|
Recepty -
Bezmasá jídla hladká moukaBezmasá jídla - návody k vaření - online kuchařka
| Tato kategorie obsahuje pokrmy, které v základní podobě neobsahují maso. Do této kategorie nejsou zahrnuty nápoje. Děti jedí málo masa. Některým nechutná, u jiných na něm zase netrvají rodiče. Přibývá dokonce rodin, ve kterých děti jedí jen vegetariánská nebo makrobiotická jídla.
Hladká mouka je v podstatě rozmělněná vnitřní část obilného zrna (obilky) s menším podílem otrubnatých částic. Používá se zejména pro výrobu jídel. V české obchodní síti se pšeničná mouka (nejběžnější typ) běžně prodává ve čtyřech druzích rozlišených podle tloušťky zrn. Hladká mouka má nejjemnější zrnitost. Mouku je možné umlet z každé obiloviny. Kromě pšeničné je oblíbená také žitná mouka, která se využívá především k přípravě chleba nebo perníku. Známá je také špaldová mouka, vhodná do sladkých i slaných těst. Hladká mouka se dále vyrábí například z ječmene, kukuřice, pohanky, rýže nebo sóji. Poslední čtyři zmíněné mouky jsou bezlepkové. Zdroj: https://cs.wikipedia.org |
Nalezeno: 63 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů | 1 | 2 | 3 |
Recept na Křehkovice |
|
Smícháme mouku se solí, přidáme rozpuštěné máslo a studené mléko, propracujeme, necháme chvilku opočinout. Těsto rozdělíme na 12 dílů a upečeme v předehřáté troubě vždy 6 a podruhé 6 placek. Možno tedy i z poloviční dávky - jen 1 plech. To je tak pro...
|
|
|
Nejlepší recept na Smažená brokolice |
|
Brokolici rozdělíme na růžičky,když budou menší,budou se lépe obalovat. Dáme si vařit vodu do varné konvice a brokolici spaříme.Odložíme,nejlépe na utěrku aby dobře odkapala a nezůstala v ní voda.Uděláme si těstíčko z vajec mouky a trochu mléka.Může ...
|
|
|
Seitan - recept od maminky |
|
Z hladké mouky – do jakéhokoliv množství, přidejte vodu (vlažnou) a utvořte těsto. Svou konzistencí připomínající klasické těsto. Je skoro jedno, zdali bude tužší, či řidší. Budeme s ním dále pracovat a konzistence na to nebudu mít vliv. Z kg hladké m...
|
|
|
Guláš z hlívy ústřičné |
|
Nakrájíme na drobno cibuli a osmažíme nejlépe na sádle. Přidáme umytou a pokrájenou hlívu ústřičnou, zasypeme kmínem a podusíme. Pak přidáme gulášové koření, česnek a zalijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit. Dusíme déle, protože hlíva je tužší,...
|
|
|
Smažené cukety - recept od maminky |
|
Cuketu omyjeme a pokud máme čerstvou mladou tak nemusíme loupat.Nakrájíme na plátky silné 1,5cm,z obou stran osolíme a necháme tzv.vypotit(15-20min).Plátky se nám musí orosit vodou.Pak dobře osušíme. V miskách si připravíme mouku,rozšlehané vejce s troškou s...
|
|
|
Obalený lilek |
|
LILEK oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku. Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejem olej a smažíme dozlatova....
|
|
|
Bramborák plněný žampionovou směsí a hermelínem |
|
Nejprve udelame bramboraky. Nastrouhame brambory pul na hrubem a pul na jemnem struhadle, pridame vajicka, hladkou mouku, nastrouhany/prolisovany cesnek, spetku chilli, sul a hodne majoranky. Osmahneme na oleji a dame stranou. Pote pripravime smes. Cibule pokrajime na pulkolecka...
|
|
|
Robi maso na žampionech |
|
Na oleji zpenime drobne pokrajenou cibuli, pridame na platky nakrajene zampiony a podusime. Zaprasime hladkou moukou a zalijeme zeleninovym vyvarem a provarime. Dochutime soli a peprem. Do smesi vlozime platky robi masa a nechame prohrat. Podavame nejlepe s ryzi nebo kuskusem....
|
|
|
|
Nejlepší recept na Kapustové karbenátky |
|
Kapustu uvaříme,.Vychladlou umixujeme,přidáme vejce,koření,česnek a strouhankou zahustíme. Pokud máme,můžeme přidat i třeba květák,mrkev..taky uvaříme. Tentokrát jsem přidala i kousíček uzeného,ale nemusí být,pokud nemám,nedám. Zpracujeme v tuhou hmot...
|
|
|
Dušená kapusta |
|
Osmahneme 1-2 pokrájené cibule, na ni vložíme na proužky nakrájenou kapustu, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. "Nepovinně" zahustíme (podle toho, kolik šťávy v jakém období ne/pustí) trochou závrtky z hladké mouky, dochutíme (sůl, pepř?, pr...
|
|
|
Celerové karbanátky alá kapr - vegan |
|
Celer pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Necháme mírně zchladnout a nastrouháme na hrubém stuhadle. Přisypeme ovesné vločky, koření na ryby a sojovou omáčku. Pokud nemáme domácí vývar, odlijeme si vodu, ve které...
|
|
|
Hermelín v těstíčku s banánem - recept od maminky |
|
Hermelín rozkrojíme na 4 části. Podél a poté na půl. Vzniklé půlměsíce zabalíme kolečkem salámu. tak aby skrojená část byla v salámu (aby při smažení nevytekl). Z vajíčka, mléka a hladké mouky uděláme těstíčko. Nesmí být moc řídké. Hermelín v t...
|
|
|
Paprikový perkelt s vařenými vejci |
|
V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce orestujeme, podlijeme trochou vody ,zlehka osolíme a pár minut pomalu dusíme. Paprika by nemě...
|
|
|
Tvarohové knedlíčky s čerstvým ovocem |
|
Tvaroh rozetřeme v misce se solí a vejci, přídáme mouku a pořádně zamícháme. Vyndáme těsto na pomoučené prkénko. Vyválíme z těsta váleček a pokrajíme těsto na stejně velké kousky. Z nich uděláme malé kuličky = knedlíčky. Knedlíčky uvaříme v osole...
|
|
|
Sýrové smaženky |
|
Nastrouhaný sýr,vejce a mléko-smícháme na polotuhou hmotu.Přidáme prášek do pečiva,sůl a zahustíme to hrubou moukou,nebo strouhankou na hmotu,aby šli tvořit placičky. Obalíme ve trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji....
|
|
|
Květákové placičky |
|
Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle, nebo ho uvaříme a rozmačkáme vidličkou. Pak přidáme vejce (počet vajec záleží na velikosti květáku), sůl, pepř, petrželku a hladkou mouku dle potřeby tak, aby směs držela pohromadě. Vmícháme nastrouhaný sa...
|
|
|
Dýňové gnocchi s houbovou omáčkou - recept od maminky |
|
Gnocchi: Dýni rozkrájíme na menší kousky a dáme zhruba na hodinu do trouby, než změkne. Až je dýně dostatečně měkká, ještě horkou ji dejte do větší mísy a rozmixujte ponorným mixérem na pyré. K tomu přidejte sůl a vejce a postupně přisypávejte mouku...
|
|
|
Tofu na paprice - recept od maminky |
|
Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a zalejeme sojovou omáčkou (asi 2 lžíce - zbytek dolejeme vodou tak, aby tofu bylo ponořené). ...
|
|
|
Nejlepší recept na Jalapeno poppers s ementálem |
|
Postup přípravy Jalapeno Poppers Odkrojíme stopku,vyndáme jádřinec a naplníme směsí. A přiklopíme odkrojenou stopkou.(Já si je pro lepší manipulaci a aby lépe drželi napíchnu párátkem) Poté obalíme v Solamylu a hladké mouce 1:1,ve vajíčkách a ve strouh...
|
|
|
1 | 2 | 3 | Nalezeno: 63 receptů | Zobrazuji: 1-20 receptů |
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... podlesníky. - Valašské podlesníky Vložil: koždoň Jiří 2019-09-14 14:02:56
U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet.... Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát Vložil: Isa 2019-08-17 18:35:37
... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských... |
|