|  | 
  
    |    Recepty -  
    Ostatní pažitkaDietní recepty - Ostatní - návody k vaření - online kuchařka|  | Dietní recepty - Ostatní 
 Pažitka je oblíbenou naťovou zeleninou. Obsahuje hodně vitamínů a minerálů, zvláště B2, C, vápník a draslík. (Ze 100 g pažitky získá naše tělo 10 mg vitamínu C.) Má cibulové aroma, které povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení. Používá se čerstvá, ale nedoporučuje se v sušeném stavu, protože ztrácí své aroma. Lepší je pažitku skladovat v zamražené podobě. V kuchyni má široké použití. Dá se jí ochutit chléb s máslem nebo polévky. Výborně chutná nasekaná do salátů či vaječných jídel, kde může nahradit cibuli, která má mnohem dominantnější chuť i vůni, ale i houbových pokrmů. Přidává se i k lehkým rybím specialitám nebo do omáček. Pro svou zelenou barvu bývá nejen kořením, ale i ozdobou jídel na talíři. Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty), dále obsahují provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
 Zdroj: https://cs.wikipedia.org
 | 
 
 
 
 | Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů |  |  | 
 |      
    
        
          | Kuřecí dietní roládky |  
          |   | Nastříháme si alobal, aby byl větší než plátek masa, můžeme dát i dvojitě. Plátek masa položíme na alobal, jenom lehce naklepeme, osolíme, potřeme oblíbeným kořením, oblíbenou nádivkou /já použila ze smažených vajec/, položíme kousek mrkve, nebo broko... |  
      |  |  |      
    
        
          | Špízy (nejen) pro kardiaky - recept od maminky |  
          |   | Tofu nakrájíme na plátky, posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem, opatrně promícháme, abychom ho nerozbili a necháme aspoň 2 hodiny marinovat. Mrkev očistíme a předvaříme do poloměkka - asi 5 minut. Nakrájíme ji na kolečka, stejně tak cuketu. Cuketu také... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Zelené palačinky |  
          |   | Tvaroh rozmícháme s jogurtem, ochutíme česnekem a nakrájenou pažitkou, solíme málo.  Špenát necháme zcela rozmrznout, rozmícháme s vejcem a zahustíme moukou tak, aby šly péct palačinky. Pečeme na suché teflonové  pánvi. Upečené palačinky potřeme tvarohovo... |  
      |  |  |      
    
        
          | Recept na Květák dle pravěké diety |  
          |   | Karfiol uvaríme a rozmačkáme. Pridáme vajíčka, na kocky narezané paradajky, sekanú pažitku a masť. Dobre premiešame, osolíme, okoreníme.  Vylejeme na vymastený pekáč a upečieme dozlata.... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Vegetariánský zeleninový guláš |  
          |   | Připravíme si veškerou zeleninu - oloupeme cibuli a brambory, papriku a rajčata omyjeme. Cibuli nasekáme nadrobno, brambory nakrájíme na kostičky. Z papriky nakrájíme proužky, z rajčat plátky.     Cibuli a proužky zelených paprik lehce osmažíme v kastrolu na olej... |  
      |  |  |      
    
        
          | Nejlepší recept na Jáhly s houbami a rajčaty |  
          |   | 1 oloupanou cibuli spolu s propláchnutými a 3x spařenými jáhlami opečeme na trošce oleje, až cibule zesklovatí, zalijeme vývarem a dusíme na mírném ohni 30 minut, na posledních 5 minut k jáhlům přidáme na tenké plátky nakrájené očištěné houby. Mezitím s... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Pečený Pangasius s houbovým ragú / dietni |  
          |   | Rybí filet osolíme, opepříme a v teflonové  pánvi z obou stran opečeme do změknutí.  Na oleji zpěníme cibulku a přidáme česnekové plátky, žampiony pokrájené na čtvrtky a dusíme 3 minuty, poté přidáme oloupaná, na plátky pokrájená rajčata (slupku sna... |  
      |  |  |      
    
        
          | Červená řepa s fazolovými lusky a rýží |  
          |   | Nejprve uvaříme řepu. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, anýz a neoloupanou řepu. Vaříme pod pokličkou asi 1 hodinu. Během toho musíme do hrnce přidávat vroucí vodu (z rychlovarné konvice), protože se voda bude ... |  
      |  |  |  |      
    
        
          | Recept na Dietní pomazánka z tofu |  
          |   | Tofu rozdrobíme a v misce smícháme se zakysanou smetanou, s pažitkou a pórkem nakrájeným nadrobno. Dochutíme podle svých představ pepřem a solí, lehce pokapeme olivovým olejem.  Tuto směs můžeme podávat s pečivem ve formě pomazánky i samostatně – jako před... |  
      |  |  |      
    
        
          | Recept na Dietní a rychlý oběd |  
          |   | Neoloupane brambory umyjeme, nakrajime na kostky a dame do pekacku, na pulku pekace a na druhou dame kureci. Okorenime,  podijeme trochou vody a dame do trouby... |  
      |  |  | 
 |  |  | Nalezeno: 10 receptů | Zobrazuji: 1-10 receptů | 
 
 |  
 
 |  | 
  
    | 
  
    | Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
 
 |  
 
 | 
 
  
    | Probíhající diskuze |  
    | Poslední diskutované recepty: 
 hamannovy uši - Hamanovy uši
 Vložil: Honza Vodička
 2022-03-24 09:26:25
 
 Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní  jen moc nedrží tvar a musí se péci déle 
toda raba...
 Husa - Husička v pomalém hrnci
 Vložil: Sylva
 2021-12-13 08:17:27
 
 Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
 králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
 Vložil: Michal Procházka
 2020-10-23 23:29:37
 
 Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji...
 hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
 Vložil: Ariana
 2020-06-25 21:20:59
 
 Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
 Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
 Vložil: Marie H.
 2020-05-13 23:28:50
 
 Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
 |  
 
 |