RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hamburger s hranolky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hamburger s hranolky, recepty Hamburger s hranolky, Hamburger, hranolky


Recept na Hamburger s hranolky

Recept na Hamburger s hranolky je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hamburger s hranolky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
500 g Hovězí maso, 2 ks hamburgrové housky, dijonska hořčice, kečup, 4 plátky anglická slanina (plátky), 1 hlávka ledový salát, 2 plátky sýr cheddar, 1 ks rajče, 1 ks červená Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu cibule. hranolky: 750 g brambor, 1 ČL koření gyros, 2 PL olivového oleje extra virgin.

Hamburger s hranolky
Zvětšit obrázek

Recept na Hamburger s hranolky

Recept na Hamburger s hranolky:
Základem úspěchu dobrého burgeru (samozřejmě kromě masa) je kvalitní bulka. Proto neváhejte a kupte tu nejlepší, kterou seženete. Maso použijeme čistě hovězí - ne míchané! Buď si necháme namlít u řezníka nebo koupíme v supermarketu ve vaničce. Maso podle chuti opepříme, osolíme, přidáme špetku chilli a vymodelujeme do kruhovitého tvaru. Ze zkušenosti doporučuji o dost větší než je velikosti bulky (maso se pečením smrskne). Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu. Bulku na hamburger horizontálně rozkrojíme tak, aby nebyla žádná ze dvou částí tenká a nedošlo tak při konzumaci k jejímu rozdrobení. K tepelné úpravě masa použijeme grilovací pánev, v lepším případě gril. Maso zprudka opečeme z každé strany. Souběžně s ním necháme opékat plátky slaniny. Pokud máme možnost, na chvilku dáme opékat i části bulky, aby byla křupavější. Obě vnitřní části připravené bulky namažeme dijónskou hořčicí, přidáme pár kapek kečupu. Nyní začneme skládat samotný burger dohromady. První vrstvou je ledový salát a část nakrájené cibule. Na salát položíme první maso (na kterém při opékání ke konci necháme chvilku rozpékat plátek sýra). Mezi plátky masa můžeme přidat trochu hořčice a kečupu. Dle chuti můžeme přidat zeleninu, na kterou následuje druhý kus masa. Na ten tentokrát naklademe opečenou slaninku, opět pár koleček cibule a rajčata. Vše pěkně přiklopíme horním dílem bulky a podáváme. U burgrů samozřejmě nesmíme zapomenout přikládat ubrousky. Vhodnou přílohou k hovězímu hamburgeru jsou hranolky, ale stačí jich jen malé množství. Hranolky: Brambory oloupeme a nakrájíme na hranolky, které propereme ve vodě a osušíme v utěrce. Pak je vložíme do hrnce Actifry, přidáme olej, ve kterém jsme rozmíchali koření a zapneme na 30 min. Po ukončení cyklu ihned podáváme dobrou chuť

Poznámka k receptu na Hamburger s hranolky:
ale mužete si tam dat majonezu nebo tatarku

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hamburger s hranolky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: daniel25 (daniel25 horak)
  • Datum vložení: 27.03.2012
  • Počet porcí: 1
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 500 g Hovězí maso, 2 ks hamburgrové housky, dijonska hořčice, kečup, 4 plátky anglická slanina (plátky), 1 hlávka ledový salát, 2 plátky sýr cheddar, 1 ks rajče, 1 ks červená Připravíme si zeleninu. Rajče nakrájíme na tenčí kolečka, stejně jako cibuli. Oddělíme list ledového salátu cibule. hranolky: 750 g brambor, 1 ČL koření gyros, 2 PL olivového oleje extra virgin
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hamburger s hranolky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hamburger s hranolky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hamburger s hranolky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist