RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Hovězí maso vejce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách

Recepty - Hovězí maso vejce

Hovězí maso - návody k vaření - online kuchařka

Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek).Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí.[7] Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7–6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne.

Vejce se snadno stává výživnou potravou ostatních zvířat nebo lidí. Na lidském jídelníčku jsou oblíbená zejména vejce slepičí. Charakteristický oválný tvar slepičího vejce se stal estetickým pojmem a symbolem. Kromě přímé spotřeby vajec jako potraviny se vejce (vaječná hmota, bílek, žloutek) využívají jako surovina v různých odvětvích potravinářského (pekařství, cukrářství, výroba trvanlivého pečiva, těstovin, masných výrobků aj.). Slepičí vejce obsahují velké množství vody, jejím největším zdrojem je bílek. Na složení sušiny se podílejí především bílkoviny a tuk. Bílkoviny jsou obsaženy hlavně v bílku a žloutku, kdežto tuky jsou soustředěny jenom ve žloutku. Obsah cukrů ve vejci je minimální. Slepičí vejce obsahují mnoho cholesterolu (424 mg/100 g vajec).
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 74 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | |
Hovězí plec pečená
Hovězí plec pečená Hovězí maso prošpikujeme, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Vymažeme pekáček sádlem, na dno dáme nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek a vložíme hovězí maso. Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 ho...
Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů - recept od maminky
Hospodský španělský ptáček podle receptur teplých pokrmů Maso nakrájíme přes vlákno na čtyři plátky, do šířky rozklepeme a z vrchní strany osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Doprostřed poklademe vždy špalíček slaniny a salámu, kyselou okurku a čtvrtku vařeného vejce. Maso zavineme a upevníme malou špízo...
Recept na Smažené býčí koule
Smažené býčí koule Přinesené býčí koule si pořádně opláchneme a odřízneme všechny "cancoury." Jí se pouze to pevné, neboli varle, jakékoliv měkké žlázičky, žilky, kusy tuku atd. jsou nepoužitelné. Varle spaříme a sloupneme z něj blánu. Spařování možná budeme muset op...
Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrch...
Recept na Brněnský rozlet
Brněnský rozlet Cibule na kostičky, osmažit na oleji, přidáme kmín mletý cca 1 pol. lž., chilli špetku, aby to bylo jen pikantní, hořčici, kečup, podravku ( masox), a hned přidáme aj maso na kostky pokrájené a osmahneme, zalejeme vodou a uvaříme do měkka. Vyvaříme co nejvíc...
Štěpánská hovězí pečeně
Štěpánská hovězí pečeně Špalík hovězího masa protkneme slaninou, uprostřed vyřízneme otvor a namažeme hořčicí, pak naplníme vejci. Otvor zavřeme (jehlou na závitky). Maso opepříme a osolíme. Na rozpáleném sádle v pekáčku zpěníme cibuli a vložíme maso, orestujeme ze všech stran...
Nejlepší recept na Nejlepší domácí sekaná
Nejlepší domácí sekaná Kližku nameleme, cibuli, mrkev, celer i petržel nakrájíme na menší kusy a pomeleme s česnekem stejně jako maso. Do směsi přidáme vajíčko, v trošce mléka namočený rohlík, osoléme, opepříme a přidáme majoránku a kmín. Vytvarujeme šišky a pečeme v troubě...
Recept na Nadívané hovězí hrudí
Nadívané hovězí hrudí Pečivo nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem. Oddělíme bílek a žloutek a bílek vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutek utřeme s polovinou másla, špetkou muškátového květu a pepřem. Přidáme sůl, sníh a nasekanou petrželku. Dobře promícháme s pokrájen...
Guláš "Fiakr"
Guláš V kastrolu rozehřejte sádlo a na něm orestujte cibuli do sklovata. Přidejte maso, česnek, majoránku, kmín a citronovou kuru. Přidejte papriku a rajčatové pyré. Zamíchejte a zalijte vařící vodou a nechte pobublávat pod pokličkou asi 60 minut (závisí na kvalitě ...
Recept na Lahůdkové hovězí s bramboráčky
Lahůdkové hovězí s bramboráčky Na oleji necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na půlkolečka, poté přidáme hovězí maso nakrájené na menší kostky a necháme zatáhnout. Přidáme mletou sladkou papriku, lehce promícháme, aby nám nezhořkla a podlijeme vodou a dusíme. Když je maso poloměkké, ...
Falešná znojemská do 100,- - recept od maminky
Falešná znojemská do 100,- Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice. Necháme vařit skoro doměkka. Když je maso skoro měkké, přidáme nakrájenou...
Recept na Královský oběd
Královský oběd Na oleji si orestujeme do zlatova cibuli, přidáme na větší kostky nakrájené maso, až se zatáhne zasypeme červenou paprikou a gulášovým kořením, osolíme, chvíli podusíme , přidáme nakrájené papriky, majoránku, chilli , nasekanou čerstvou patrželovou nať ,...
Hověží krk " COUNTRY "
Hověží krk Hovězí maso svážeme tak,aby vznikl váleček a potřeme směsí oliv.oleje a koření COUNTRY.Dáme odležet do lednice nejlépe do druhého dne. Namočený římský hrnec naplníme směsí piva,cibule,rajčat, a vložíme naložené maso.Pečeme v římském hrnci velmi pom...
Medúza
Medúza Maso naklepeme,osolíme, opepříme, namažeme hořčicí, na to salám, vydlabané rajče s vejcem a svázat do koule. Rajče rozřízneme v polovině vydlabeme a vložíme vejce. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme papriku, maso a opečeme. Zalijeme vodou s masoxem a dusíme ...
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou - recept od maminky
Hovězí roláda plněná špenátem a uzeninou Špenát si rozmrazíme a přebytečnou vodu vylijeme. V kastrolku si rozehřejeme tuk, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a orestujeme jí do sklovata,pak přidáme špenát a vydusíme ho do husta. Poté přidáme prolisovaný česnek, špenát osolíme, opepříme a odstav...
Šťavnatý burger
Šťavnatý burger Nejdříve si zaděláme těsto na žemle. V pekárně si rozdrobíme droždí, přidáme cukr a přidáme 2 lžíce vlažného mléka. Já nechám párkrát v pekárně projet míchání (cca 2 minutky), pekárnu zastavím a nechám nakynout kvásek. Jakmile se na kvásku objev...
Pikantní směs z mletého masa v bramboráku - recept od maminky
Pikantní směs z mletého masa v bramboráku Jak udělat bramborák asi každý zná, nebudu vypisovat. Směs jsem na zesklovatělé cibuli orestovala, ochutila kořením, podlila teplou vodou, aby se nepřipálilo. Podusila do vysmahnutí. popřípadě ještě dochutíme. Na bramborák na jednu polovinu navrstvíme sm...
Nejlepší recept na Královský řízek
Královský řízek Plátky masa naklepeme, osolíme a potřeme bílým jogurtem z obou stran. Rozválíme kukuřičné lupínky a řízek v nich obalíme, dále smažíme podle zvyku. Jako přílohu podáváme hranolky, brambory, chleba, možno i zeleninovou oblohu. DOBROU CHUŤ....
Biftek na zeleném pepři - recept od maminky
Biftek na zeleném pepři Plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do p...
Nejlepší recept na Hovězí na sťávě
Hovězí na sťávě Osmahneme si cibulku jemne dohneda, pridame hovezi nakrajene na platky, osolime, opeprime, podlijeme trochou vody, dusime do mekka. Az je maso mekke, pridame nakrajeny salam a povarime jeste kratce. Nezahustujeme, nechame stavicku. Brambory poradne ocistime a umyjeme, kdo chce, ...
1 | |
Nalezeno: 74 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby

Hovězí maso

Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist