RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Luštěniny rozmarýn

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost váza

Recepty - Luštěniny rozmarýn

Luštěniny - návody k vaření - online kuchařka

Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost vázat atmosférický dusík symbiózou s baktériemi (rod Rhizobium), díky čemuž vyžadují méně hnojiv. Jsou proto používány pro obnovení půdy, v níž byl dusík vyčerpán. Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Luštěniny běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústrojím, jsou trávené bakteriemi nacházejícími se v tlustém střevě, což způsobuje nadýmání. Dále obsahují značné množství vitaminů skupiny B, poměrně dost nerostných látek, o polovinu méně vápníku než mléko, fosfor a stejné množství železa jako žloutek. Postrádají vitaminy A a C. Až na sóju a podzemnici olejnou jsou všechny chudé na tuky.[

Rozmarýn lékařský nazývaný též rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis) je stálezelená léčivá rostlina z čeledi hluchavkovitých keřovitého vzrůstu. Jméno této silně aromatické rostliny pochází z latiny. Jako koření se užívají listy jehličkovitého vzhledu, sušené i čerstvé, celé i drcené či jemně mleté. Pomáhá lepšímu trávení, vylučování žluči a moči, proti nadýmání, při nízkém krevním tlaku. Je třeba opatrnosti, může ve velké množství zdraví škodit. Používá se buď samotná nebo jako součást provensálského koření. Dodává jídlům trpce kořeněnou chuť, vůní se podobá kadidlu. Užívá se při přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb a rajských.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů
Čočkový salát s Moravankou
Čočkový salát s Moravankou Na sádle osmažíme nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, nadrobno nakrájenou feferonku a rozmarýn cca 5 minut. Pak přidáme bobkový list,balzamikový ocet a kuřecí vývar. Promícháme a přidáme propláchnutou čočku. Mírně osolíme a necháme v...
Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky - recept od maminky
Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého pepře, 6 kuliček nového koření a jalovce. Vše rozmělníme a přilijeme trochu oli...
Vánoční kuba od Jirky - recept od maminky
Vánoční kuba od Jirky 1) Krupky přeberte nasypte do síta a důkladně je propláchněte vařicí vodou, pak je nechte okapat. Sušené houby namočte do horké vody, aby nabobtnali. 2) Cibuli nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozehřejte kousek sádla a spěnte cibuli, potom přisyp...
Fazolový salát teplý
Fazolový salát teplý Fazole z konzervy propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a nakonec na chviličku koření čubrica. Přidáme fazole, rajský protlak, citronovou šťávu , vš...
Čočka jednoduše.
Čočka jednoduše. Podle návodu propláchneme sáčky s čočkou a necháme namočené cca 35 minut, do vody ale přidáme veškeré koření. Po této době uvedeme do varu a pomalým varem vaříme asi 35 min.do měkka. Na pánvi rozpálíme olej, zpěníme cibuli a a opečeme na kolečka na...
Cizrnová krémová polévka - recept od maminky
Cizrnová krémová polévka Cizrnu namocime a nechame nabobtnat (nejlepe pres noc). Vodu slijeme a lusteninu radne proplachneme. Dame varit do studene vody asi na jednu az jednu a pul hodiny - kazdopadne do mekka. Asi v polovine varu osolime. Brambory naloupame, nakrajime na ctvrtky a zvlast uvarime v oso...
Recept na Fazolová kaše s uzeným
Fazolová kaše s uzeným Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy doměkka. Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a nahrubo nebo najemno rozmixujeme. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme čerstvý česnek, přid...
Hořčicové fazole s uzeným a vůní rozmarýnu - recept od maminky
Hořčicové fazole s uzeným a vůní rozmarýnu Fazole propláchneme a uvaříme doměkka. Na trošce oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, kostičky uzeného a plátky česneku, podlijeme lehce vodou, přidáme hořčici, větvičku rozmarýnu a lehce provaříme. Nakonec vmícháme smetanu, provaříme do zhoustnu...
Nalezeno: 8 receptůZobrazuji: 1-8 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso

Luštěniny

Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist