Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist