RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), recepty Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), Bibinčiny, "startovací, žemličky", trošku, jinak:-)


Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)

Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) je zařazen v kategorii domácí pekárna. K přípravě Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
200 ml kefíru 50 ml uvařené melty 1 žloutek 2 PL oleje 1 KL cukru krupice 1 KL soli 500 g hladké mouky 2 PL slunečnicových semínek 1 PL celého máku 40 g droždí.

Bibinčiny
Zvětšit obrázek

Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)

Recept na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-):
Do domácí pekárny naložíme všechny suroviny tak, jak jsou napsané za sebou, jen semínka vložíme mezi mouku, aby byla zakrytá. Zvolíme program Těsto- hnětení a kynutí bez pečení. Po ukončení programu přendáme těsto na pracovní podložku, trochu prohněteme, rozdělíme buď na 4 díly a zapleteme 2 večky ze dvou copů, nebo rozdělíme na 2 díly a uválíme dvě veky. Přendáme na plech na pečící papír a 30 minut necháme pod utěrkou přikryté kynout. Mezitím si zapneme a vyhřejeme troubu. Po 30 minutách potřeme vykynuté veky rozšlehaným bílkem a dáme do předehřáté trouby na 12 minut na 3/4 výkon upéct. Já mám troubu plynovou, trochu mi připéká, tak po 6 minutách otáčím plech a dopékám dalších 6 minut. Je-li opravdu upečeno se přesvědčíme píchnutím špejlí do těsta. Ihned po upečení veky přendáme na mřížku vychladit. Už jsem zkoušela i rozpustné Nescafé (50 ml), ale těsto se mi zdálo být trochu nahořklé:-( Melta v těstě není cítit a hezky ho zabarví, že pečivo není úplně bílé.

Poznámka k receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-):
Použila jsem částečně suroviny s Bibinčiným souhlasem z jejich výtečných žemliček http://www.toprecepty.cz/recept/10667-babicciny-st... za což ji moc děkuji! Toto těsto je taky dobré a ráda z něj peču. Hotové pečivo vydrží-pokud vydrží:-) hezky vláčné 4 dny.Pokud přidáte 2 PL namočených rozinek a 1 KL cukru navíc,také je to dobré.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
  • Datum vložení: 30.06.2011
  • Počet porcí: 30 ks ze zapletených, 40 ks z obyčejných noh
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Domácí pekárna
  • Suroviny: 200 ml kefíru 50 ml uvařené melty 1 žloutek 2 PL oleje 1 KL cukru krupice 1 KL soli 500 g hladké mouky 2 PL slunečnicových semínek 1 PL celého máku 40 g droždí
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Bibinčiny "startovací žemličky" trošku jinak:-)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist