RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recepty - feferonky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept online - feferonky, Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou

Recepty - feferonky

Jedná se o malé světlejší papričky se silnou vůní. Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik, kterých je celá škála. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích, takže pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá v oblibě mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu. Mimo dalších látek obsahuje vitamíny C a karoten B. Podporují chuť k jídlu, ale ve větším množství dráždí pohlavní a močové ústrojí. V přiměřených dávkách působí na žaludek lépe než pepř. Má příznivý účinek na zažívání. Je prokázáno, že kultury, zvyklé na ostrá jídla s tímto kořením, snáze snášejí zamoření pokrmů a prostředí kolem sebe různými bakteriemi, zejména těmi vyvolávajícími průjem. Chili vyvolává změny ve střevní sliznici, která potom leccos snese. Chili je považováno také za afrodisiakum.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org




feferonky recepty - vyberte si požadovanou kategorii:

- Bezmasá jídla - Bramborová jídla - DIA - Drůbeží maso - Houby - Hovězí maso - Jiné maso - Minutky - Mleté maso - Omáčky - Ostatní - Pizzy - Pokrmy z vnitřností - Polévky - Pomalý hrnec - Pomazánky - Předkrmy - Přílohy - Pro začátečníky - Ryby - Saláty - Slané pečivo - Studená kuchyně - Sýry - Těstoviny - Vepřové maso - Zavařeniny - Zdobení - Zeleninová jídla



