RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci, recepty Paprikový perkelt s vařenými vejci, Paprikový, perkelt, vařenými, vejci


Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci

Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Paprikový perkelt s vařenými vejci budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Vařená vejce 4ks - může být i víc, papriky maďarské (slovenské) 3-4ks dle velikosti, cibule 1ks, rajčatový protlak 1 lžíce, máslo 20+40g, lžička oleje, hladká mouka 50g, paprika mletá sladká 1 lžička, sůl,pepř mletý bílý, cibule zelená naťovka, zakysaná smetana 100ml. voda na podlití dohromady asi 600ml. Zeleninový bujon - nemusí být..

Paprikový perkelt s vařenými vejci
Zvětšit obrázek

Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci

Recept na Paprikový perkelt s vařenými vejci:
V pánvi si rozehřejeme 20g másla a přidáme najemno nakrájenou cibuli, kterou osmahneme do sklovata. Pak přidáme na hrubší proužky pokrájené papriky, protlak, vše lehce orestujeme, podlijeme trochou vody ,zlehka osolíme a pár minut pomalu dusíme. Paprika by neměla být rozvařená! V kastrolu uděláme ze zbylého másla + lžičky oleje (je tam,aby se máslo nepřepalovalo) a hladké mouky světlou jíšku, vmícháme mletou papriku, lehce zpěníme a ihned zalijeme vodou. Kdo chce, může přidat zeleninový bujon. Řádně promícháme a necháme asi 15 min povařit. Omáčka by měla mít hustější konzistenci. Pak do kastrolu vmícháme paprikovou směs, dle chuti dosolíme, jemně opepříme a nakonec vmícháme zakysanou smetanu - lepší jí předem trošku ohřát, buď teplou tekutinou, nebo v malém kastrolku. Celé necháme ještě asi 5 min. pomalu povařit. Oloupaná vejce vložíme do horkého perkeltu a necháme prohřát. Před podáváním mícháme do perkeltu nasekanou zelenou cibulku. Na talíři vajíčka přepůlíme a podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo těstoviny.

Poznámka k receptu na Paprikový perkelt s vařenými vejci:
Recept mám z vajíčkové kuchařky. Je to další ze způsobů, jak zdolat velikonoční nadílku vajec. Perkelt je poměrně syté jídlo a chutná i dětem.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Paprikový perkelt s vařenými vejci, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 12.06.2010
  • Počet porcí: 4 porce
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: Vařená vejce 4ks - může být i víc, papriky maďarské (slovenské) 3-4ks dle velikosti, cibule 1ks, rajčatový protlak 1 lžíce, máslo 20+40g, lžička oleje, hladká mouka 50g, paprika mletá sladká 1 lžička, sůl,pepř mletý bílý, cibule zelená naťovka, zakysaná smetana 100ml. voda na podlití dohromady asi 600ml. Zeleninový bujon - nemusí být.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na paprikový perkelt s vařenými vejci, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Paprikový perkelt s vařenými vejci - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Paprikový perkelt s vařenými vejci

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....
podlesníky. - Valašské podlesníky
Vložil: koždoň Jiří
2019-09-14 14:02:56

U nás na Těšínsku to byly polesníky.Ty se dělaly jak je psáno v receptu, akorát s tím rozdílem že se pekly na "blaše" tj. na plotně.Lepší než nějaký dort.Vřele doporučuji vyzkoušet....
Opravdu to není "makedonský salát" :) - Makedonský salát
Vložil: Isa
2019-08-17 18:35:37

... s komentářem výše nelze než souhlasit. Pod názvem "makedonský salát" se v Makedonii rozumí salát, jehož základ tvoří vždy pečené (zelené!) papriky, česnek, petrželka a vinný ocet. (A pod tímto názvem tuto lahůdku také dostanete ve všech makedonských...


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist