|
Recepty -
Drůbeží maso kefírDrůbeží maso - návody k vaření - online kuchařka
| U domácí drůbeže se tradičně rozlišuje hrabavá drůbež (kur domácí, krůty) a vodní drůbež (kachny a husy). Kuřecí maso je druh masa, který pochází z kuřat, mláďat kura domácího hovorově označovaného jako slepice. Jedná se celosvětově o nejvíce rozšířený druh masa, který je konzumován. Kuřecí maso se dá připravovat mnoha způsoby (vařit, grilovat, péct, smažit), může se servírovat teplé či studené. Často se konzumují prsa kuřete, ze kterých se mohou dělat například řízky, dále pak stehna a křídla.
Kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna. Původně byl kefír vyráběn v kožených vacích, které byly zavěšeny u vchodu, a když kolem někdo šel, zaklepal na vak, aby mléko zůstalo smíchané s kefírovými zrny. Kefírová zrna jsou kombinací bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech. Tato symbiotická kultura vzhledem připomíná květák. Kefír se v současné době stává stále oblíbenější díky svému zdravotnímu přínosu. V kefírových zrnech se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganismů. Tyto pro člověka příznivé organismy se rychle množí v mléku. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují. Doma vyrobený kefír mívá oproti komerčnímu zhruba 10x více probiotických organismů, protože v procesu výroby komerčních produktů se provádí pasterizace. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů | |
Kuřecí menu na způsob KFC |
|
Nejprve si připravíme salát Coleslaw. Do velké mísy dáme majonézu, cukr, vinný ocet, citrónovou šťávu, osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Zelí nakrájíme na drobnější čtverečky (odstraníme košťál a silnější žebra), mrkev na tenké proužky a ol...
|
|
|
Recept na Kuřecí řízky v"Hrašce" |
|
Kuřecí stehna opláchneme, vykostíme, přepůlíme, přes folii naklepeme a nejlépe na noc naložíme do marinády, kterou si připravíme promícháním všech surovin určených na marinádu. Maso z marinády vytáhneme, papírovou utěrkou, nebo hadříkem osušíme a oba...
|
|
|
Nejlepší recept na Kuřecí křidýlka |
|
V míse smíchejte kefír, bylinky (asi 1 lžičku si odložte na ozdobení), sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru. Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nebudete používat). Díly pečlivě obalte v marinádě ze v...
|
|
|
|
Kuřecí křidélka v pikantní šťávě |
|
Křídla očistíme, odřízneme v kloubu poslední špičatý článek(přichytává se při pečení)a buď posypeme kořením a zprudka opečeme ve větším množství oleje a odložíme stranou, nebo nekořeníme ničím, naložíme do marinády a necháme v lednici přes no...
|
|
|
Recept na Kuřecí plátek v kefíru s Cottage sýrem |
|
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev a celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Maso opláchneme, osušíme,vykostíme a odstraníme kůži. Do hrnce na rozehřáté máslo dáme orestovat cibuli společně s mrkví a celerem. Po 2minutách odhrneme zeleninu na kraj ...
|
|
|
| Nalezeno: 6 receptů | Zobrazuji: 1-6 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|