Nalezeno: 168 receptůZobrazuji: 1-20 receptů
1 | | ...
Nakládané feferonky
Nakládané feferonky Na dno sklenice dáme trošku cibule, česneku, hořč. semínka.(+popř. pepř, nové koření) Sklenice naplníme feferonkami, zalijeme schladlým lákem, dáme lžičku oleje, zavíčkujeme a sterilujeme při 80° 20-25 minut. Výborné jsou pak v zimě, když už čerstv...
Nejlepší recept na Hovězí guláš v PH
Hovězí guláš v PH Maso nakrájíme na stejné kostky,cibulku na jemno, prolisujeme česnek. Cibulku opečeme do hněda, přidáme nakrájené maso orestujeme, přidáme červenou papriku, také orestujeme (lehce aby se nepřipálila), přidáme vodu nebo vývar, protlak, česnek, sůl, pepř, maj...
Nejlepší recept na Řecké zelí
Řecké zelí Hlávkové zelí nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Použijeme větší sklenici 2-3 litrovou a střídavě prokládáme zelím, česnekem, papričkami nasekanými nadrobno až sklenici do 3/4 zaplníme. Vodu převaříme se solí, necháme...
Papriková pasta
Papriková pasta Cibuli nakrájíme na kostičky na oleji ji osmahneme dosklovita. Přidáme na proužky nakrájenou papriku a feferonku, ocet, cukr a sůl, mírně podlijeme vodou (asi 100ml) a dusíme na mírném ohni asi 45 minut. Občas promícháme a případně dolijeme trochu vody, aby se ...
Recept na Camping salát
Camping salát 1) Vše nakrájíme tak, jak je napsáno v surovinách a smícháme s ostatními surovinami. Podáváme s pečivem....
Nejlepší recept na Kytice pro tátu
Kytice pro tátu Všechny suroviny jak masové, tak zeleninové, napícháme na špejle, pokud je klobása větší (těžší) – použijeme 2 špejle. Děláme různé délky, aby se kytice pak lépe poskládala. Jedlé masové a zeleninové „kytky“ poskládáme k sobě a stáhneme pevn...
Recept na Makedonský salát
Makedonský salát Salám nakrájíme na malé kostičky nebo proužky, smícháme s nakrájenou cibulí, kapiemi, feferonkami a okurkami. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme jeden den odležet v chladničce....
Mexická pánev
Mexická pánev Ve větší pánvi (používám pánev wok) si osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso a prudce orestujeme až zhnědne, vařečkou odděláváme maso od sebe ! zasypeme kořením chilli con carne , přidáme všechny konzervy i s nálevem, tři rozmačkané stroužky česne...
Nejlepší recept na Václavkový guláš
Václavkový guláš Na oleji nebo sádle osmahneme cibule nakrájené nadrobno téměř do tmavěhněda. Přisypeme mletou červenou papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme václavky/ pouze hlavičky, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmen...
Nejlepší recept na Pikantní krůtí medailonky
Pikantní krůtí medailonky Medailonky jemně rozklepeme hřbetem ruky a necháme odpočinout. V misce si smícháme cibuli nakrájenou najemno, prolisované stroužky česneku, pokrájené kapie a feferonky, kečup, Harissu (můžeme vynechat), pepř a sůl. Na pánvi rozpálíme olej a zprudka na něm...
Plněné feferonky
Plněné feferonky Z omytých feferonek vydlabeme semínka a nahradíme je rozinkama dáme do sklenic, přidáme asi lžíci medu a zalejeme nálevem. sterilizujeme 20 minut při 85°C....
Recept na Ajvar
Ajvar Papriky, rajčata, lilek a feferonku umeleme na masovém strojku, zamícháme s ostatním a za občasného míchání vaříme na slabém plameni kolem 5-6 hodin (až to pořádně zhoustne). Ke konci už u toho musíme pořád stát a míchat, ať se to nepřipálí. Výsledek s...
Pikantní pomazánka ze zbylých bílků
Pikantní pomazánka ze zbylých bílků Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout...
Recept na Zelný salát do zásoby
Zelný salát do zásoby Zelí nakrouháme, papriku nakrájíme na proužky, mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme vše ostatní, smícháme, ochutnáme a podle potřeby přidáme ocet, nebo cukr, sůl nedávám, je v Deku. Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladni...
Dračí sen s játry - recept od maminky
Dračí sen s játry Drůbeží játra silně obalíme ve sladké paprice a mouce. Na tuku postupně osmažíme na mírném plameni na pánvi a odkládáme zvlášť do hrnce pod pokličku, aby játra zůstala horká. POZOR nepřepálit tuk. Do použitého horkého tuku po osmažení všech kousk...
Nejlepší recept na Naložený hermelín
Naložený hermelín Do sklenice vložíme kousky kapie, kolečko cibule, hermelín, posypeme kořením, proložíme plátky česneku a cibule a vše opakujeme, nakonec zalít slunečnicovým olejem....
Cuketová hořčice
Cuketová hořčice Cuketu oloupeme, podélně překrojíme a lžící vydlabeme jadýrka, pokud máme cuketu malou a mladou, tato činnost odpadá :-) Poté nakrájíme na drobné kostky. Přemístíme do vhodného kastrolu. Česnek a feferonku zbavenou semen rovněž překrájíme nadrobno a při...
Recept na Čalamáda z václavek
Čalamáda z václavek Václavky si umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme povařit asi na 20 minut do osolené vody. Zelí si nakrájíme na nudličky, cibuli nahrubo, papriky na kostičky a čili papričky na malinké kousky, nebo je pomeleme. Povařené václavky ještě jednou pořádně pr...
Domácí houbové koření
Domácí houbové koření Keďže máme veľa podpňoviek a niet ich už kam dávať a nestíhame jesť, používam na varenie len klobúčiky a nožičky som použila na hubové korenie. Huby očistíme, narežeme a vysušíme. Sušila som v pootvorenej rúre pri teplote 80°C asi 1 hod, ale záleží ...
Recept na Směs na topinky II.
Směs na topinky II. Papriky, rajčata, cibuli, česnek a feferonky pomeleme na strojku (já jsem promixovala v robotu), přendáme do hrnce a vaříme na mírném ohni zhruba 45 minut. Občas promícháváme. Poté přidáme olej, sůl a namletou vepřovou a hovězí konzervu. Já ještě přidala c...
1 | | ...
Nalezeno: 168 receptůZobrazuji: 1-20 receptů



Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist