|  | 
  
    |    Recepty -  
   Domácí pekárna kefírDomácí pekárna - návody k vaření - online kuchařka|  | Domácí pekárna je plně automatický elektrický spotřebič pro přípravu chleba v domácnosti. Skládá se z pečicí pánve a obvykle dvou hnětacích nožů umístěných uprostřed pánve. To vše je vloženo ve speciální malé troubě s ovládacím panelem. V pekárně je možné udělat několik druhů chleba (bílý, tmavý, celozrný, francouzský, bezlepkový, aj.), některé druhy koláčů a u některých druhů pekárny i marmeládu. 
 Kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna. Původně byl kefír vyráběn v kožených vacích, které byly zavěšeny u vchodu, a když kolem někdo šel, zaklepal na vak, aby mléko zůstalo smíchané s kefírovými zrny. Kefírová zrna jsou kombinací bakterií a kvasinek v bílkovinách, tucích a cukrech. Tato symbiotická kultura vzhledem připomíná květák. Kefír se v současné době stává stále oblíbenější díky svému zdravotnímu přínosu. V kefírových zrnech se nachází mnoho různých bakterií a kvasinek, které tvoří složité a vysoce proměnlivé společenství mikroorganismů. Tyto pro člověka příznivé organismy se rychle množí v mléku. Jejich působení ve střevech spočívá mj. v tom, že vytvářejí nepříznivé prostředí pro rozličné patogeny a tím je vytěsňují. Doma vyrobený kefír mívá oproti komerčnímu zhruba 10x více probiotických organismů, protože v procesu výroby komerčních produktů se provádí pasterizace.
 Zdroj: https://cs.wikipedia.org
 | 
 
 
 
 | Nalezeno: 19 receptů | Zobrazuji: 1-19 receptů |  |  | 
 |      
    
        
          | 70% celozrnný chleba z domácí pekárny - recept od maminky |  
          |   | Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté - sypké a zapneme program Celozrnný.    Chlebík je trošínku tužší, ale lehounký.    Kefír používám domácí, je hodně hustý. Máte-li kupovaný, odeberte z odměřené vody 2-3 lžíce, pak by mělo být vše v pořádk... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Francouzské housky |  
          |   | Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout.   Potom bochánky uprostřed rozřízneme, vymázneme hořčicí, vlo... |  
      |  |  |      
    
        
          | Dobré chlebové"večky"II. |  
          |   | Na 2 polévkových lžících sádla si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a nakrájené cigárko,přidáme nasekaný libeček a směs dáme vychladit.  Do pekárny naložíme kefír,žloutek,sůl,cukr,ocet,osmaženou cibulku s uzeninou a libečkem,žitnou mouku,semínka,km... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem |  
          |   | Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím)    Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Nedělní bábovka - recept od maminky |  
          |   | Do pekárny dáme suroviny v přadí tekuté, sypké a zapneme program Dort nebo jiný, určený na pečení s práškem do pečiva. Po umíchání vyndáme metličky a asi 70 min necháme péct (zkontrolujeme špejlí).    Je možné  ve lžíci teplého mléka rozmíchat kakao ... |  
      |  |  |  |  |      
    
        
          | Kefírový chleba se směsí |  
          |   | Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Po vymíchání těsto vyndáme a necháme nakynout v míse.  Propracujeme, uválíme bochník a necháme ho v ošatce nebo rovnou na plechu s pečící fólií kynout.  Pak potřeme nebo zastříkn... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Sluníčkový chleba |  
          |   | Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, v zavřené, asi 45 minut kynout. Přidáme zbytek surovin, pšeničnou mouku dosypáváme postupně, už při hnětení pekárny.     Znovu necháme těsto jen umíchat, vykynout jsem nechala v míse - ... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Kefírovo-semínkové veky |  
          |   | Do domácí pekárny vložíme všechny uvedené suroviny tak,jak jsou po sobě napsané,uzavřeme,zapneme a navolíme program Těsto-hnětení,kynutí těsta bez pečení.Po ukončení programu pekárnu vypneme,těsto přendáme na vál,nebo pracovní podložku-podmoučovat nen... |  
      |  |  |      
    
        
          | Recept na Moravské"Majolkové®" slané bochánky |  
          |   | Všechny suroviny dáme do pekárny tak, jak jsou napsány za sebou a zapneme program Těsto - hnětení a kynutí bez pečení. Kdo NEMÁ DP - dáte si, ale opravdu jen malinko (jinak se zdrcne) ovlažnit kefír, přidáte lžičku cukru, rozdrobíte droždí a necháte v teple ... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Kefírový kváskový čtyřzrnný chleba |  
          |   | Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program.  Po druhém hlazení (před třetím kynutím) vytáhneme pomoučenou rukou háky a urovnáme povrch těsta.... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Kefírové anglické bagety |  
          |   | Do pekárny dáme suroviny podle předpisu a zapneme program Těsto. Hotové těsto znovu na vále propracujeme, rozdělíme asi na 8 kusů, utvoříme bagety a na plechu dáme kynout.  Nakynuté potřeme vejcem, poklademe plátky slaniny, posypeme sýrem a dáme upéct do vyhř... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Dobré chlebové"večky" |  
          |   | Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak,jak jsou v postupu napsány pod sebou a zvolíme program Těsto-hnětení a kynutí těsta bez pečení.Po ukončení kynutí přendáme těsto na vál,nebo silikon.podložku,rozdělíme na dvě části,ještě trošku proprac... |  
      |  |  |      
    
        
          | Kefírový chléb s Aztéckým pokladem - recept od maminky |  
          |   | Do pekárny dáme nejdřív tekuté, potom sypké suroviny, zapneme program Těsto.  Po vykynutí propracujeme a dáme kynout do ošatky (asi20min). Na dno trouby dáme kastrůlek s vodou a pečeme na 200°deset min, potřeme vodou a pečeme dalších 10 minut.... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Pindruše pohankový chlebík - recept od maminky |  
          |   | Toto těsto je určeno pro veliké pekárny. Máte-li pekárnu menší, je třeba suroviny úměrně snížit (např. o 1/4, 1/3 apod.)    Všechny suroviny dáme do pekárny, nejprve tekuté, pak tuhé a použijeme program Těsto. (Já jsem nechala pekárnou těsto jen vymíchat... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Celozrnné žemličky |  
          |   | V domácí pekárně program těsto.  Vykynuté těsto propracujeme na vále a vytvoříme 10 žemliček, uprostřed nařízneme ostrým nožem a ještě necháme kynout asi 15 minut než se rozehřeje trouba. Postříkáme vodou a vložíme do rozehřáté trouby.  Pečeme na 20... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Ořechovo - jablečný mazanec |  
          |   | Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme program Klasik (Základní).  Péct stačí 40-45 minut, jestli je hotový, zkontrolujeme špejlí.... |  
      |  |  |  | 
 |  |  | Nalezeno: 19 receptů | Zobrazuji: 1-19 receptů | 
 
 |  
 
 |  |