RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Luštěniny máslo

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost váza

Recepty - Luštěniny máslo

Luštěniny - návody k vaření - online kuchařka

Luštěnina neboli luskovina je souhrnné označení pro skupinu rostlin a jejich plodů zahrnující hrách, fazole, čočku a sóju. Rostliny luštěnin mají vysokou schopnost vázat atmosférický dusík symbiózou s baktériemi (rod Rhizobium), díky čemuž vyžadují méně hnojiv. Jsou proto používány pro obnovení půdy, v níž byl dusík vyčerpán. Luštěniny mají vysoký obsah bílkovin. Luštěniny běžně obsahují sacharidy (nepřesně uhlovodany) krátkých řetězců, které, ač nestravitelné lidským trávicím ústrojím, jsou trávené bakteriemi nacházejícími se v tlustém střevě, což způsobuje nadýmání. Dále obsahují značné množství vitaminů skupiny B, poměrně dost nerostných látek, o polovinu méně vápníku než mléko, fosfor a stejné množství železa jako žloutek. Postrádají vitaminy A a C. Až na sóju a podzemnici olejnou jsou všechny chudé na tuky.[

Máslo je mléčný výrobek má specifické aroma a chuť. Aroma másla je dáno obsahem mastných kyselin s krátkou délkou řetězce. Chuť másla doplňuje přítomnost mléčných bílkovin. Máslo obsahuje vitaminy rozpustné v tucích, tedy A, D, E, K. Máslo také obsahuje významný podíl trans nenasycených mastných kyselin, takže konzumci másla by měli omezit lidé s vysokým obsahem cholesterolu a cévními potížemi. Zdravým lidem by nemělo máslo uškodit. Problematika je však individuální a je důležité dodržování správné životosprávy! Vzhledem ke složení, je máslo vhodné zejména pro studenou kuchyni. Máslo by se nemělo používat pro smažení. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů
Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky - recept od maminky
Smetanové fazolky s hovězím masem a máslovými brambůrky Hovězí falešnou svíčkovou převážeme motouzem, abychom po uvaření zachovali kulatý tvar masa na řezu. Do hmoždíře dáme lžičku rozmarýnu, tymiánu, hrubozrnné soli, bílého pepře, 6 kuliček nového koření a jalovce. Vše rozmělníme a přilijeme trochu oli...
Recept na Krém velouté z červené čočky s kuřecím masem
Krém velouté z červené čočky s kuřecím masem Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masle s trochou oleja. Cibuľu posypeme karí korením, zamiešame, aby sa cibuľka obalila v korení a pridáme šošovicu. Zalejeme 40cl studenej vody a kokosovým mliekom. Pridáme kuracie prsia v celku, prikryjeme, privedi...
Vánoční kuba od Jirky - recept od maminky
Vánoční kuba od Jirky 1) Krupky přeberte nasypte do síta a důkladně je propláchněte vařicí vodou, pak je nechte okapat. Sušené houby namočte do horké vody, aby nabobtnali. 2) Cibuli nakrájejte na drobnější kousky. V hrnci rozehřejte kousek sádla a spěnte cibuli, potom přisyp...
Recept na Kuskus s cizrnou
Kuskus s cizrnou Mrkvu, cuketu a papriku narežeme na malé kocky a na oleji restujeme cca 10 minút. Pridáme rascu, kari, soľ a kuskus. Dobre premiešame a zalejeme vriacou vodou. Necháme kuskus nabobtnať cca 5 min. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak, cícer, kús...
Bostonské fazole
Bostonské fazole Fazole namočíme den předem a druhý den slijeme vodu. Zalijeme čerstvou vodou a na mírné teplotě uvaříme téměř doměkka (na skus). Při cezení si ponecháme asi 200 ml vývaru z fazolí. Bůček nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ho, přidáme scezené fazole...
Recept na Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou
Hrachová kaše s kurkumou a zeleninou Hrách namočíme do studené vody alespoň na dvě hodiny, ale ideálně přes noc. Druhý den vodu slijeme a do nové vody nasypeme přebraný hrách, nakrájenou mrkev, celer a jarní cibulku. Přidáme kmín, bobkový list, tymián a kurkumu. Nesolíme, aby hrách neztvrdl. ...
Fazole v bešamelové omáčce - recept od maminky
Fazole v bešamelové omáčce Udelame si hustou besamelovou omacku (na masle osmahnout hladkou mouku, zalit mlekem). Omacku okorenime oblibenym korenim a vmichame proplachnute a okapane bile fazole. Nechame prohrat a podavame s volskym okem a treba uzeninou. Me osvedcene koreni je muskatovy orisek, mlety kmi...
Recept na Fazolová kaše s uzeným
Fazolová kaše s uzeným Předem namočené fazole uvaříme s bobkovými listy doměkka. Slijeme, pokud máme pečený česnek, vymačkáme jej k fazolím a nahrubo nebo najemno rozmixujeme. Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou 1 cibuli a posekaný rozmarýn. Pokud máme čerstvý česnek, přid...
Čočka s bambusem, celerem a arašídy
Čočka s bambusem, celerem a arašídy Celer oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část podrtíme v mixéru na drobno. V pánvi rozpálíme kousek másla a celer na něm opečeme. Přidáme kari, chilli, česnek, sůl a pepř a společně dvě minuty opékáme. Arašídy vysypeme do mixéru, přilijeme 1 dec...
 
Nalezeno: 9 receptůZobrazuji: 1-9 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso

Luštěniny

Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist