RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky, recepty Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky, Smetanové, fazolky, hovězím, masem, máslovými, bram


Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky

Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky je zařazen v kategorii luštěniny. K přípravě Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1 kg falešné hovězí svíčkové 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) 1 Rama cremefine na vaření (250ml) 2 sladké smetany na vaření (2x180ml) 2 dl mléka,2 lžíce hladké mouky cibule, mrkev, petržel, petrželová nať máslo, sůl, bílý pepř, olivový olej tymián, rozmarýn, jalovec, nové koření.

Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky
Zvětšit obrázek

Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky

Recept na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky:
Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého pepře, 6 kuliček nového koření a jalovce. Vše rozmělníme a přilijeme trochu olivového oleje, tak aby nám vznikla středně hustá kašička. Touto kořeněnou kaší potřeme převázané maso po celém obvodu a dáme uležet do lednice určitě na 24 hodin. Po uležení masa následující den si do většího hrnce dáme do ¾ vodu, kterou uvedeme do silného varu a jakmile voda opravdu vře tak do ní vložíme naložené hovězí maso včetně koření. Přidáme k masu jednu neoloupanou cibuli, jednu větší mrkev a jednu střední petržel. Vaříme, dokud maso není úplně měkké, což záleží na stáří skotu. Vaříme při mírném varu. Než se maso uvaří, tak v hrnci rozpustíme 100g másla a vložíme nakrájené a dobře očištěné fazolky obou barev. Ideální délka krájení fazolek je cca 4 cm. Fazolky promícháme s máslem, osolíme a podlijeme cca 2 dl vody. Dusíme asi 30 minut. Voda se skoro všechna vydusí. Jakmile, jsou fazolky uvařeny tak, že jsou příjemně na skus, tak vlijeme na fazolky lahvičku Rama Cremefine na vaření a obě sladké smetany na vaření. Vše dobře promícháme a necháme lehce prohřát. Do hrnku si dáme asi 2 dl mléka, ve kterém rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a opatrně přidáme do fazolek se smetanou. Dobře promícháme a necháme provařit cca 10 minut. V průběhu provařování dochutíme solí, bílým pepřem a oříškem másla. Tím máme omáčku hotovou. Uvařené hovězí maso zbavíme motouzu a nakrájíme na plátky. Jako přílohu si připravíme nové brambory co nejmenší velikosti i se slupkou. Dobře je očistíme, vložíme do pekáčku, kde je promícháme se směsí hrubozrnné soli, rozpuštěného másla, nasekané petrželové natě a kmínu. Pečeme na plný výkon trouby nejprve zakryté alobalem, a jakmile jsou brambory měkké tak je dopečeme pro barvu lehce bez zakrytí.

Poznámka k receptu na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky:
Syn si objednal na oslavu dnešního návratu ze 14 denní dovolené v Bulharském Tsarevu. Tak jsem zvědav zda mu bude chutnat včetně dalších 4 spolucestovatelů, kteří ho tam měli na starost. Výsledek: vše snězeno, neboť si každý přidal :)To je asi ta největší odměna pro podávajícího "kuchaře-amatéra".

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 03.10.2011
  • Počet porcí: 6-8
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Luštěniny
  • Suroviny: 1 kg falešné hovězí svíčkové 1 kg čerstvých fazolek (mix zelené-žluté) 1 Rama cremefine na vaření (250ml) 2 sladké smetany na vaření (2x180ml) 2 dl mléka,2 lžíce hladké mouky cibule, mrkev, petržel, petrželová nať máslo, sůl, bílý pepř, olivový olej tymián, rozmarýn, jalovec, nové koření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist