RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - Hovězí maso hranolky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách

Recepty - Hovězí maso hranolky

Hovězí maso - návody k vaření - online kuchařka

Hovězí maso je maso tura domácího. Spolu s vepřovým masem je to nejčastěji používané maso v české kuchyni. Hovězí maso se dostává na stůl v mnoha různých úpravách: v celku (jako např. hovězí pečeně), nakrájené na plátky (např. steak nebo biftek), na drobné kousky (např. guláš) nebo mleté (karbanátek).Mladé kusy mají jemně vláknité maso, svalovina starších jedinců je hrubě vláknitá. Staří býci a dojnice mají nízký obsah intramuskulárního tuku, takové maso bývá tvrdší a méně chutné. U jalovic a volů naproti tomu dochází k brzkému ukládání všech typů tuku, který maso výrazně prorůstá, takže při řezu je vidět mramorování. Vnitrosvalový tuk zřetelně zlepšuje chuťové vlastnosti masa, nashromáždí-li se však větší množství mezisvalového tuku, je to už vnímáno jako nežádoucí.[7] Průměrný obsah tuku v jatečně opracovaných půlkách by proto neměl přesahovat 5,7–6,2 %, libové hovězí maso obsahuje do 3 % tuku. Hovězí maso je biologicky velmi hodnotné, má vysoký obsah esenciálních aminokyselin, železa a vitamínu B2. Z hovězího masa se připravuje mnoho nejrůznějších pokrmů. Zvláště oblíbené je v americké, britské, francouzské a české kuchyni, naproti tomu v kuchyni Středomoří a Asie se uplatňuje poměrně málo. Nejčastější úpravou je pečení vcelku: roast beef nebo po nakrájení na plátky biftek, hovězí steak. V české kuchyni se používá především k přípravě polévky a guláše, z nejkvalitnějšího masa se dělá svíčková na smetaně. Méně kvalitní maso se připravuje jako mleté do hamburgerů a různých směsí, jako je např. chilli con carne.

Hranolky jsou fritované nebo pečené malé hranoly z brambor (popř. i další tvary), které jsou oblíbeným jídlem po celém světě. Podle některých pramenů bramborové hranolky pommes frites vznikly v Belgii, odkud se rozšířily do celého světa. Jiné zdroje uvádějí že se hranolky pommes frites zrodily ve Španělsku. V každém případě tak populární jako v Belgii nejsou hranolky nikde na světě. Každý Belgičan jich zkonzumuje ročně v průměru 75 kg (o třetinu více než Američan) a pro budoucí prodavače hranolků tam pořádají speciální kurzy. Podávají se jako příloha k nejrůznějším jídlům, např. k řízku, smaženému sýru, atd., nebo i pouze samotné povětšinou s tatarskou omáčkou nebo kečupem, takto nejčastěji v českých rychlých občerstveních.V Americe a nadnárodních řetězcích typu McDonalds a KFC jsou podávány pak mimoto například i k hamburgerům. Hranolky se připravují fritováním v oleji ve fritovacím hrnci nebo pečením na plechu, popřípadě i smažením na pánvi.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org



Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů
Smažená hovězí játra - recept od maminky
Smažená hovězí játra Hovězí játra opereme, nakrájíme na cca 1cm plátky a obalíme v trojobalu. Smažíme na slunečnicovém oleji do měkka. Potom osolíme a podáváme s hranolky a tatarkou. Pivíčko k tomu je samozřejmostí !...
Hamburger s hranolky - recept od maminky
Hamburger s hranolky Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete. Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané! Buď si necháme namlít u řezníka nebo koupíme v supermarketu ve vaničce. Maso po...
Hovezi s vonavou ryzi po arabsku - recept od maminky
Hovezi s vonavou ryzi po arabsku Veskerou zeleninu nakrajime na drobno, rajcata nejprve zbavime slupky. Rozehrejeme maslo, pridame maso a ze vsech stran jej orestujeme do zlatova. Pote maso vyjmeme. Prilijeme lzici oleje, prisypeme cibuli a chvilku restujeme. Pridame porek, pokrajeny cesnek a nechame rozvo...
Hovězí svíčková na topince
Hovězí svíčková na topince mäso osolíme a okoreníme z obidvoch strán o na rorpálenom oleji osmažíme, na tanier dáme topinku na ňu mäso a volské oko, podávame so zeleninou a hranolkymi...
Hovězí biftek se slaninou - recept od maminky
Hovězí biftek se slaninou Maso (nejlépe od prověřeného řezníka, který nám vybere odležený kvalitní kus hovězího, vhodného na steaky) nakrájíme na 1,5 -2 cm plátky, obložíme kolem okrajů anglickou slaninou a ovážeme režnou nití. Takto připravené steaky nesolíme, pouze okořeníme...
Wok - hovězí na zázvoru
Wok - hovězí na zázvoru Vo woku som rozohriala olej a rychlo som na nom oprazila hovadzie maso.. asi 5 minut, pridam zazvor, cesnak, cili,mrkvu a salotku, opekam 3 minuty, pridam dzem a sojovu omacku a nechame slabo vriet cca 2 minuty, kym nie je maso makke. (mne sa vypek dost rychle vydusil, tak som da...
Nalezeno: 6 receptůZobrazuji: 1-6 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby

Hovězí maso

Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...
sušené maso - Domácí sušené maso - Jerky
Vložil: Audri
2019-03-30 13:52:16

Já tedy sušené maso zbožňuji. Dost často si ho ve své sušičce yden sušíme. Je to lahodné a chutná i dětem. :) ...
Hovězí líčka - Konfitovaná hovězí líčka
Vložil: Vendula
2019-01-19 22:15:16

Ahoj, recept je moc dobrý, zrovna dnes jsme je měli na oběd. Zbylo i na večeři a manžel si je moc chválil. Ještě znám jeden odzkoušený recept https://erecepty.eu/hovezi-licka-smetane/ podle kterého hovězí líčka na smetaně vaří moje mamka. Má už recept pěkn...
Výborné Domácí peciválky - Peciválky
Vložil: Eva
2018-12-26 15:27:42

Díky za tip :) Já mám recept od mamky, která ho už dělala jako malá holka. Je to tento postup https://erecepty.eu/pecivalky/ který mám také osvědčený. Některé recepty jsem dělala a nebylo to ono, peciválky byli tvrdší než tyto. Doporučuji zkusit. ...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist