RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Jiné maso ocet

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné čá

Recepty - Jiné maso ocet

Jiné maso - návody k vaření - online kuchařka

Maso znamená v užším slova smyslu kosterní svalovinu zvířat (a s ní související tkáně), v širším a méně běžném slova smyslu se jedná o veškeré poživatelné části těl živočichů, jež jsou určeny pro lidskou výživu. Orientační složení masa: voda zhruba 70 % (tepelnou úpravou se až 30% ztratí); bílkoviny 15 - 20 %; tuky (vnitrobuněčné) 1 - 5 % (vepřové maso libové 20%, ale jinak až 40%); dusíkaté látky nebílkovinné 2 %; bezdusíkaté (extraktivní) látky (např. sacharidy) 1 % (hovězí maso i 5%); anorganické látky 1 %. Podle zpracování rozeznáváme tyto druhy: drobné masné výrobky, měkké salámy, trvanlivé masné výrobky, speciální masné výrobky, vařené masné výrobky, pečené masné výrobky, uzená masa, fermentované salámy. Maso je zřejmě nejkontroverznější potravinou vůbec. Na vhodnost masa pro lidskou výživu není jednoznačný názor. Existuje mnoho lidí, které nejedí buď veškeré maso, nebo pouze některý druh ať už z etického přesvědčení, náboženského vyznání, zdravotního nebo dalších důvodů.

Ocet je potravinářská přísada a konzervační činidlo, jehož hlavní složkou je kyselina octová v koncentraci podle druhu octa od asi 4 do 18 % (nejčastější koncentrace je 8 %). Potravinářský ocet se vyrábí fermentací tekutin obsahujících etylalkohol, například vinný ocet z vína. Během fermentace bakterie rodu Acetobacter oxidují za přítomnosti kyslíku etylalkohol na kyselinu octovou. Ocet se v potravinářství užívá jednak ke konzervaci zeleniny, jednak jako okyselující součást pokrmů v řadě kuchyní světa. Byl takto používán již v antice. Pro své chuťové, konzervační, deodorační a čistící vlastnosti je často nazýván pokladem domácnosti.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů
Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí
Pečený králík s dušenou mrkví vařené jako zelí Králíka naporcujeme, posolíme a posypeme mletým novým kořením. Dno pekáče poklademe nahrubo nakrájenou cibulí, na ni narovnáme porce králíka, přidáme celý pepř, jalovec, bobkový list, na každý kousek položíme tenký plátek másla a podlijeme trochu vodou. ...
Králík na medu se zelím
Králík na medu se zelím Králíka si naporcujeme, osolíme a vložíme do pekáče. Česnek očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme ke králíkovi. Olej, víno, koření a med smícháme a nalejeme na porce králíka. Pečeme na 200°C pod polkicí 40 minut, odekryté 10minut. Podléváme vodou d...
Svíčková nejen z koňského masa
Svíčková nejen z koňského masa Kořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů marinovat a můžeme občas maso otočit. Pak všechno přendáme do "tlakáče" a vaříme, až ...
Divoká kachna na smetaně - recept od maminky
Divoká kachna na smetaně Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa, a zalijeme vývarem(asi půl litru). Dále přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru. Na...
Nejlepší recept na Kořeněný králík se švestkami
Kořeněný králík se švestkami Králičí stehna naložíme na 24 hodin do směsi červeného vína, lžíce octu, několika celých pepřů, špetky tymiánu a 2 bobkových listů. Na rozpáleném oleji maso lehce opečeme po obou stranách. Potom podlejeme nálevem, ve kterém bylo maso naloženo (i s kořen...
Recept na Brusinková králičí stehna v jogurtové marinádě v alobalu
Brusinková králičí stehna v jogurtové marinádě v alobalu Ze surovin na marinádu umícháme polotekutou, nakyslejší, lehce pálivou směs. Dochutíme podle naší chuti. Stehna očistíme a odblaníme. Ostrým nožem na nich uděláme zářezy. Ponoříme do marinády a pečlivě ji vetřeme do stehen. Marinujeme alespoň 3 hodiny,...
Kachna se zelím.... - recept od maminky
Kachna se zelím.... Maso: Kachnu osolíme (promneme a vetřeme do kůže), pokmínujeme, dáme na pekáč, který jen lehce vytřeme sádlem a dáme péct na 200 stupňů dle velikosti kachny. Během pečení podléváme opatrně. Zelí: kysané zelí dáme na růžovou cibulku, pokmínujeme a dus...
Recept na Rychlá králičí svíčková na brusince
Rychlá králičí svíčková na brusince Na marinádu smícháme víno, marmeládu, pepř, koriandr, rozmarýn, bazalku. Do ní vložíme maso, alespoň na 1 hodinu (čím déle, tím lépe). Pak na lžíci oleje osmahneme filety, podlijeme troškou vody a dusíme asi 20 min.téměř do měkka. Mezitím si ve zbytku m...
Králík (coniglio) na rajčatech a balzamikovém octu
Králík (coniglio) na rajčatech a balzamikovém octu Omytého králíka naporcujte, osušte, poprašte moukou a prudce opečte na olivovém oleji. Dejte do pekáče, zalijte omáčkou a pečte nezakrytého asi 40 minut při 180°C, v polovině doby znovu potřete 2-3 lžícemi balzamikového octa. Podávejte s polentou nebo bílým...
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem
Srnčí na šlehačce s karlovarským knedlíkem Špek nakrájíme na větší kousky tvaru „klínu“ a prošpikujeme jimi maso. Vložíme ho do hrnce a posypeme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninou a nahrubo nakrájenou cibulí. Přidáme „divoké“koření a zalijeme horkým máslem a dvěma lžícemi octa. Přik...
Nalezeno: 10 receptůZobrazuji: 1-10 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso

Jiné maso

Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist