RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce, recepty Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce, Dušený, hovězí, pupek, na, pepři, cibulové, omáčce


Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg hovězího pupku 1 polévková lžíce směsi pepřů tří barev ½ kávové lžičky rychlosti Praganda 4 velké cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 20 dkg uzené slaniny, 3 vařená vejce, hl. mouka, režná nit.

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Zvětšit obrázek

Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Recept na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce:
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule. Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a na plátky. Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit. Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo i houskový knedlík.

Poznámka k receptu na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce:
Pro odpůrce Pragandy kteří si ji dostatečně užijí v salámech a jiných uzeninách oznamuji, že není nutná lze nahradit běžnou solí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
  • Datum vložení: 19.08.2011
  • Počet porcí: 4-6
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1kg hovězího pupku 1 polévková lžíce směsi pepřů tří barev ½ kávové lžičky rychlosti Praganda 4 velké cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 20 dkg uzené slaniny, 3 vařená vejce, hl. mouka, režná nit
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist